Auris Hybrid a zima.
Re: Auris Hybrid a zima.
Tak opravdu koupí normálního Aurise v benzínu 1,6 si v tomto moc nepomomůžete. Ten reálný rozdíl v tomto prostě není, hybrid když je studený tak mu motor běží stějně jako třeba 1,6 vzlášť když jede topení. Jakmile se ohřeje na min. teplotu tak pak asi motor vypne, ale snad opravdu nenecháváte stát nastartované auto 20 minut před domem, aby uvnitř bylo na triko ?. Navíc na odmlžení je nejlepší zapnutá klima, auris má navíc vyhřívání sedadel, které účinkuje prakticky okamžitě. Čelní sklo se dá zakrývat a pak se nemusí nic škrábat.
Řešit koupě či nekoupě hybrida na základě hypotetické otázky s vyhříváním interiéru je hodně zvláštní, je to asi bohužel díky rozšířeným mýtům o hybridech obecně. Já nyní ráno sednu do auta, motor naskočí prakticky po pár vteřinách, zapnu topení sedadel a lehce pustím ofuk čelního skla s A/C a jako v tanku nejsem, po cca 1 km nevím co jsou zamlžená okna. Když je té vlhkosti hodně tak abych nemusel čekat tak otřu sklo.
Řešit koupě či nekoupě hybrida na základě hypotetické otázky s vyhříváním interiéru je hodně zvláštní, je to asi bohužel díky rozšířeným mýtům o hybridech obecně. Já nyní ráno sednu do auta, motor naskočí prakticky po pár vteřinách, zapnu topení sedadel a lehce pustím ofuk čelního skla s A/C a jako v tanku nejsem, po cca 1 km nevím co jsou zamlžená okna. Když je té vlhkosti hodně tak abych nemusel čekat tak otřu sklo.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Hybrid ma elektricky ohrev interieru nezavisly od okruhu chladenia. Pocitajte si prius and ptc heater. Cize niet co riesit. Sadnes do vymrznuteho auta,nastavis topenie a o chvilu mas okna ciste aj keby motor vobec nenabehol.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
-
- Člen Týmu
to Martin HSD
tak to jste mi moc pomohl, moc rád bych si Hybrid koupil, ale tohle mě opravdu trápilo. MOhl bych se ještě zeptat na tažné zařízení u Aurise Hybrid, může se tahat vozík nebo jen nosič na kola? Děkuji za rady.
tak to jste mi moc pomohl, moc rád bych si Hybrid koupil, ale tohle mě opravdu trápilo. MOhl bych se ještě zeptat na tažné zařízení u Aurise Hybrid, může se tahat vozík nebo jen nosič na kola? Děkuji za rady.
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 13:01, celkem upraveno 1 x.
Ani kúpou only petrol car nič nezískaš. Moje rollky začínajú o hodne neskôr kúriť ako predchádzajúce picasso HDi s elektrickým dohrevom. Proste čakajú na teplo z motora zrejme, od jeho prebytočného tepla ohrievajú kabínu. Vtedy keď bolo picasso už zvnútra vyhriate ešte na rollke prídi z výduchu klimy sotva vlažný vzduch. Hmly zdnu sa zbavíš skôr handrou či odvlhčovacími vrecúškami.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
na odvlhčení máš klimu .-)
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
vozík je ofic. problém. Již se to zde řešilo, v zahraničí se člověk setká s hybridem co táhne vozík či dokonce karavan. Problém je údajně s převodovkou, ale také jednoduše může být problém jen emise a co největší snaha je mít dole jak to jde. Určitě pokud by se zapřáhl lehčí vozík párkrát do roka tak se asi nic nestane, ale určitě to není auto co bude každý víkend tahat káru.Morys12345 píše:to Martin HSD
Ještě jedna praktická zkušenost ze včerejška, kdy jsem se více zaměřil na projev studeného auta. Večer jsem nasedl do auta a nezapnul topení, první 3 min. jízdy motor točí celkem dost, což je normální měl jsem to tak i na Corolle, pak na prvních semaforech se vypnul, zapnul jsem topení a automaticky naskočil. Tedy u studeného motoru na volnoběh bude při zaplém topení běžet vždy dokud systém nedosáhne optimální teploty. Pro lepší pocit posádky také pomahá vyhřívání sedadel, které je hodně rychlé.
Odmlžování předního okna při zapnutí ofuku předního skla si řídí automatika sama, vždy se zapne A/C, což je pro odvlhčení nejvíce podstatné, ventilátor fouká podle potřeby. Já jej vždy stáhnu na 2-3 čárky a stačí to.
trosku rano pomrzne..a aka tema s toho 

A to jako od kdy má hybrid elektrické přitápění ? ? ?slabostka píše:Hybrid predsa kuri aj elektricky a fuka teply vzduch aj pri studenej chladiacke skoro hned po zapnuti ofuku....Ja mam este elektricky predohrev - ak nemate garaz a byvate na dedine kde je blizko zasuvka...
Já když vyjedu tak dokud se neohřeje motor tak to fouká studené, při zapnuté automatice to nefouká vůbec a až když se to ohřeje tak automatika začne vytápět interiér.
Toyota Auris Hybrid Touring Sports 2016
Asi od vzdy lebo to ma uz II.generacia.... Pozri si ptc heater...podstatne je ze nejake teplo by malo ist este kym je motor studeny. Mozno je to viazane na nejake nastavenie kurenia....Krtek020 píše:A to jako od kdy má hybrid elektrické přitápění ? ? ?slabostka píše:Hybrid predsa kuri aj elektricky a fuka teply vzduch aj pri studenej chladiacke skoro hned po zapnuti ofuku....Ja mam este elektricky predohrev - ak nemate garaz a byvate na dedine kde je blizko zasuvka...
Já když vyjedu tak dokud se neohřeje motor tak to fouká studené, při zapnuté automatice to nefouká vůbec a až když se to ohřeje tak automatika začne vytápět interiér.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Nechci tě zklamat ale prošel jsem celý manuál a tam o přídavném topení není ani fň, a ani pan Google si neví rady.slabostka píše:Asi od vzdy lebo to ma uz II.generacia.... Pozri si ptc heater...podstatne je ze nejake teplo by malo ist este kym je motor studeny. Mozno je to viazane na nejake nastavenie kurenia....Krtek020 píše:A to jako od kdy má hybrid elektrické přitápění ? ? ?slabostka píše:Hybrid predsa kuri aj elektricky a fuka teply vzduch aj pri studenej chladiacke skoro hned po zapnuti ofuku....Ja mam este elektricky predohrev - ak nemate garaz a byvate na dedine kde je blizko zasuvka...
A tvůj odkaz na PTC heater je tak trochu na hovno protože to se dozvím akorát to co už vím. A to že něco takového existuje, ale že by to měl Auris jsem nikde nenašel.
Toyota Auris Hybrid Touring Sports 2016
nezávislý okruh na topení opravdu auris v HSD nemá. Dokonce jsem na toto téma hovořil s prodejcem a prý určité změny s systému ventilace a topení v tomto směru přináší nové C-HR, ale i to nemá nezávislé topení.
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 13:01, celkem upraveno 1 x.
Třeba nám dáš objektivní důkaz, kde je elektrický ohřev u Aurise hybrid popsaný.slabostka píše:Asi od vzdy lebo to ma uz II.generacia.... Pozri si ptc heater...podstatne je ze nejake teplo by malo ist este kym je motor studeny. Mozno je to viazane na nejake nastavenie kurenia....Krtek020 píše:A to jako od kdy má hybrid elektrické přitápění ? ? ?slabostka píše:Hybrid predsa kuri aj elektricky a fuka teply vzduch aj pri studenej chladiacke skoro hned po zapnuti ofuku....Ja mam este elektricky predohrev - ak nemate garaz a byvate na dedine kde je blizko zasuvka...
Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html