New Yaris? libí?

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Tak na to koukam a asi fakt jo, tak beru zpet to, ze tam jsou dva.
Mam pocit, ze jeden je i u Verso-S
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
pibopiki
Člen Týmu

Příspěvek od pibopiki »

Prvé zoznámenie s Novým Yarisom na SME
http://auto.sme.sk/c/6036928/prva-jazda ... -auto.html
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

no konecne je na toy web strankach novy yaris so vsetkym ako ma byt :)
Inak v suvislosti s jeho novymi farbami ktore su v ponuke - neviete ako to je ak sa mi paci napr. fabra v ponuke yarisa ale chcela by som taku na auris - ale auris taku farbu nema? Existuju nejake spec farby za spec priplatok?
Rado SK
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rado SK »

mil: musim ta sklamat, toto sa u Toyo neda urobit, ze paci sa mi tato farba a chcem ju na toto auto :shock:
iba to co je dane, aj ked je pravda ze niektore modely maju ine farby v zavislosti od trhu na ktorom sa ponukaju..
mil
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mil »

no tak to je skoda :(
satanda
Navigátor

New Jarda Zlín

Příspěvek od satanda »

Nazdar, byl jsem se na neco poptat v Toyote ve Zlíně, tak se ho musel vyfotit...zepredu vypada podobne jak auris, ten sterac je taky zajimavý. Pak sem hledel na HSD Auris a to logo Toyoty pod modrou barvou je uzasne.

http://death666999.rajce.idnes.cz/New_Yaris/
Toyota Yaris Dream(2010) 1,33 Dual VVTi 74KW
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Tak hoši, dneska jsem nového Yarise měl na zkušební jízdě. Jednalo se o 1.0, 51kW, 5-kvalt, výbava Active (střední).

První dojmy po usednutí do vozu:
V žádném případě se nový yaris nemůže rovnat s předcházející generaci.... Nový je prostě minimálně o třídu výš. Všechny plasty jsou velmi příjemné, nedají se lehce poškrábat a na spoustě míst jsou i měkčené. Sedadla jsou velmi pohodlná a mají i velmi dobré boční vedení. Volant jde nastavit ve dvou rovinách, je velmi příjemný na držení a padne krásně do ruky. Ovládání HF a audio na volantu je krásně přístupné a nemusíte nic hledat (stačí 5 minut jízdy a hned si pamatujete kde co je). Výhled z vozu dobrý, nikde nic nepřekáží, vpředu pouze jeden stěrač. Vnitřní prostor teda velmi dobrý, kufr taky celkem slušný...

Jízda:
Podvozek je možná o trošičku tvrdíš než předcházející generace. Krásně tlumí nerovnosti, nikde nic nebouchá. V zatáčkách krásně sedí a nenaklání se. I při 120km/h není hladina hluku nijak vysoká a dá se velmi krásně povídat se spolujezdcem či poslouchat rádio. Řízení je možná až moc přeposilované, ale pro ženy ideální. Volantem jde krásně točit malíčkem.
Pedály mají příjemně dlouhý chod, nekladou moc velký odpor. Brzdy jsou extrémně jedovaté, ale dá se na to zvyknout. Motor je krásně utišený a do cca 3200ot není prakticky vůbec slyšet. Ani v maximálních otáčkách není nijak extra hlučný a má takový hlubší zvuk (zní opravdu pěkně). Měl jsem půjčený kousek s cca 700km na tachometru, takže nebyl zajetý, ale už jako nezajetý jede moc pěkně a jde krásně za plynem. Srovnatelné s předchozí generací.

Výbava: Měl jsem půjčenou verzi Active, takže to mělo skoro všechno. STOP-Start se nedodává, tempomat bohužel taky ne. Jinak parkovací kamera, dvouzónová klima, zatmavovací zpětné zrcátko, automatika na světla, 7x airbag v základu, ovládání na volantu, bluetooth atd....

Celkový dojem:
Velmi povedené autíčko, které krásně jede, má pěknou výbavu a zpracování interiéru je na velmi dobré úrovni ;)

Jinak musím naprosto souhlasit s tímto videem. http://auto.sme.sk/c/6036928/prva-jazda ... -auto.html
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
satanda
Navigátor

Příspěvek od satanda »

Taky se me ptali jestli se nechci svezt, ale moc se mi nechtelo...asi sem udelal chybu :cry:
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ne - neurobil si žiadnu chybu!
Ak to vyskúšaš a zistíš,že to auto je akože "UAU..",tak ťa to bude ťahať a budeš špekulovať ako predať yarisa čo máš a kupiť si toho nového (aspoň ja som taký deb.. :oops: )
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
satanda
Navigátor

Příspěvek od satanda »

A to je snad se vsim... mas treba novejsi mobil a najednou bac! a je tady lespi model..clovek bude spekulovat a pak si jej koupi. Ja jsem nahodou rad ze muzu jezdit v takovem aute, ale jednou bych se chtel v novem Yarisu projet...jen ze zvedavosti
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Přesně jak píše Muco, akorát budeš mít chutě vyměnit stávající vozítko za to nové :lol:

Ještě jsem zapomněl dodat pár drobností k "testu". Palubní deska se neodráží v předním skle... to považuju, za obrovké +, protože u spousty aut je to naopak a při jízdě to celkem otravuje. Jako další je řazení... šaltrpáka je kraťoučká, má velmi dobrý chod a rychlosti jsou přesně tam kde mají být. Jenom jsem si všiml, že 4ka šla zařadit o krapítek hůř, než ostatní rychlosti. Ale nemyslete si, že tam 4ka jde nějak divně, to ne.... jde normálně, ale je poznat, že trošičku jinak. Dále bezklíčkové startování, zamykání, odemykání... stačí mít v kapse kartu a vše jde samo ;)

A poslední na co si asi vzpomenu je výroba motorů. Obsah 1.0 se vyrábí v evropě, ale obsah 1.33 se vyrábí v japonsku a do evropy se dováží zkompletovaný a pouze se osazuje do aut.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

telleke ale nebuď pes...napíš aj niečo negatívneho-predsa nemôže byť všetko dokonalé :? -aspoň nech máme pocit,že je dobre tak, ako je-to zn. že nám stačí tento náš "starý" model 8)
Ale nepíš ,že to nemá posuvatelné a polohovatelné zadné sedačky-to už vieme 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

satanda píše:Ja jsem nahodou rad ze muzu jezdit v takovem aute, ale jednou bych se chtel v novem Yarisu projet...jen ze zvedavosti

Ne -nic! Nic nebude - jenom sifon...(ako hovoril Bolek Polívka)
- žiadne skúšanie nebude!!!
Ja to poznám!!
Kamarát mi dal vyskúšať 1.33 a po necelom roku som si kupil tú 1.33 -jku (a to ešte nemam splateného yarisa s 1.0 motorom) :roll:
Takže nic nebude!!!
Jedine,žeby si na to mal a nič by sa nestalo,ak by si to vymenil . No nie na úkor ďalšieho úveru !
Toyota Auris 1.8 hybtid
telleke
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od telleke »

Tak jasně že dokonalé to není, našlo by se pár věcí co by mohlo být řešené jinak...
Zaprvé bych se bál toho předního stěrače. Mechanizmus který zajišťuje jeho pohyb je celkem "složitý" a hlavně není vůbec krytý. Tam bych se bál problémů...
A jako další je třeba vystupující těsnění mezi kapotou a přední maskou. Nevím jestli to bylo pouze u testovaného kusu, ale při zavřené kapotě čouhalo těsnění o cca 1/2 cm ven. Není to klasická guma, ale taková pěnová hmota, opět je to na ráně odletujícím kamínkům a povětrnostním vlivům. Jestli se to bude drolit, tak to bude zaprvné vypadat děsně a zadruhé se bude dostávat voda přímo k motoru a hlavně na mechanizmus zámku kapoty.
Páčky polohování sedadel jsou umístěny klasicky na boku sedadla u směrem ke dveřím a přístup k nim se zavřenými dveřmi není zrovna dvakrát dobrý.

A co mě hodně štvalo byla čitelnost disleje multimediálního systému. Displej je totiž úplně rovně a když na něj koukáte z místa řidiče, tak se projevuje trochu zrcadlení, podsvícení za slunného dne by mohlo být silnější. Čili pokud chcete vidět vše, je potřeba se trochu nahnout směrem ke středu, což je dost blbý. Přitom by stačilo trochu naklonit středovou konzolu směrem na řidiče. Řidič menšího vzrůstu bude mít tento problém ještě markantnější, jelikož bude sedět blíž k volantu a tudíž bude koukat ještě víc z boku. Já seděl prakticky nejdál od volantu jak to šlo (díky své výšce ;) )

A jak bylo zmíněno ve videu.... nový Yaris už nemá tolik odkládacích prostor a přihrádek. Je to škoda, protože jich je fakt málo a poschovávat v autě například navigaci s držákem, nabíječku na telefon, doklady a podobně bude problém. A nezachrání to ani dvojité dno kufru. Čili praktičnost je ta tam :(
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

.... a ostatné je už o vkuse-ako to povedal ten reportér na videu...

:shock: :shock:
Človeče..ty si to auto snáď aj rozobral ... 8)
Vieš toho viac než dosť,takže ak si sa pozeral na to tak detailne,museli z teba mať radosť a určite si povedali :
ďalší človek,ktorý hladá chyby.. a pri tom to bolo skor naopak :wink:
Pekne si to aj popísal.Teda klady a aj zápory .
Nechceš hodiť recenziu napr . sem? :
http://moje.auto.cz/Dave6/yarisek-jara.html

Pekne to vieš opísať a hlavne "nestranne" :P
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“