jazda na snehu a lade

vše ohledně modelové řady Prius
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A mas tam zarazeny neutral kdyz to chces strkat? :-)
Back in Czech.
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Taková lama asi zlý pes není :-) Ale na zařazení neutrálu si musíš přinést klíčky, vlézt nebo se aspoň nahnout dovnitř a "nastartovat". Což v těsné garáži a/nebo s autem patřičně špinavým jistě depotěší. Taková drobnost, kterou si člověk před koupí automatu možná neuvědomí.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ja spise myslel na logiku toho povzdechnuti.. me taky nejde hybat s autem kdyz tam tam jednicku.. :-D
Back in Czech.
tuzezlypes
Řidič

Příspěvek od tuzezlypes »

Je to tak jak píše Udo, jde o to, že u běžného auta tam prostě vlezeš, vyřadíš kvalt a můžeš ho tlačit. Nepotřebuješ k tomu klíčky, které leží někde doma.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

ach jo... to je zase jako s dubem.... proste na jednicku nemuzes tlacit zadne auto...
Back in Czech.
tuzezlypes
Řidič

Jé.. ahá... fakt jo? To my u nás normálka tak auta posunujem a pořád si říkáme, že to jde jaksi těžko. :shock:
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

No, meli byste konecne vyrazit z primestskeho satelitu na vesnici ci do hor abyste ziskali silu a videli kravu a kone i jinak nez v McDonaldu...
Back in Czech.
kubik111
Člen Týmu

Příspěvek od kubik111 »

http://www.youtube.com/watch?v=OiVAblf4xAM
myslis tento zvuk z motora?
tuzezlypes
Řidič

Jo! Hlavně to kovové nerovnoměrné klepání v čase 12-14 sec na tom záznamu, to mne hodně vyděsilo. Díky za konstruktivní příspěvek, který má nějaký přínos.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

To je docela hnusny zvuk... Co to tam rezonuje? Je to jen pri "presnem" rozsahu otacek nebo je to spise spojene s casem po nastartovani?
Back in Czech.
tuzezlypes
Řidič

Mně se to stalo zatím jednou, bylo to po naběhnutí benzinového motoru, krátce poté, co jsem vyjela z garáže (kde je tak 7°C) po delším stání vozu. Otáčky neposoudím, nemám žádný otáčkoměr. Ale ano, u civilního vozu bych řekla, že to ztrácí otáčky a motor má tendenci chcípnout. A nech si prosím své invektivy od cesty, na ty zvědavá nejsu, spíš by mne od odborníka tvého kalibru zajímala kvalifikovaná rada. Těmi bys zabodoval výrazně víc než urážkama všech okolo.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Hmm.. tak to bych telo nejak rozebrat... Aby to nakonec nebylo neco uvnitr motoru. :-/
I kdyz spis to bude nejaka rezonance s nejakym plechem, plastem, krytem.. ale stejne..
Back in Czech.
tuzezlypes
Řidič

No dobře, ale na tom videu to dělá naprosto stejně, pak to bude obecná závada těchto motorů. Nebo výrobce řekne, že je to "vlastnost". Jo, něco tam bouchalo, já jsem kapotu neotevírala, naopak jsem se rozjela a čekala, co se bude dít - a nestalo se nic, utichlo to a auto normálně jelo jako by nic.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Heh... tak bych se ke svemu autu taky chtel nekdy chovat.... no jo.. jedu, co by se stalo.... uvidime.. :-)
Back in Czech.
tuzezlypes
Řidič

Dobrý no, a co jako jsem měla dělat? Stát a čumět? Prostě jsem vsadila na to, že zkusím jet a když bude problém, tak zastavím no. Sama to neopravím, nikdo v okolí taky ne, tak co zbývá? Nehledě na to, že možná ani o nic nejde, počítám že kdyby byl zásadní problém, tak by kontrolka READY nesvítila. Musím se zeptat v Toyotě, co mi řeknou.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Odpovědět

Zpět na „Prius“