Mám na corolle 13600, za mesiac budem potrebovať ísť na garančku, na webe majú cenník na garančky a to čistenie bŕzd tam nieje, je tam len kolonka práca - údržba 27Eur, tak neviem či si obdarený nadprirodzeným osobným čarom a urobili Ti to bez pýtania a zadara alebo to je zahrnuté v tých 27 eurách.
Ja, kdyz jsem jel na servisni prohlidku, tak jsem jim rikal, ze bych chtel navic vycistit brzdy a oni mi na to rekli, ze cisteni brzd je uz soucasti te prohlidky.
Takze nejake vycisteni uz bude ve standardu. Otazkou je, jak moc peclive to delaji, kdyz to ani neni zvlastni polozka v ceniku.
Corolla 1.6 Valcematic CVT Active Trend+ 2017
Auris 1.6 Valvematic Luna 2011
Škoda 125 L 1989
To je mi novinka ale spíš jen oblbování zákazníka, letos jsem byl přítomen u servisky a měnili mi brzdovou kapalinu, čistili jen místa kde ukápla brzdovka jinak ani omylem. Zase musím ocenit že si servisák dal práci s vypouštěcím šroubem na brzdě, několikrát ho protočil x otáček tam a z5, taky ho mohl jen povolit vypustit brzdovku a utáhnout, příště by taky podle jeho slov nemusel jít povolit a zničí se ancvaj
U Aurise je problem s brzdama(teda u mk1), je to tu popsane(mozna to bude problem i mk2)...visi trmeny, drhnou kotouce na zadku kvuli rucce, piskaji brzdy, atp.
Nekteri tady psali, ze to je bolest i jinych Toyot. No a mozna k tomu v servisu teda pristupuji zvysenou udrzbou...
U mne to bylo vzdy za prachy a bylo to tak, ze pri prvni jsem dostal slevu a jen proto, ze u nich bylo auto zakoupeno a byla akce na prvni garancku, tzn. brzdy udelali jakoze zadarmo.
U vsech dalsich prohlidek, kdy jsem to nechal delat, to bylo placene.
No neviem či to s tým nejako súvisí, ale teraz keď o tom píšeš som si uvedomil, že pri cúvaní počujem občas taký piskot, kov na kov. Ale keď pribrzdim a otvorím okno a zasa začnem cúvať s natrčenými ušami tak nič nepočuť. Hm.