Záznamová kamera na přední sklo

Tlachání o všem - bez zaměření!
Odpovědět
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

M5T ... tam to spíše bylo o tom, že všichni byli líní sehnat nějak svědky (a že tam těch aut bylo několik). Takže pokud by opravdu lidi byli trochu...... no, alespoň trochu fér, tak se nebylo o čem bavit. Takhle se tahaly kamery.. .a tdle.. a právníci.. a odborníci.... Ale že tam bylo aspoň dva očití svědci.... na to nikdo nějak ouplně nepomyslel....
Back in Czech.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Tak urcite, je to dobra vec, kdyby chtel z Tebe nekdo delat debila.
Ale na druhou stranu, Te nekdo muze obvinit z narusovani soukromi ci jak se ten prestupek presne nazyva ;-)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

a to je právě ono..... u soudu tvoje video bude naprosto k ničemu.... a naopak pokud ho ukážeš, tak hned dostaneš stížnost toho škůdce o ochraně osobních údajů a soukromí a ..... :-/ Jsme tam, kde je to na pikaču.
Back in Czech.
kracken
Řidič

Příspěvek od kracken »

tuto chalani, (kolegovia) z hondaclubu riesia nieco podobne....
... myslim, ze prijatelna kvalita za prijatelnu cenu...

http://www.honda-club.cz/forum/viewtopi ... 877#456877
„ıɯɐɥou ǝɹoɥ ǝɾ ʇoʍız ɾoɯ ʎlǝɔ ǝz ʇıɔod ɯɐɯ ʎpǝʞǝıu”
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Přesně tenhle typ má kolega, používá to na motorce a funguje to výborně, video z toho bylo více než slušné.

Já bych do auta bral ale spíš tu z Aukra, kvůli držáku a napájení ze zapalovače. Elektronika uvnitř bude beztak asi stejná.
http://elektro.aukro.cz/cerna-skrinka-b ... 68224.html
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

kracken> Koukni na tohle, oproti té MD80 je to o dost jinde.
Holomek!
kracken
Řidič

Příspěvek od kracken »

Rampa89 píše:kracken> Koukni na tohle, oproti té MD80 je to o dost jinde.
to mas pravdu... ja momentalne o takejto vymozenosti nerozmyslam, len som si vsimol dve nezavisle diskusie... :)
„ıɯɐɥou ǝɹoɥ ǝɾ ʇoʍız ɾoɯ ʎlǝɔ ǝz ʇıɔod ɯɐɯ ʎpǝʞǝıu”
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

aczasa píše: ...všichni byli líní sehnat nějak svědky...
Já viděl dopravní nehodu zblízka vlastně jen jednou a tomu poškozenému jsem prostě nechal číslo ať se kdyžtak ozve, kdyby byly potíže. Ale pochybuji, že by tohle 99,999999 procent občanů tohoto státu bylo ochotno udělat. A po bouračce v šoku má často člověk rozhozené myšlení.

U té kamerky je důležité, aby přečetla SPZ a zároveň pojala celkovou situaci (rozlišení, zvětšení, optika). Pak ve spojení s osobním svědectvím řidiče to musí být použitelný důkaz.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

MD80 jsem koukal,ale má dost zásadní vadu - nenahrává ve smyčce, dále současné nahrávání a napájení z auta je komplikované. Vnitřní aku po krátké době ztrácí max kapacitu. Výhoda je pouze v nenápadnosti a velikosti. Záznam by mi mimo jiné sloužil i na dokumentaci některých kochacích jízd :D nebo místo zdlouhavého výkladu mým známým kde jsem bloudil apod.
Jinak nevidím vážnost mezi svědectvím kamery a výpovědí svědka, spíš je tu riziko že svědkova verze se bude postupem času měnit nebo bude strácet paměť vlivem ...... Sehnat spolehlivého a o chotného svedka je problém, málokdo se chce nechat zatáhnout do problémů jiných a chodit po soudech, je to proketí z doby minulé.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Luke_Luke píše:No v tom autosolano ta kvalita ale byla velmi slaba, vetsinou byl ten obraz z jejich kamer, ale kdyz bylo z toho maleho prcka, tak to nebylo moc prukazne, nebyla videt poradne SPZ ani oblicej.

Jinak tusim, ze v CR existuje nejaky zakon, ktery nedovoluje natacet kohokoliv na silnici a zverejnovat...minimalne SPZ a obliceje s tim muze byt problem...
Co vím, tak natáčení nebo focení obecně není problém. To by lidi nemohli nikde nic fotit nebo natáčet. Zejména fotky typu v pozadí Ještěd v popředí focený synek a opodál hlouček stojících lidiček. Chce mi tu snad někdo vysvětlovat, že musím mít písemný souhlas opodál stojících lidí, že smějí být na fotce? A souhlas např. správce Ještědu, že to můžu blejsknout? Jiná by byla, kdyby se to objevilo v reklamě...

To co je určitě problém je archivace takovýchto záznamů(obličeje, spz) a zabezpečení přístupu k nim. Co vím, tak Kapsch měl problém s tím, že k těm jeho kamerovým záznamům měl kde kdo přístup, ale kamery používají dál, akorát to po nějaké době musej mazat.

Osobně uvažuju o kamerách taky, ale nejsou momentálně na to love. Do jisté míry to je hysterie, ale třeba sanitky co vím toto mají v autech standardně zabudované. Jediná otázka je, jak je to právně s použitím takového záznamu.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Právně je to jako s každým jiným záznamem. Ty nejsi policie a tak tě nikdo nemůže obvinit z nezákonného získávání důkazů. A ten záznam si pořizuješ pro svoji potřebu a kromě zvláštního případu ho nikam dál nepředáváš.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
LennyLeonard
Navigátor

Příspěvek od LennyLeonard »

Osobně jsem si k letošním vánocům koupil normální ruční kameru, která by měla natáčet v HD tušim za 2300. Používám jí na všechny možný výlety a srandy s kamarádama, a na to co potřebuju natáčí ok. Vykoumal sem si držák do auta a je to. Dobrá kvalita záznamu z jízdy, používal sem jí taky třeba na hory a žádnej problém s kvalitou. Myslim si že to je lepší než kupovat takovýhle drahý minikamerky.
I am proud of my car...
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

HD za 2300? :lol:
To mas urcite interpolovane :)

Pokud ne, tak hod odkaz, to mne zajima, dik.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

HD za tu cenu je opravdu podezřelé, i kdyby to mělo pevnou optiku.
VAZ 2103 1500/49kW bílá
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

LennyLeonard píše:Osobně jsem si k letošním vánocům koupil normální ruční kameru, která by měla natáčet v HD tušim za 2300. Používám jí na všechny možný výlety a srandy s kamarádama, a na to co potřebuju natáčí ok. Vykoumal sem si držák do auta a je to. Dobrá kvalita záznamu z jízdy, používal sem jí taky třeba na hory a žádnej problém s kvalitou. Myslim si že to je lepší než kupovat takovýhle drahý minikamerky.
Copak je to za model, kolik záznamu se vejde třeba na 4G, je možná smyčka ?
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“