Sedačky

vše ohledně modelové řady Previa
DavidDDD
Věčnej rejpal

Re: Sedačky

Příspěvek od DavidDDD »

Camry4Ever píše:Díky moc, moje Camry má vnitřní ISOfixy od sebe pouze 44cm! To vypadá slibně
Rádo se stalo.
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Tomiq píše:
DavidDDD píše:Tak to jsem netušil, žiju v domnění že buď 3, nebo 2 sedačky (tuším tak to má Galaxy, prostě jiný kotvy v podlaze.) Jestli je to tak jak říkáš, to by mi vyhovovalo, protože jezdíme ve čtyřech a štve mě, že jsou sedačky blízko dveří. To musím pohledat, jen to řezání se bojím.
Já měl u 6timístné také všechny. Pokud je tam nemáš, jakože máš, tutově tam jsou alespoň navářky, páč kastle jiné nedělají. Ty ůchyty se pak dají sehnat snadno za pár šupů.
Na díry do koberce je nejlepší širší ostrý majzlík, nebo jiný nástroj, podložit tvrdým prkénkem a klepnout. Já jich dělal 8, Ty budeš dělat jen 4.
Ten plast mezi dveřma vyrveš tahem nahoru a pak se pod koberec dostaneš krásně.
Nechceš tu prostřední prodat?
Tak uchyty jsou, ale prý ty krajní nepasují do těch "prostředních" snad silnější tyčka, takže mám smolíka...
Tomiq
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tomiq »

Krajní nepasují doprostřed, ale musí pasovat o těch asi 10cm smrsknuté k sobě.
Kořen slova Toyota je Toy!
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

No právě že tam nepasují, ta prostřední má ty tyčky v podlaze (zadní) trochu tlustší, takže 3 úchyty na sedačce se zacvaknou (když ji posunu jak se bavíme) a ta poslední (L.Z. z pohledu čelně na sedák)se nedocvakne.... Snad je to k pochopení... :?
Tomiq
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tomiq »

P1060600.JPG
(160.39 KiB) Staženo 4051 x
Ty tam nemáš úplně přesně tohle?
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Dík za foto.V podstatě asi ano stejně, ale (podle fotky) spodní řada, čtvrtý z leva mi nejde nasadit... (tyčka je tlustší) Aspoň takhle mi to vysvětlil kámoš, co mi to dělal (měl udělat). D
Tomiq
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tomiq »

A nemáš tam jenom nějakej bordel? To je fakt divný.
Camry4Ever
Člen Týmu

Příspěvek od Camry4Ever »

Když říká, že je tlustá tyč, tak to asi bordelem nebude. Každopádně pokud ta tyč nejde mimo osu, dala by se obrousit, ne?
Toyota Camry 2,4 VVTi, 2003, 240K, šla do světa :(
Toyota Previa 2,4 VVTi, 2006, automat, 7 míst, pussywagon! :)
Tomiq
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tomiq »

Spíš si myslím, že to tam dával blbě. Je důležité, aby všechno zacvaklo. Sedačka musí být posunutá úplně dozadu, pořádně zacvaknout vepředu na obou stranách a pak vzadu.
Ta šestimístná má pod kobercem komplet úchyty pro 7mimístnou, páč je to vyjde levněji než dělat více verzí. A sedmimístná by to měla jinak?
To bych čekal možná od Čechů, a ne u Japonců :D
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Camry4Ever píše:Když říká, že je tlustá tyč, tak to asi bordelem nebude. Každopádně pokud ta tyč nejde mimo osu, dala by se obrousit, ne?
To by se zase "vyklala" ta prostřední, kdyby se dala z5.
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Tomiq píše:Spíš si myslím, že to tam dával blbě. Je důležité, aby všechno zacvaklo. Sedačka musí být posunutá úplně dozadu, pořádně zacvaknout vepředu na obou stranách a pak vzadu.
Ta šestimístná má pod kobercem komplet úchyty pro 7mimístnou, páč je to vyjde levněji než dělat více verzí. A sedmimístná by to měla jinak?
To bych čekal možná od Čechů, a ne u Japonců :D
No přijde mi to také divný, ale přesvědčovali mě dva šikovný lidi, já jsem šikovnej na ruce jak "vemeno z kapra", ale zítra to budu muset vyzkoušet sám, jinak tomu taky neuvěřím (viz. tvoje argumentace o variabilitě, což jsem jim říkal taky).
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Tpmiqu opravdu to nejde, mě jebne, ta kotva v podlaze (tyčka) je u tý prostřední 1,9cm a ostatní mají 1,1 cm průměr, ten sedák tam fakt nejde, předek (po směru jízdy) dáš, ale nezaklapne to, narvu to na to, ten levý úchyt má tendenci se zamknout, ten pravý ani boha. Tak tady to soudruzi nezvládli.... Nebo tím rozlišují varianty (222 a 232) protože jsou třeba ony "kapitánské" sedáky jiné (nejen opěrkami na ruce) ale i uchycením (nebo jak nazvat spodek sedačky). Ještě mě napadá to nějak rozdělat a vyměnit ty tyčky za jiné, ale to už asi fuckof. Zkoušel jsem Hradešín, pán byl neskutečně ochotný , dvakrát mi na to šel koukat a asi 10 minut jsem ho mým "problémem" trápil, tak se tam stavím, má ji odstrojenou na plech a uvidím...
frostie
Věčnej rejpal

Příspěvek od frostie »

No co se týče zacvakávání sedaček, používám 7místnou verzi a pokaždé si docela máknu a pořádně se zapotím. Ale když po tom pořádně poskáču, nakonec si to vždycky nějak sedne... 8)
EX: 2x Toy Corolla polocombi 1,4 2000, Toy Previa 2,4 2001, Toy Carina 1,6 1992 a též 2,0 1994
Jezdím s: Toy Camry 1998 2,2 96kW automat.
Hledám Prius II, jen dobře udržovaný, ročník 2006-2010.
Tomiq
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tomiq »

Tak já mám všech 24 cumprlíků 11mm.
Napadá mě, že to může být zesílený kvůli pásu. Páč prostřední sedačka má dvoubodový, později tříbodový. Při nárazu celou sílu drží sedačka (u tříbodového ještě víc), zatímco u krajních je většina síly na kastli. Ale proč by pak u šestimístné dávali to stejný a zakrývali kobercem, když stejně vyrábí dva různé typy.
Zítra jedu do Polska pro prostřední sedačku, tak doufám, že nebude nemilé překvapení. V nejhorším to bude mít vůli a budu to muset upravit.
Ty by sis v tomto případě musel upravit nejen držák, ale i prostřední sedačku, kterou tam asi příležitostně budeš dávat.
Můžete si ostatní Prevíti tady na fóru změřit, jak to máte kdo tlustý?
Zajímají nás zadní úchyty prostřední sedačky
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

No mě nenapadá nic, jen je k vzteku, že když chci aby to bylo velký je to malý a tady obráceně :mrgreen:
No buď zkurvím sedačku (propilovat) což neudělám, pak by měla vakl když bude z5 ( jedině pak zesílit původní váleček nějakým návlekem, ale někomu to vysvětlovat a pokoušet bezpečnost). Nebo "bezbolestně" vyměnit tyčky s možností zpětné operace.... Nějak nevím, jestli se mi do toho chce (spíš ne).
Nebo vyměnit auto za 6 místné, což je taky blbost...
Spíš by mě zajímalo proč to tak je.....

Držím palce, ať je sedačka o.k. a nejedeš zbytečně :)
Odpovědět

Zpět na „Previa“