To Libor 12:libor12 píše:a taky další motor s výrobní vadou a opet skončí u go.ale jo,kdo chce kam... a to jsem myslel ze mu to Maty vysvetlil.
Koukám, že si libuješ ve vyvolávání konfliktů co? Takové lidi miluju, proto můžeš se pokusit upozadit své EGO a poradit a nebo prosím nepsat vůbec?
Ono celkově pak projíždět tvé výlevy,když se člověk chce něco dozvědět je poměrně zdlouhavé a nudné, díky za pochopení a empatii.
Navíc je mi naprosto jasné, že se nemůžeš dočkat až zde napíšu: tak mi to dnes kleklo. Doufám, že ti hodně dlouho radost neudělám

Pro ostatní:
jak jsem psal tak jsem se dočetl, že lze nahradit motorem Avensis nic víc jsme k tomu zatim nezjišťoval.
To, že má výrobní vadu taktéž slyším teď poprvé a pokud tomu tak opravdu je tak je to samozřejmě pouze alternativa
k výměně motoru za 1ZZ (komplet).
Co se týká výměny za 2ZZ jste schopni mi napsat aspoň orientačně co to obnáší? Abych si udělal představu.
Nejvíc se ve mě pere:
- Začít hned jednat a snažit se zachránit motor, kterému pomůžeš zřejmě asi na dalších cca 100 000Km (pokud by vydrželo opravdu tolik je to pro mě OK, to najedu za Xlet). Tady mi Maty vysvětlil co to obnáší a jak to probíhá a co vše je třeba.
- Počkat až to opravdu klekne (třeba dnes až pojedu domů a nebo taky za rok) a pak vyměnit komplet motor a nebo swap na 2ZZ. Případně auto úplně zrušit (záleželo by asi kdy k onomu Aku..va okamžiku dojde)
Další věc poměrně mě překvapil jedne komentář tady na foru, už nevim kdo to byl, ale točilo se to kolem katíku. Rozvíjela se tam teorie, že právě výměna motoru a ponechání starého spáleného katu zvyšuje riziko dřívějšího opětovného umření. To mě poměrně překvapilo protože katal. mám už nyní v hájí, takže pokud na teorii něco je tak tomu moc v tuto chvíli nepomáhám. Mám jeden navíc (ví bůh jestli je OK), ale zkusit ho vyměnit hned a třeba nějak oddálit smrt (pokud je ok) a nebo nechat po výměně. Vše je to čistá spekulace předem říkám, že nejsem automechanik a jen nahlas přemýšlím (možná zcestně).
Auto jsem si zamiloval, ale na druhou stranu myslím i po finanční stránce, což znamená, že ho za každou cenu uměle držet naživu nebudu pokud to nebude dávat nějaký smysl. Nebudu, zde vytahovat kolik byla cena, ale když jsem ho kupoval počítal jsem s investicema a byla na ně rezerva v ceně.
Dík za postřehy, nápady či vaše osobní zkušenosti