Kdy měnit rozvodový řemen (řetěz) u Toyoty Yaris r.v. 2001?
Tak ono to bolo s tou závadou P0016 , svietila dlhodobo kontrolka motora a chyba P0016 = pozícia kľukového hriadeľa je posunutá. Podla vyjadrenia neautorizovaného autoservisu, by sa na tom vozili ďalej, že by to nemalo nejako vadiť "len vám bude stále svietiť kontrolka motora" a toto mi vadilo keďže auto je manželkine s deťmi a ja nemám trpezlivosť čakať kým ich to niekde nechá. Nehovorím že "táto závada" ale čo ak tam bude svietiť aj iná, len na to neprídem lebo však svieti to tá P0016. To je asi tak ako keď som kúpil toto auto a pýtam sa v Toyote: prosím vás keď mi zasvieti rezerva tak VŽDY natankujem len max. 28 litrov benzínu, nie je to málo keď má písanú cca 42l nádrž? Vyjadrenie servisu : natankujte si do kanistra 5 litrov, vyvozte nádrž kým vám nezhasne motor, dolejte si z kanistra tých 5 l. a natankujte na pumpe doplna. Ona sa zresetuje a možno bude ukazovať dobre
Ja že s autom jazdí manželka s deťmi a oni "tak bohužiaľ vám inak nepomôžeme"
no Toyota 

hmmm.... hmm.... no... tak ono by to bylo na dlouho a asi bych se vztekal, ale v rychlosti.... zavada byla cidlem, tak proc vic veci menit... vyjadreni toyoty je spravne.. neni zadna kalibrace, neni zadna oprava.. proste to bud zkusis nebo se muzes jen divit...Neznam toyotu, ktera by zastavila s dojezdem pod 50 km od rozsviceni kontrolky, to je proste vlastnost a fylozofie toyoty...
Back in Czech.
-
- Člen Týmu
Re: Kdy měnit rozvodový řemen (řetěz) u Toyoty Yaris r.v. 20
Manželke na Yariske začal svietiť check na oranžovo,dala to na diagnostiku a povedali jej že povolena rozvodova reťaz a to ma len 100 000km
Avensis Combi 2.0 D-4D/2008/
Re: Kdy měnit rozvodový řemen (řetěz) u Toyoty Yaris r.v. 20
No on ten "check" ani inou farbou nesvietifischer1321 píše:Manželke na Yariske začal svietiť check na oranžovo..

Inak - je zaujímavé, že niekto nemení celý život pretože je to reťaz a tá by sa podla niekoho meniť nemala

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid