Tak tohle je jedna z nejlepších diskuzích na tomto fóru!!!

Kultivovaná, rozumná a opravdu hodnotná
Moje Carina (2,0i 93kW) se pohybuje zhruba od 6,5 do 8 litrů na 100km. Rozhodně záleží na stylu jízdy a podmínkách. Většinou mám kombinace město a mimo město a to i dálnice a poslední spotřeba byla teď v létě 7,1 l/100km.
V zimě, když byly mrazy a dálky moc nebyly jsem snad měl dokonce něco kolem 8,5 litru, ale to už beru jako extrém. Byla tu zmiňována ještě vyšší spotřeba a to při vyšších rychlostech po dálnici, což je nepopiratelné, já však po dálnicích jezdím opravdu do těch 130km/hod. (a to i v Německu), čili věřím, že bych mohl "dosáhnout" i větší spotřeby.
Extrém "eco rallye" bych "odhadoval" něco kolem 6-ti litrů na 100km. Při dálkových jízdách mívám tak kolem 6,5 l/100km a to i s klimou a občas dálnicí. Avšak tím, že většinou tankuji od prázdné do plné, tak se to pochopitelně zprůměrovává a dobrou spotřebu po letních okrskách pak zhatí pár jízd se studeným motorem po městě.
Každopádně na tu váhu Cariny a na obsah motoru musím projevit se maximální spokojenost i co se spotřeby týče.
Pokud jde o ručičku palivoměru, tak snad u všech aut je to tak, že zpočátku se ručička drží dlouho na plné, pak pomalu klesá a u prázdné nádrže už je znát každý litr. Mám vyzkoušeno, že i když se ručička dotýká písmene E (empty), tak v nádrži ještě tak 3 litry jsou

. Osobně jsem zatím nejvíc dotankovával něco málo přes 57 litrů
Pak tu byla zmínka o kvalitě paliv. Též se domnívám, že u Shellu se platí víc "za pocit" než za něco "hodnotného". Nepopírám, že kvalitnější palivo existuje a že aditiva v palivu jsou prospěšná, nicméně v prostředí, jaké v naší zemi vzniká (jsem skoro přesvědčen, že uměle), už nelze moc věřit tvrzením o lepší kvalitě a tak tankuji u té nejlevnější benzinové stanice, co v okolí máme:
www.tank-ono.cz. Auto na to jejich palivo jezdí už dlouhé roky naprosto "normálně".
Ještě podotknu, že mě poměrně dost vždy pobaví ty "reklamní kecy", jak například výzkumníci u Shellu "neúnavně" (!) hledají jak vyrobit to nejlepší palivo

. To je skoro jak z filmu Císařův Pekař a Pekařův Císař