Pocidadlo dojezdu

nová modelová řada - nástupce Corolly
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Jasne, ja vim, jaci jsou amici...ale divim se, ze neprotestujou z opacne strany, ze auto ma vyuzitelnych jen 46L z 55L nadrze, za pak jim nefunguje palubni pocitac(rozumej tak, ze funguje, ale amik tam nevidi nic nez LOW FUEL).
Nekdy, kdyz jedu okresky...tak 10L paliva je dost...to das i treba 150km a je to otravne temer 2h na to zirat...to odkliknuti by hodne veci resilo :)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
RamzesII
Člen Týmu

Příspěvek od RamzesII »

xmirekp píše:souhlasim s kadelem :) Me taky vzdy ukaze cca 600 nebo 599 km at jezdim jak jezdim, ale potom to jde pomalu si nekdy dej kolik ti zbyva a pocitej si km, a kdyz pojedes pekne s lelhkou nohou tak ujedes treba 2 km ale odecte ti jen jeden. Je pravda ze nahoru se to nehybe pouze dolu, nekdy pomaleji nekdy rychleji.
Kolik mas tedy realni dojezd? Melo by to byt vysoko pres 700..nebo?
Auris 1,6 Valvematic, 2010, LUNA
Corolla 1,6 VVTi, 2002, SOL
RamzesII
Člen Týmu

Příspěvek od RamzesII »

Luke_Luke píše:to je zase poctenicko :)

aczasa: muze/nemuze byt problem, vyjel jsem u Aurise nadrz do sucha, nalil z kanystru a chytlo to na prvni sup...to neni koncernacky diesel TDi, abys pri tom, kdyz Ti dojde palivo musel volat vrchniho mechanika pres TDi sracky.

RamzesII: prvnotni vypocet po natankovani je podle posledniho prumeru z nadrze...kdyz jezdim svizne, tak mam po plnem dotankovani jen 520km, pak to trva cca 10L nez se odlepi plovak od stropu nadrze a hodnota se aktualizuje vzdy, kdyz na displeji ubyde 1 carka, ta hodnota se potom cim dal tim vic zpresnuje a kdyz mas range 0, tak je v nadrzi cca 9-10l

tramin: souhlasim, stacilo by to odkliknout 1x ;-)

Rad bych tomu veril, jenomze to neodpovida.. predchozi nadrz jsem vyjezdil s prumerem 6,7l/100 a kdyz jsem to datankoval vcera doplna tak tam nabehlo 584. Jelikoz 0 ukaze kdyz v nadrzi chybi cca 48l, tak ten dojezd by mel byt pres 700 km. Odchylka vice nez 100km je podle mne hodne i kdyby jsme to meli brat jenom orientacne. Nemyslis?
Samozrejme to neni nijak dulezite, ale nechapu jak z ceho to cislo vypocita, a jestli se to neda nejak zkalibrovat.

V manualu je napsano , ze pri range 0 zustava v nadrzi 7,2l.
tramin
Navigátor

Příspěvek od tramin »

rewerz píše:on to myslel tak, ze mu tam svieti hlaska LOW FUEL. ked chce zobrazit napr. aktualnu spotrebu tak musi prepinat. po par sekundach sa to automaticky zase prepne na hlasku LOW FUEL. je to dost otravne. tiez by ma zaujimalo ci sa to neda nejak vypnut. a myslim, ze hlaska LOW FUEL sa zobrazi este skor ako dojazd klesne na 0.
Přesně tak,jel jsem už v mnoha vozech různých značek,ale toto jsem u žádného nazažil...Máte jinou zkušenost?
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

NENI MOZNA ZADNA KALIBRACE ANI ZMENA NASTAVENI. Holt nam vsem zbyva jen si na to zvyknout.. A jde to velmi lehce. Nerozumim tomu, proc vubec o necem takovem premyslite... Kdybyste radsi premysleli o rizeni a stylu jizdy, tak v kazdem okamziku ve svem aute poznate podle ujetych km na nadrz a zustatku v ni kolik vam zbyva dojezd.. :-)))) To uz jsme opravdu tak daleko, ze jakmile je nekde neco dostupneho, tak se to musi bezhlave pouzivat jako smerodatne? :-))))))
A to ani nemluvim o tom, ze kdyz mi blikne kontrolka hladoveho oka, tak vim pomerne dobre, ze mam podle stylu jizdy prave tech poslednich 50 - 120 km paliva... :-DDDDD
Back in Czech.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

RamzesII píše:
Luke_Luke píše:to je zase poctenicko :)

aczasa: muze/nemuze byt problem, vyjel jsem u Aurise nadrz do sucha, nalil z kanystru a chytlo to na prvni sup...to neni koncernacky diesel TDi, abys pri tom, kdyz Ti dojde palivo musel volat vrchniho mechanika pres TDi sracky.

RamzesII: prvnotni vypocet po natankovani je podle posledniho prumeru z nadrze...kdyz jezdim svizne, tak mam po plnem dotankovani jen 520km, pak to trva cca 10L nez se odlepi plovak od stropu nadrze a hodnota se aktualizuje vzdy, kdyz na displeji ubyde 1 carka, ta hodnota se potom cim dal tim vic zpresnuje a kdyz mas range 0, tak je v nadrzi cca 9-10l

tramin: souhlasim, stacilo by to odkliknout 1x ;-)

Rad bych tomu veril, jenomze to neodpovida.. predchozi nadrz jsem vyjezdil s prumerem 6,7l/100 a kdyz jsem to datankoval vcera doplna tak tam nabehlo 584. Jelikoz 0 ukaze kdyz v nadrzi chybi cca 48l, tak ten dojezd by mel byt pres 700 km. Odchylka vice nez 100km je podle mne hodne i kdyby jsme to meli brat jenom orientacne. Nemyslis?
Samozrejme to neni nijak dulezite, ale nechapu jak z ceho to cislo vypocita, a jestli se to neda nejak zkalibrovat.

V manualu je napsano , ze pri range 0 zustava v nadrzi 7,2l.
Asi jsem to spatne napsal, nebo jsi mne spatne pochopil, tak to napisu polopaticky.

a) po natankovani nadrze nikdy neuvidis spravnou hodnotu, jen bude mene ci vice zkreslena podle posledniho prumeru u mne se pohybuje mezi 520 a 560km.

b) zpresnovat se to zacne cca po vyjetych 10L z nadrze az se odlepi plovak, no a da se rict, ze kdyz je v nadrzi mene nez polovina, tak uz ty km docela odpovidaji, nejpresnejsi je to, kdyz chybi posledni 2 carky, u mne jsou posledni dve carky cca 60-70km pred koncem range, posledni blikajici carka naskakuje mezi 25-30km u range ;-)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A to jsem videl i verzi, kdy to bylo vzdy na zacatku stejne cislo. a opravdu se to zacalo zpresnovat az po ujeti nejakych 120 - 150 km...
Back in Czech.
RamzesII
Člen Týmu

Příspěvek od RamzesII »

[quote="aczasa"]NENI MOZNA ZADNA KALIBRACE ANI ZMENA NASTAVENI. Holt nam vsem zbyva jen si na to zvyknout.. A jde to velmi lehce. Nerozumim tomu, proc vubec o necem takovem premyslite... Kdybyste radsi premysleli o rizeni a stylu jizdy, tak v kazdem okamziku ve svem aute poznate podle ujetych km na nadrz a zustatku v ni kolik vam zbyva dojezd.. :-)))) To uz jsme opravdu tak daleko, ze jakmile je nekde neco dostupneho, tak se to musi bezhlave pouzivat jako smerodatne? :-))))))
A to ani nemluvim o tom, ze kdyz mi blikne kontrolka hladoveho oka, tak vim pomerne dobre, ze mam podle stylu jizdy prave tech poslednich 50 - 120 km paliva... :-DDDDD[/quote

Samozrejme, ze o tom premyslim, i kdybych to vubec nepouzival.. jsem u Toyoty zvykly ( z predchoziho auta) ze kdyz tam neco je, tak to funguje na 100 procent..a ne jenom orientacne.
Orientacne mi postacuje pocit, jakym stylen jezdim.
Je jasne, ze si budeme muset zvyknout..co jinho nam zbyva :-)
V kazdem pripade uz chapu jak to funguje a jak se na to mam divat . A presne oto mi v tyhle diskusi slo.
Diky vsem za spolupraci :-)
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

With pleasure. :-)
Back in Czech.
sae
Člen Týmu

Příspěvek od sae »

Myslím, že Auris nevie, ako budeme jazdiť a preto volí najväčšiu spotrebu a najmenší dojazd. To, čo urobíme naviac je naše plus. Počítame s uvedeným počtom km a prekvapenia sa nekonajú. Naopak by to bolo horšie. On by nám ten počítač mohol napísať aj nižšiu spotrebu, ale ako by sme sa tvárili, keby sme potrebovali na to stupiť a ostali by sme niekde v pustine bez šťavy ... :-)
Auris HSD 9/2011
5,185 l/100 km
Odpovědět

Zpět na „Auris“