E12 Lambda sonda 1.6VVTi
-
- Manager Týmu
-
- Manager Týmu
Díky za rady.Na diag. jsem byl a verdik jak jsem psal "vyhřívání lambdy" Ovšem protože závada se projevila rozsvícením kontrolky motoru dal jsem 800kč za servis.Mohlo to být cokoli.Nabídli mě samo výměnu za 7000kč.Zatím jsem vzal auto domů.Jinak zvažuju ještš tu kontrolu připojení.Závada se stala pouze za ranních mrznoucích mlh.Po odpojení baterie se projevila až za 14 dní a pak za 3 dny.Jinak DENSO lambdu seženu za 1800kč takže to není taková hrůza.výfuk bude snad OK na podzim jsem ho kontroloval.I když člověk nikdy neví.Auto jede normálně a spotřeba je taky stejná.
Re:
Quinine píše:Mě výměna přední lambda sondy u E12 stála v servisu kolem 4000kč. Kabel sežral nějaký hlodavec. Její životnost by dle mých informací měla být něco kolem 160000km, k čemuž se blížím, proto jsem ji raději vyměnil, než abych to nějak drátoval a pak řešil někde na dálnici rozpadlé kontakty.
Já jsem měnil lambdu preventivně. Na emisích se tvářili podivně/záludně. Vyndal jsem tu starou. Ta byla BOSCH. BOSCH moc nevydrží, dokonce i výrobce u ní píše životnost 160 tis.
Měnil jsem ji při 95 tis.
Pořídil jsem DENSO, u té se píše 250 tis.km, za asi 2500,-
Povolit tu starou nešlo ani spec. klíčem na lambdy.
Avšak očkový vyhnutý klíč 22 od TONY je ideální , proleze i konektor skrz oko klíče a dá se vyvinout značná síla. Trochu chemie taky nezaškodí(s efektektem rychlého zmrazení a ohřátí s keramickými nanočasticemi).
Po výměně emise S U P E R .
Re: E12 Lambda sonda 1.6VVTi
Nenašel jsem vhodnější vlákno. Asi před pěti lety jsem měl problém s vyšší spotřebou s Yarisem 1.0 rv 2001, najeto asi 260tkm, kdy na diagnostice u emisí byla hláška nefunkční první lambda. Tady na fóru jsem si náhodou přečetl, že Toyoty mají problémy s Verva 100, tedy při přechodu na ni se "upálí" lambda. Nyní se mi zvedla výrazně spotřeba u Corolla Verso 1,8, má najeto asi 240tkm, tak jsem si to opět spojil s Vervou 100, kterou tankuji do všech aut kvůli kvalitnější biosložce. Nevzpomínáte si někdo na to téma, kdy tam byl ten příspěvek o upalování starší lambdy Vervou 100? Vyhledávače mi to neumí najít, nebo jsem neschopný. Díky za reakce, zkušenosti.
Corolla Verso 1,8VVTi 2006, Toyota Sienna 3,5 2007, Ford Explorer 4,0 1998