Koupě ojetého Aurisu nebo Yarisu

nová modelová řada - nástupce Corolly
Kocúr
Věčnej rejpal

Re: Koupě ojetého Aurisu nebo Yarisu

Příspěvek od Kocúr »

Farnell, ty si šikovný. Odporúčiš mu tu dízla na krátke trate, keď to spochybníme, tak tú debilinu zmažeš a nám začneš nadávať do vemien. :bigups:
To sú mi ľudia, a rovno na Vianoce.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

indet píše:S 1,33 jsou problémy. U Aurise bych raději volil 1,6 Valvematic, je to osvědčený motor. U Yarise bych zvážil litr, ale v pěti lidech nebude mít sílu.
- s 1.0 ma viezol diler v Poprade na Aygu a prejav toho motora je tragicky... Slusne povedane...take nieco do japonca nepatri....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
indet
Manager Týmu

Příspěvek od indet »

1.0 není na jízdu od Tater k Dunajů :-). Je to motor na krátkou vzdálenost, nejlépe do města.
Na delší cesty je samozřejmě lepší 1,4D-4D, ale ten bude na krátké vzdálenosti spíš na škodu.
AUR 10, OCT II, VER 13
Obrázek
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Kocúr píše:Farnell, ty si šikovný. Odporúčiš mu tu dízla na krátke trate, keď to spochybníme, tak tú debilinu zmažeš a nám začneš nadávať do vemien. :bigups:
Co sem do toho pleties vianoce? :lol:
A ja by som si ho kludne kupil aj na tie kratsie vzdialenosti. Bez DPF urcite! Pokial ho ma, co samozrejme neviem tak by som dizla urcite nekupoval.
Jediny limit pre mna by bol len ten DPF filter.
A je mi jedno co si o tom vy dvaja mysliste...
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

indet píše:S 1,33 jsou problémy. U Aurise bych raději volil 1,6 Valvematic, je to osvědčený motor. U Yarise bych zvážil litr, ale v pěti lidech nebude mít sílu.
S čím jsou problémy u 1,33 ?
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Malý výkon, vysoká spotřeba, bere olej...
Lepší model před 1.3 ... Fakt o dost lepší a spolehlivý motor.
Back in Czech.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

farnell píše:
Kocúr píše:Farnell, ty si šikovný. Odporúčiš mu tu dízla na krátke trate, keď to spochybníme, tak tú debilinu zmažeš a nám začneš nadávať do vemien. :bigups:
Co sem do toho pleties vianoce? :lol:
A ja by som si ho kludne kupil aj na tie kratsie vzdialenosti. Bez DPF urcite! Pokial ho ma, co samozrejme neviem tak by som dizla urcite nekupoval.
Jediny limit pre mna by bol len ten DPF filter.
A je mi jedno co si o tom vy dvaja mysliste...
Obvykle sú v tomto čase ľudia k sebe milší, slušnejší. A ty takto, no fuj.
To je super, že ti je jedno čo si o tebe myslím. Každopádne o to neide. Ide o to že dízel aj bez dpf na krátke trasy vhodný nieje, to si myslím ja, na základe vlastných skúseností. A už vôbec nie jazdený.
Samozrejme tebe, keď mi tak krásne nadávaš do vemena, dízel do mesta kludne doprajem. Nech slúži.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

indet píše:1.0 není na jízdu od Tater k Dunajů :-). Je to motor na krátkou vzdálenost, nejlépe do města.
Na delší cesty je samozřejmě lepší 1,4D-4D, ale ten bude na krátké vzdálenosti spíš na škodu.
- viezol ma z predajne do banky...cca 7km a späť ... bol to zážitok... ten motor nepatrí do auta vôbec nieže do mesta... hlavne ten prejav bol hrozný....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

aczasa píše:Malý výkon, vysoká spotřeba, bere olej...
- kraviny ako vždy ... výkon viac než dostatočný,prevodovka dobre odstupňovaná, na 6. ide pekne aj po dialnici s prijatelnými otáčkami, spotreba primeraná a k spotrebe oleja sa neviem vyjadriť ktoré ročníky a pri akej údržbe začnú brať olej...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Lol
Back in Czech.
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

Nevím kolik má naježděné Kowo ale kámoš má nalítáno 70.000 a nežere to ani kapku oleje. Mám pocit že to začne žrát těm co nemění pravidelně anebo hodně šetři motor. Jinak město nepřekročí 6,5 l a zhruba jak to napsal Kowo odpovídá takže vůbec se nedá říct že to žere.
Co bude po 100.000 km nevím protože to předtím prodám.
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

Johny007

Předmět příspěvku: Re: vysoka spotreba oleja pri 1NR-FE (1.33) motory

Nový příspěvekNapsal: pon 31.10.2016, 06:30

Člen Týmu

Ja mám tento problém, veď temu som zalozil ja.
Takze k tvojmu dotazu:
Olej som pouzival celu dobu iba Toyota Fuel Economy 5W-30, pocas prvych asi 5rokov to bolo v poriadku, ale potom zacalo zrat olej, tak som sa rozhodol pre zmenu a dali sme hustejsi 10W-40 od Castrolu, pretoze mi bolo povedane, ze olej vo flaskach Toyota a inych flaskach nie je moc vynimocny oproti inym, lebo si to daju plnit do flasiek a bla bla bla , neviem co je na tom pravdy, ale dali sme hustejsi a zralo olej i nadalej.
Sposob jazdenia u mna je taky, ze co najmenej minut, takze jazdim hlavne na spotrebu, ale to je jedno, ked to je chyba motora, ktora sa ukazala az po zaruke :-( .
Výmenne intervaly boli pocas prvych 5rokov po 15000KM, no potom ale 2-3 vymeny oleja som mal po cca 18 000-20 000KM (nedalo sa mi skor prist).
Problem momentalne riesim a s autom sa chystam do servisu na vymenu kruzkov a piestov + ostatne co bude treba a zaroven GO motora.
S pozdravom

Takže našel jsem tohoto borce co jak sám uznává měnil po 20.000 km a na spotřebu, pro mně jasna zprava. Jedině nelze pochopit větu:
Sposob jazdenia u mna je taky, ze co najmenej minut, takze jazdim hlavne na spotřebu.
Vysvětli mně někdo co chtěl tím říct.
indet
Manager Týmu

Příspěvek od indet »

slabostka píše:
indet píše:1.0 není na jízdu od Tater k Dunajů :-). Je to motor na krátkou vzdálenost, nejlépe do města.
- viezol ma z predajne do banky...cca 7km a späť ... bol to zážitok... ten motor nepatrí do auta vôbec nieže do mesta... hlavne ten prejav bol hrozný....
Motor 1.0 je v pohodě, je stavěný do města , dělá se 13 let a opakuji nejsou s nim žádné važné problémy.
V Aygu dostačuje, ale v Yarisu jsem s nim nejel.
To že bych si jej sám nevybral neznamená že je špatný, jen že nechci žádné malé auto.
1,33 mívá problém se úbytkem oleje.
viz třeba zde http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 68&t=38400
Opět to neznamená že to musí mít tvůj kus, ale může.
Předchozí 1,6VVTI také někomu občas brala od novoty olej, ale u Valvematicu už nikoho neznám kdo by měl problém.
Proto doporučuji jen motory, které jsou bez problémů. To zase neznamená že si člověk nemůže koupit zničenou ojetou Toyotu, nebo narazit na kus s problémem.
Mámě jsem koupil nový Auris1,6 Valvematic právě proto. Stále i po 6letech s 17tKm na tachometru je jak nový :-)
AUR 10, OCT II, VER 13
Obrázek
kowo
Člen Týmu

Příspěvek od kowo »

Nemam ziadne problemy s 1,33, spotreba oleja nie je vobec ziadna, davam dokonca 0W-20 a nic nedolievam, aj ked sme boli 4 ludia na 3500km dovolenke, vacsinou dialnice. 90% jazdim sam max s polovickou, vtedy ten motor uplne v pohode staci, ked treba odpich, tak vytocim nad 4000 otacok a ma to 100koni. Na kratke trate idealnejsi podla mna ako 1,6, skor sa zohreje a ma mensi objem oleja, ktory je tiez skorej zohriaty a skoro o liter mensiu spotrebu v meste..
Auris 1,33 (2011)
tisnov
Manager Týmu

Příspěvek od tisnov »

kowo píše:
Nemam ziadne problemy s 1,33, spotreba oleja nie je vobec ziadna, davam dokonca 0W-20 a nic nedolievam, aj ked sme boli 4 ludia na 3500km dovolenke, vacsinou dialnice. 90% jazdim sam max s polovickou, vtedy ten motor uplne v pohode staci, ked treba odpich, tak vytocim nad 4000 otacok a ma to 100koni. Na kratke trate idealnejsi podla mna ako 1,6, skor sa zohreje a ma mensi objem oleja, ktory je tiez skorej zohriaty a skoro o liter mensiu spotrebu v meste..
Není co dodat. Souhlas. Předtím jsem měl Corollu 1,33 18.000 km 2 roky a žádný problém. Samozřejmě za 18 k se neprojeví eventuální ztráta oleje ale výkon a spotřeba pohoda, 80% sám a jednou ročně Chorvatsko.
Odpovědět

Zpět na „Auris“