cd-mp3/wma

vše ohledně modelové řady Avensis
Lišák
Řidič

Re: cd-mp3/wma

Příspěvek od Lišák »

Za mě yatour. Spokojenost, jediné minus je omezení složek na 15 alb (ale v každém zase může být snad až 99 skladeb). Doporučuje se před USB upřednostnit SD kartu, takže tam mám microSD s adaptérem (ono to i méně překáží) a dobrý.
Toyota Avensis T25, 2.4, 120 kW Obrázek
Lexus IS200, 2.0, 114 kW Obrázek
ex Toyota Corolla E12, 1.6, 81 kW
Globus
Člen Týmu

Příspěvek od Globus »

Děkuji všem a zárověň se omlouvám za nereagování. Nějak nic nestíhám.
Moc práce v práci, k tomu jaro na zahradě. Ímrvére v jednom kole.
Do servisu jsem nevolal a rovnou koupím yatour.
Zatím Zdar
Globus
carney
Člen Týmu

Příspěvek od carney »

Mne osobne prislo nejjednodussi (a nejlevnejsi) tohle: https://www.aliexpress.com/item/WT-USB- ... 52360.html
V popisu je sice napsano, ze W53904 neni podporovano, ale rekl jsem si, ze tu dvacku kdyztak ozelim. A funguje!!
Z 3,5mm jacka to teda hraje prachbidne, ale to je mozna telefonem, nevim, nezkoumal jsem. Kazdopadne z flashky bez problemu. V baleni je navic USB ctecka na karty.

Kabely jsem tahnul stredovym tunelem do spodni schranky pod loketni operkou, kam jsem vydlabal diru na prostrceni kabelu. Krabicka je zapasovana mezi kloubem radici paky a plastem tunelu (vesla tam akorat, nema kam utect a nedrnci). Akorat fotit jsem to zapomnel :)
Sodalite
Člen Týmu

Příspěvek od Sodalite »

Pokud bys chtěl vypalovat na Linuxu CD, které by hrály v tom přehravači, jde to například v programu Brasero nebo K3B. Jak se to instaluje, záleží na distribuci a také na tom, jaký desktop manažer používáš, Gnome, KDE nebo něco jiného?
Já mám v návodu napsané, že rádio pálené CD nepřehrává, ale nezkoušel jsem to. Samozřejmě se jedná o AudioCD, na které se vejde cca 60 minut hudby.
siles113
Člen Týmu

Příspěvek od siles113 »

Zdravím, nedávno jsem začal řešit ten samý problém, už mě nebavilo vypalovat kolečka a tak koukám sem.. Yatour a to čínský cosi mi přijde jako skvělý řešení, pokud nechci měnit celý rádio (což nechci), ale napadá mě jedna věc.. Nevyřadím si z provozu po zapojení tohoto udělátka celou CD mechaniku? Ty vypálený kolečka bych si i tak rád někdy "klasicky" poslechl.. Díky
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
sakulajda
Člen Týmu

Příspěvek od sakulajda »

Mel sem xcarlink (digital mp3 changer) v corolle i avensisu. Melo to sva omezeni, ale byl sem spokojen. Otec ho ma v aute doted.
Marselus
Řidič

Příspěvek od Marselus »

siles113 píše:Zdravím, nedávno jsem začal řešit ten samý problém, už mě nebavilo vypalovat kolečka a tak koukám sem.. Yatour a to čínský cosi mi přijde jako skvělý řešení, pokud nechci měnit celý rádio (což nechci), ale napadá mě jedna věc.. Nevyřadím si z provozu po zapojení tohoto udělátka celou CD mechaniku? Ty vypálený kolečka bych si i tak rád někdy "klasicky" poslechl.. Díky

Nie mechaniku neodpojis, napojuje sa to ako uz kolega vyssie spomenul na vystup na cd menic a stlacanim tlacitka cd postupne prepinas medzi cd mechanikou v radiu, sd kartou na pripojenom zariadeni (ak to ma sd kartu) a usb-ckom.
Toyota Avensis T25, 2.0l D4D, 2003, combi, 367000km a stupa...
Lišák
Řidič

Příspěvek od Lišák »

Nechci být za škarohlída, ale mám pocit, že u toho Yatouru může být buď karta, nebo flashka, přepínat se nedá a už vůbec ne tlačítkem na OEM rádiu.
Toyota Avensis T25, 2.4, 120 kW Obrázek
Lexus IS200, 2.0, 114 kW Obrázek
ex Toyota Corolla E12, 1.6, 81 kW
Marselus
Řidič

Příspěvek od Marselus »

No na xcarlink sa da prepnut tlacitkom na radiu medzi kartou a aux vstupom aj ked tam mam vsetko pripojene jak kartu tak usb a aj mobil cez aux. ale ako vravim ide mi iba karta alebo mobil na usb neprepnem. Mozno to je ako v Yatouru. Skusim nechat len usb ci bude hrat ak tam nepripojim nic ine.
Marselus
Řidič

Příspěvek od Marselus »

Tak je to tak ako bolo vyssie spomenute. Neda sa mat naraz pripojene 3 zdroje hudby a prepinat medzi tym ale dva zdroje hudby uz je ok a ide to prepinat z OEM radia.
Aj ked pripojim 3 zdroje hudby tak furt mi najde iba dve a prepinat mozem iba medzi pametovou kartou a aux vstupom z OEM radia.
John Barley
Člen Týmu

Příspěvek od John Barley »

Ahoj, nesetkali jste se někdo s tímto: Koupil jsem to "čínské cosi", dle příspěvky výše. Mám rádio ID W58831 typ W58824, takhle vypadá rádio u konektorů v běžném stavu: http://imgWorld.cz/uaojbNoBLW.png. Červeně je zaznačen port 6x2, kam by měla přijít kouzelná krabička.. Risknul jsem to a konektory sprostě přepojil. "Krabička" fungovala první den, druhý už ne a všiml jsem si, že rádio nereaguje na polohu klíče Acc/Off - ty dva káblíky, které jsem odpojil tohle řídily. Takhle je to špatně-hrozí vybití baterie. Setkali jste se někdo s tímto, můžu si dovolit propojit konektory paralelně k sobě a pak připojit do rádia? To se mi jeví jako možná cesta, ale nejsem si jistý, jestli s tím rádio pochodí - konkrétní piny na originále jsou obsazeny i na "krabičce". Předem děkuju za rady.
Toyota Avensis Kombi 1,8 VVTi, 2006 FL
a1bert
Manager Týmu

Příspěvek od a1bert »

no to tve originalni zapojeni je divne (kam ty draty vedou asi netusis, co?)

kazdopadne ja mel s tim cinskym bazmekem trochu jiny problem: pri startovani nekdy kleslo napeti prilis nizko, a ta krabicka se dostala do stavu ze nenabootovala, ale pritom byla stale zapla s vysokym odberem proudu, takze mi pres noc uplne vybila baterku. projevovalo se to tak, ze radio nenalezlo cdchanger (krabicku) ale pritom usb flash zastrcena do usb stale svitila

vyresil jsem to tak ze jsem pin 12 (BAT+) vytahl z konektoru a pripajel k pinu 11 (ACC+), takze krabicka dostava napajeni jen pokud je zapnute zapalovani (a kazde vypnuti zapalovani ji kompletne odstrihne od napajeni)
John Barley
Člen Týmu

Děkuju za Tvou odpověď. Jak jsem psal výše "hrozí vybití baterie" - bylo to po stejné zkušenosti jakou jsi měl ty, během pracovní doby vybito.. S velkou pravděpodobností to byl shodný stav krabičky jako píšeš ty, protože v tu chvíli krabička nefungovala. (netušil jsem takovou zradu s odběrem)

Kam vedou ty dva drátky nevím. Nicméně výše jsem psal, že po přepojení za krabičku (2 drátky nezapojeny vůbec) i samotné rádio samovolně nenaskočilo po otočení do polohy Acc a stejně tak po ručním zapnutí se nevypnulo při otočení do polohy off. Z toho dedukuju, že ty dva drátky dávají rádiu vědět o poloze Acc..
Jestli to dobře chápu, tak rádio bere napájení rovnou z baterky a dostává signál o poloze Acc/Off zvlášť.

Prosím Tě můžeš mi vysvětlit značení pinů na konektoru, je nějaké obecné pravidlo pro všechny takové konektory nebo je to na nich dokonce vyznačené? (mám to zastrčené za rádiem, tak se nepodívám). Tvoje úprava se mi líbí, jako jistota, že to nevybije baterku.

Objednal jsem kabel Y pro svedení obou konektorů do jednoho (bez nutnosti něco rozkuchat). Až přijde, pustím se znovu do rozborky..
a1bert
Manager Týmu

Příspěvek od a1bert »

John Barley
Člen Týmu

děkuju za schéma, na straně 9 je W58831, rozmístění konektorů odpovídá.. Konektor 6x2, který mám v autě zapojený je spojen s pinem 9 a 10 - Bus Communication (TX). Krabička má tyhle piny taky využité (fialový a bílý kablík). Bohužel nevím, jestli si můžu beztrestně dovolit komunikaci propojit.. než dojde káblík budu hledat další info - jestli teda ještě nevíš další věci ty? :)

Napájení z baterie na Acc je možné přepojit, jak jsi psal. Čísla pinů odpovídají.

Ještě jednou díky za informace.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“