T27 predne brzdy
Re: T27 predne brzdy
Takhle se vyrábí ty vaše teflonové TRW a ATE brzdové destičky:
https://www.youtube.com/watch?v=IL031aSTSuI
Já mám vrtaný kotouče Zimmerman a desky na tom TRW, a je to hotová katastrofa. Kola černý jak uhel, už to neumývám, už na to seru. umeješ to, jednou jedu do práce a zpět a jsou zas černý. najel jsem na nich cca 30.000km a už to vypadá na výměnu, kotouče už mají hranku a desky nic moc.
Dival jsem se na ty keramický destičky od ATE, ten je nevyrábí na avensis a nebo sjem se díval špatně. prej ty keramický ate nešpiní tolik.
Na zadních brzdách, protože jsem tam dělal výměnu brzdiče, jsou nový desky s destičkama bosch, a taky černí disky. Jenže ty maj najeto tak 4-5 tisíc, tam není zatím poznat nic no. uvidíme.
https://www.youtube.com/watch?v=IL031aSTSuI
Já mám vrtaný kotouče Zimmerman a desky na tom TRW, a je to hotová katastrofa. Kola černý jak uhel, už to neumývám, už na to seru. umeješ to, jednou jedu do práce a zpět a jsou zas černý. najel jsem na nich cca 30.000km a už to vypadá na výměnu, kotouče už mají hranku a desky nic moc.
Dival jsem se na ty keramický destičky od ATE, ten je nevyrábí na avensis a nebo sjem se díval špatně. prej ty keramický ate nešpiní tolik.
Na zadních brzdách, protože jsem tam dělal výměnu brzdiče, jsou nový desky s destičkama bosch, a taky černí disky. Jenže ty maj najeto tak 4-5 tisíc, tam není zatím poznat nic no. uvidíme.
Avensis T27 2o1o 2,0 D-4D
Pani vy tu riesite znacky a pritom problem bude v technologii vymeny.... Heslovite... Vola naboja....hadzavost naboja...dosadacie plochy....hadzavost kotuca.... Vodiace capy.... Vibruje volant - predne, kope pedal-zadne...
Zaoberate sa znackami zaoberajte sa servisnymi ukonmi.
Zaoberate sa znackami zaoberajte sa servisnymi ukonmi.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
....a vo tom to je 
Plne suhlasim.
Obcas menim znamym brzdy. Nakupia si material...proste vselico, ale to ja neriesim. Iba tak u toho " pomaham".
Casto sa cuduju preco vzdy vyberam a cistim a mazem pliesky aj koliky a kes sa meni aj kotuc tak aj naboj. Nemam uchylak, tak toto nie. Ale rozobrat , precistit, namazat vzdy ...a aj odvzdusnujem automaticky.
Hovorim, ked uz je to rozobrate...
A zatial kazdy len ze " ...ty vole , to brzdi jak ďábel paradne ...."
Takze ano , je to 80% uspechu.

Plne suhlasim.
Obcas menim znamym brzdy. Nakupia si material...proste vselico, ale to ja neriesim. Iba tak u toho " pomaham".
Casto sa cuduju preco vzdy vyberam a cistim a mazem pliesky aj koliky a kes sa meni aj kotuc tak aj naboj. Nemam uchylak, tak toto nie. Ale rozobrat , precistit, namazat vzdy ...a aj odvzdusnujem automaticky.
Hovorim, ked uz je to rozobrate...
A zatial kazdy len ze " ...ty vole , to brzdi jak ďábel paradne ...."
Takze ano , je to 80% uspechu.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Mě to tam narval servisák, co tam chceš dat? Keramicky ATE se na T27 nevyrábí, Ferodo DS taky ne... Rád se nechám poučit.
BRW: proč to tam mám? Kvůli vadnutí, když to na dálnici, zadupnu, tak originály vadly. U vrtaných taky vadnou ale né tolik, brzdím přerušovaně a brzdy celkem zůstávají na své brzdné síle. Pro mě není problém letět 160kmh... nejen na dálnici.
BRW: proč to tam mám? Kvůli vadnutí, když to na dálnici, zadupnu, tak originály vadly. U vrtaných taky vadnou ale né tolik, brzdím přerušovaně a brzdy celkem zůstávají na své brzdné síle. Pro mě není problém letět 160kmh... nejen na dálnici.
Skus inu brzdovku ( viac tepelne odolnu) , resp aspon vymenit za cerstvu a mozno by bolo dobre skontrolovat hadice.
Inak uz len nejaky ten swap strmenov mozno
Inak uz len nejaky ten swap strmenov mozno

Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Tym sa to vysvetluje 

Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Volnym padom z obeznej drahy 
V takom pripade odporucam pridavne brzdiace motory a brzdiaci padák. Na toto inak budu kazde kotuce kratke

V takom pripade odporucam pridavne brzdiace motory a brzdiaci padák. Na toto inak budu kazde kotuce kratke

Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Ach jo.
Tak znova, když brzdím z kopce s vozikem s nákladem jedné tuny tak to vadne, že to pod kopcem už téměř nebrzdí a to jsou větraný a vrtaný a brzdím přerušovaně.
Stejnej efekt vadnutí se objevuje při rychlostí 160kmh, při brždění do odbočovacího pruhu, kdy zabrzdím, to je v pořádku, ale při následném brždění po sjetí z dálnice je cítit, že ty brzdy jsou takové laxní.
Tak a teď prosím tedy o to jakou značku a typ brzdových destiček doporučujete k větraným vrtaným kotoučům Zimmerman? Děkuji
Tak znova, když brzdím z kopce s vozikem s nákladem jedné tuny tak to vadne, že to pod kopcem už téměř nebrzdí a to jsou větraný a vrtaný a brzdím přerušovaně.
Stejnej efekt vadnutí se objevuje při rychlostí 160kmh, při brždění do odbočovacího pruhu, kdy zabrzdím, to je v pořádku, ale při následném brždění po sjetí z dálnice je cítit, že ty brzdy jsou takové laxní.
Tak a teď prosím tedy o to jakou značku a typ brzdových destiček doporučujete k větraným vrtaným kotoučům Zimmerman? Děkuji

- CommonUser
- Věčnej rejpal
Stycna plocha nie az tak smerodatna (odvodeny atribut), skor ten material a jeho ohrievanie/chladnutie/mechanicke odeiranie.
Skus JURID 572600JC Jurid White Low Dust.
Skus JURID 572600JC Jurid White Low Dust.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Jurid mam. Moze byt 
Len trochu obcas zapiska. Ake len pri takom neznom pribrzdeni a len velmi zriedka. Ovsem nemam vobec plechy. Mozno s nimi by to bolo uplne ticho.

Len trochu obcas zapiska. Ake len pri takom neznom pribrzdeni a len velmi zriedka. Ovsem nemam vobec plechy. Mozno s nimi by to bolo uplne ticho.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Biscuit
Veru jo. Cisto teoreticky - fyzikalne - mozes brzdit aj spendlikom, ak dokazes vyvinut taky material, co to vydrzi mechanicky a bude mat dostatocnu tepelnu kapacitu v danom objeme + vysoky tepelny vydaj do prostredia v definovanom case - termodynamika.
Prakticky to nemas vzhladom na dnesne technologie a cenu, ale teoria ti dava odpoved.
Veru jo. Cisto teoreticky - fyzikalne - mozes brzdit aj spendlikom, ak dokazes vyvinut taky material, co to vydrzi mechanicky a bude mat dostatocnu tepelnu kapacitu v danom objeme + vysoky tepelny vydaj do prostredia v definovanom case - termodynamika.
Prakticky to nemas vzhladom na dnesne technologie a cenu, ale teoria ti dava odpoved.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Nedokazes si predstavit material s teplotnou kapacitou 5.10^9 J/kg/K a teplotnym tokom 2.10^9 W/mm2.
Clovece ani ja. Tym son chcel povedat, ze material je Alfa a omega a plocha je odvodeny atribut vzhladom na fyzikalne vlastnosti materialov na to pouzitych, ci vobec dostupnych ... na tejto planete.
Clovece ani ja. Tym son chcel povedat, ze material je Alfa a omega a plocha je odvodeny atribut vzhladom na fyzikalne vlastnosti materialov na to pouzitych, ci vobec dostupnych ... na tejto planete.

- CommonUser
- Věčnej rejpal
Velmi zaujmava skusenost s Formetorom CUPRA - Ako BREMBO brzdy doje... kazilo.
https://youtu.be/V60eY2G0m-8?t=182
Ak bude velky zaujem mozem nieco prelozit.
Sumar - nie je vsetko zlato, co sa blysti
Takze nabuduce bacha ake komponenty davas. Ja idem tiez menit prvy krat kotuce od vyroby po 220 tkm
Rozhodol som sa pre TRW.
https://youtu.be/V60eY2G0m-8?t=182
Ak bude velky zaujem mozem nieco prelozit.
Sumar - nie je vsetko zlato, co sa blysti

Takze nabuduce bacha ake komponenty davas. Ja idem tiez menit prvy krat kotuce od vyroby po 220 tkm