Auris TS 1.6 nebo 1.2T?
Re: Auris TS 1.6 nebo 1.2T?
Čistě subjektivní názor: Kdybych nemusel řešit peníze, tak beru 1.2T. Podle mě jezdí líp a o spolehlivost obavu nemám. A i kdyby se turbo totálně pokazilo, jednoduše se tam dá nové. Není to nafťák, pořád je to přece benziňák a i s turbem má benzínovou jednoduchost a spolehlivost. Jenže 1.6 je o hodně levnější a je to ještě víc jednodušší motor, takže má prostě ještě míň věcí k pokažení. 1.6 má vyšší spotřebu, celkově tedy vyšší náklady na provoz. Ale myslím, že ten turbomotor 1.2T je příliš drahý a ani jeho nižší postřeba to nevyrovná, takže jelikož musím řešit i cenu na pořízení a provoz, když to všechno sečtu, volil bych asi motor 1.6 (který mám - ještě u verze, kde 1.2T nenabízeli). A abych se přiznal, mně by stačil i motor 1.33. 

-
- Člen Týmu
Aley, neviem ako v čechách, ale na Slovensku máme teraz takú akciu, paket Trend zadarmo a paket Trend+ za 300€, na turbo máš zľavu 500€. Neviem či je tá 1,6 až tak lacnejšia ako 1,2. Nechcem ťa ale nahovárať
Byť tebou pôjdem za predajcom a opýtam sa na cenovú ponuku 1,6 vs 1,2. Podľa mňa Toyota tlačí na predaj hybridov a 1,2 viac ako na 1,6. Chcú aby sa im ten vývoj vrátil 

Toyota Auris 2016 1,2 Trend+
Toto dilema jsem řešil v nedávno taky. Riskl jsem to s 1.2 turbem i kvůli lepší výbavě a větší slevě oproti 1,6. Najeto cca 2 500 km, spotřeba po městě tuším kolem 7 L. Zatím spokojenost a žádný problém. Turbo efekt skoro vůbec nepociťuji. Sem tam to na 3 (4) proženu na 3 - 4 000 otáček abych vyhnal pavouky z trubek a letí to jak raketa. Teď jsem jel v 5 lidech a byl jsem velmi mile překvapen jak slušně to táhlo i do kopce. Jediný co mě dost vadí je málo místa na zadních sedadlech, ale to s motorem nesouvisí.
Místa je trochu méně, ale za sebe si sednu (měřím 182cm). A tři chlapy vzadu vozit prostě nebudu.. Tím myslím pořádné chlapy...
Auris TS 1,6 2016

Tak isto som to "riskol" s novým motorom 1.2 turbo a po 2000 km som spokojný. Celková spotreba 6,7 l a to jazdím 90 % v meste, mimo mesta pri 140 km/h točí 2800 otáčok a spotreba bola 6 litrov. Som spokojný a dúfam v spoľahlivosť.
Auris 1,2 Turbo TS Active 3/2016
Kúpil som si stodvacátku..
Kúpil som si stodvacátku..
Já měřím 187 cm, v novém Aurisu si sám za sebe sednu taky, ale vadí mi totálně nepodepřená stehna. Sedím prostě pouze a jen na pr..li a na delší cestu by to bylo hodně nepříjemné. Osobně mám Aurise I a ten je tedy uvnitř větší (což mi potvrdili i u EF na prodejně) a posaz vzadu také o hodně lepší. Zase si ale člověk připadá za volantem jak ve Versu, jak se sedí vysokoasteroid píše:Místa je trochu méně, ale za sebe si sednu (měřím 182cm). A tři chlapy vzadu vozit prostě nebudu.. Tím myslím pořádné chlapy...

Posez vzadu je to, proč zvolím Corollu, pokud půjdu příště do Toyoty.
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
Vejít se tam je jedna věc a absolvovat jízdu v relativním pohodlí je věc druhá. Jen tak pro zajímavost jsem se díval na Avensise a rozdíl místa vzadu je obrovský. I Renault Laguna, kterou jsem měl, je na tom o dost lépe. Pokud má řidič 185 - 190 cm tak za ním zůstane opravdu tragicky málo místa a sezení (i nastupování) je doslova utrpení.
- treba brať do úvahy že je to nižšia stredná a to všeobecne nie sú rodinné veľké autá v oblasti zadné sedadlá.... musel by si porovnávať Megane, Laguna je predsa o triedu vyššie.brutulus píše:Vejít se tam je jedna věc a absolvovat jízdu v relativním pohodlí je věc druhá. Jen tak pro zajímavost jsem se díval na Avensise a rozdíl místa vzadu je obrovský. I Renault Laguna, kterou jsem měl, je na tom o dost lépe. Pokud má řidič 185 - 190 cm tak za ním zůstane opravdu tragicky málo místa a sezení (i nastupování) je doslova utrpení.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Jasně. Vraťme se k tématu ať to není off topic.
... voľba je daná preferenciou... ja mám rád overenú nenáročnú klasiku takže 1.6... ale lepšia by bola 1.8 či rovno 2.0 a viacbrutulus píše:Jasně. Vraťme se k tématu ať to není off topic.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Jasně, 2.0 atmo by byl nejlepšíslabostka píše:... voľba je daná preferenciou... ja mám rád overenú nenáročnú klasiku takže 1.6... ale lepšia by bola 1.8 či rovno 2.0 a viacbrutulus píše:Jasně. Vraťme se k tématu ať to není off topic.

Mám ale ještě otázku doplňující, a to, zda někdo z vás neví, bude-li 1,2T ve faceliftu Corolly. A protože chci jít s dobou, velmi by mě tenhle motor zajímal. Pokud tedy v Toyotě trošku nezkrátí převody u 1,6ky

<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
Tak ohledně zkrácení převodů u 1,6 - o to dost pochybuji..
Není důvod proč by 1,2 nebyla i v Corolle..
Není důvod proč by 1,2 nebyla i v Corolle..
Auris TS 1,6 2016

2.0 by som veru bral aj ja
ale ako tak pozerám naokolo 1.6 je tiez uz ohrozený druh.. inak čítal som viacere recencie tej 1.2T a zatial same chvály..

Toyota Auris TS 1.6 2015
1.6 se už nenabizi v hodně zemi(Německo,Francie,Chorvatsko,Irsko atd)
No to je možné že se nenabízí ale tento motor 1,6 Valvematic je jeden z nejlepších a nejspolehlivějších motorů které byly vyrobeny.Doslova a dopísmene je to nezničitelný motor a je jedno jak se s tím motorem jezdí,pokud se dobře zajede.Uvidíme co nová 1,2 turbo,přál bych Toyotě aby měla takové prodejní úspěchy jako s tou 1,6.Uvidíme a taky doufám že přijdou i s nějakou silnější variantou.