Ojetý auris 1.4 nebo 1.3 - spotřeba

nová modelová řada - nástupce Corolly
mirissa
Člen Týmu

Příspěvek od mirissa »

Tak auto už mám doma :-) Ta 1.4 byla ve skutečnosti 1.33. Na to že je skoro dvouleté, je vevnitř jako nové, až jsem se do něj bála sednout, že ho zamažu. Měl ho starší doktor, který si každý cca rok a půl kupuje nové auto a to staré jim dá do bazaru.
Jen je teda trochu žravé, průměr ukazuje 6,7 l, ale ještě jsem nejela žádnou průkaznou trasu - jen 140 km po dálnici a pak 12 km k našim a zpět. Někdo tady psal, že vyšší spotřebu dělají zimní gumy, tak se budu těšit na jaro.

Jo a pán v autobazaru čučel - čekal, že si přivezu nějakýho odborníka, který auto proleze skrz na skrz, a já tam přijela s mamkou, svezla se, řekla "jezdí, tak ho beru" :lol:
Kylián
Člen Týmu

Příspěvek od Kylián »

Gratuluju ke koupi! Myslím, že jste koupila dobře a spotřeba vypadá, že pan doktor jezdil asi hodně po městě. :)
Auris 1,4 VVT-I, Gray
Suzuki Vitara 1,6 JLX, M/T
slunea
Člen Týmu

Příspěvek od slunea »

taky gratuluju :)

dřív jsem po něm taky trochu pokukovala (tuším, že vím, které to je, nových ojetých aurisů za tuhle cenu na výběr moc nebylo), ale nakonec se to vyvrbilo tak, že budu mít 1.6 a nové... snad už v pátek!
Jelass
Manager Týmu

Příspěvek od Jelass »

Taky gratuluji, ale v žádném případě bych nečekal nižší spotřebu a již vůbec ne po dálnici. přeci jen je to malý motor a auto má 1300kg i s řidičem/kou :) .

Řeší se to v jiném tématu, ale spotřeba Coroll E11 1.4vvti po dálnici běžně k 8L.
Mondeo 2.0i Turnier 2004
p:Corolla E11 4ZZ_FE 97PS
P: Dodge GrandCaravan 3.3i 2008
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

gratz :)
6,7 a zere moc? Kdyz jedu dalnici ja, tak pod 8,5 to nejde :-D
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
mirissa
Člen Týmu

Příspěvek od mirissa »

Třeba to bude v létě s tou spotřebou lepší. V zimě taky musím na kole víc šlapat, ja je to všechno ztuhlé :D Ale jinak jezdí dobře.
A ta spotřeba se podle počítače počítá od začátku provozu? U Octávky se mi zdá, že se to vždycky po jízdě samo vynuluje a počítá to zase novu jízdu.

Ještě bych měla dotaz:
když se sklopí sluneční clona u řidiče a spolujezdce, tak u spolujezdce se rozsvítí světýlko, které je schované pod tou clonou, a u řidiče ne. Je v tom nějaký fígl, proč se u řidiče samo nerozsvítí, nebo je to jenom porouchané? Autu ještě nejsou 2 roky, tak by mělo být v záruce, ne?

A ještě jsem nezjistila, jak udělat, aby se rozsvítilo světlo uvnitř, když otevřu dveře. Zdá se mi, že to asi nejde.
pithy
Člen Týmu

Příspěvek od pithy »

Na stropním světle je páčka, kterou musíš nastavit. Myslím (ale nevím určitě - koukni do manuálu), že je to pozice co nejvíc na stranu řidiče.
Tak je to asi přesně naopak :D - vyzkoušej [/img]
Obrázek
Aleš Zíka
Člen Týmu

Příspěvek od Aleš Zíka »

mirissa píše: Ještě bych měla dotaz:
když se sklopí sluneční clona u řidiče a spolujezdce, tak u spolujezdce se rozsvítí světýlko, které je schované pod tou clonou, a u řidiče ne. Je v tom nějaký fígl, proč se u řidiče samo nerozsvítí, nebo je to jenom porouchané? Autu ještě nejsou 2 roky, tak by mělo být v záruce, ne?
Světýlko před řidičem či spolujezdcem se rozsvítí, když je sklopená clona A odsunuté víčko, co zakrývá zrcátko. Pokud to ani pak nesvítí, asi je někde chyba.
Odpovědět

Zpět na „Auris“