Auris po 1000 km
pro info o spotrebe... drtivou vetsinu meho jezdeni tvori cesta praha-kolin. obchvat najedu ve strasnicih, kde na tempomatu nastavim 80 - spotreba 4,5 litru, pote sjedu na dalnici a na tempomatu nastavim 115 km/h a jedu az na sjezd k velkemu oseku ( rozdil oproti rychlosti 130 km/h je cca. 3 minuty, takze mi prijde zbytecne jet s o 2 litry vyssi spotrebou ) - spotreba 5,8, pote sjezd a cca. 12 km do tpca, kde mam stale 100 km/h a ve velkem oseku 55 - spotreba celou dobu do 5,5 litru... celkovou spotrebu mi to pote ukaze 5,6. zkousel jsem jet jednou hodne svizne a doma jsem byl cca. o 10 minut driv nez touto ´hlemizdi´ jizdou a spotrebu 8,5 litru, coz mi za to nestoji. takze asi tak... jinak se snazim jezdit predvidave ( dobrzdovani motorem, vyrazovani a tak ) a vyuzivat vlastnosti tempomatu... pokud clovek nechce zavodit, tak se da na tuto spotrebu dostat
ten 5ti kvalt neni zadna vyhra - mel jsem ho pujceneho od kamose a spotreba dost razantne rostla oproti memu - ale zase zrovna ten tvuj auris je nadupanej technikou az po stropLuke_Luke píše:aha, tak kdyz sviznejsi jizdou mas 8,5 tak to pak sedi k mojemu stylu, kdy mam sviznou jizdou 8,5 - 9,0 a pri normalni neplizive jizde cca 7,0 mimo mesto a 7,5 mesto...mam jen 5ti kvalt.

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Bud rad, za to co mas...ja tocim ve 130 cca 4200. Kdyz jsem kupoval Aurise ja, tak jsem proste vzal nejsilnejsi benzin co byl a to byla prave 1,6tka 125k, vsechny Aurisy mely 5ti kvalt...mozna krome 2,2D-CAT za 700tis.
Az po pul roce zavedli 1,33 - 6kvalt ktery nahradila 1,4ku 5kvalt a pak udelali z tehle 1,6tky ten Valvematic, cca o dalsiho pul roku pozdeji
)
Jsem rad, za to co mam...
Az po pul roce zavedli 1,33 - 6kvalt ktery nahradila 1,4ku 5kvalt a pak udelali z tehle 1,6tky ten Valvematic, cca o dalsiho pul roku pozdeji

Jsem rad, za to co mam...

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

tak dnes jsem pri dlouhem odpoledni nemel co delat a tak jsem si z nudy procital cele toto forum. Docela me pobavili hlasky o tom jak se ma a jak se nema jezdit v zabehu... Pokud mohu porovnat, jak se chovame k autum my ( pri testovani na draze ), tak s 1,6 Aurisem hned co sjede z linky musi jezdit v turecku cca. 180 km/h. S autem doporucuji jezdit naprosto normalne, jako by jste jezdili s autem co ma 50k najeto. Reci jako ´pokud si line zajedete auto, tak bude line na porad´ jsou naproste lzi! Jedine co, tak auto dlouhodobe nevytacet nad hranici 5500 ot/min, jinak auto zvladne jakoukoli jizdu...
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
No vida, zajimavy nazor.
Muzes trosku rozvest to, co delate s autama na draze?
A dale, myslis, ze kazdy slozeny Auris projde tim zatezovym testem na rychlost, akceleraci, na tlumice ty tankodromy atd...nebo je to jen trebas jeden ze sta??
Muzes trosku rozvest to, co delate s autama na draze?
A dale, myslis, ze kazdy slozeny Auris projde tim zatezovym testem na rychlost, akceleraci, na tlumice ty tankodromy atd...nebo je to jen trebas jeden ze sta??
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS

no, nemuzu zde moc dosiroka popisovat metody kontroly aut u nas, ktere jsou mimochodem shodne pro vsechny toyoty na svete... auto po sjeti z linky prochazi nejakou zevrubnou kontrolou ( jako asi ve vsech automobilkach na svete ), pote se na kazdem aute kontroluje funkcnost brzdoveho systemu na ´brzde´ a nekolik aut denne prochazi extra auditem ( neco jako ten ´jeden ze sta´ ) - tam jde prave auto na drahu a projizdi se celkem dukladne... rychlost jde vysoko nad 100 km/h ( pri nasem malem motoru ), cili z toho odhaduju rychlost cca. 180 km/h pri testovani aurise. Jinak jako jako jine automobilky - testuje se jizda na ruznem povrchu, krizove brzdeni atd... rad bych sem vse napsal, bohuzel jsou to veci ktere rozsirovat nemuzu... cili pokud by si toyota nebyla jista, ze autu tato rychlost pri testovani neublizi, tak ji nebude dosahovat...
takze moje skusenosti s Aurisom 1,6 Valmematic po 1000 km:
- od novoty nebol vystredeny volant na stred
- pravdepodobne bude treba urobit geometriu
- ovladacie kolečko na prieduchu na vrchu polubovky nefunguje, je
zaseknute
- zo spojky po jej pusteni sa ozyva pomerne hlasne cvaknutie
- pri spustenom motore po uvolneni spojkoveho pedala je pocut z
prevodovky take chrastenie. po stlaceni spojkoveho pedala to prestane.
- prevodovka huci... pri normalne jazde napr. na 4-ke cca pri 2OOO
ot./min.
- na volnobehu je pocut z motora z oblasti ventiloveho rozvodu hlasne
vyrazne klepanie.
- pri volnobehu mi otacky niekedy spadnu na 600 ot./min. (neviem mozno to tak ma byt)
- na to ze to ma 130 koni sa mi zda ten motor dost lenivy (prisudzujem to tomu ze ma zatial iba 1000 km)
na to ze je to Toyota som cakal vyrazne viac...
mate niekto podobne problemy?
- od novoty nebol vystredeny volant na stred
- pravdepodobne bude treba urobit geometriu
- ovladacie kolečko na prieduchu na vrchu polubovky nefunguje, je
zaseknute
- zo spojky po jej pusteni sa ozyva pomerne hlasne cvaknutie
- pri spustenom motore po uvolneni spojkoveho pedala je pocut z
prevodovky take chrastenie. po stlaceni spojkoveho pedala to prestane.
- prevodovka huci... pri normalne jazde napr. na 4-ke cca pri 2OOO
ot./min.
- na volnobehu je pocut z motora z oblasti ventiloveho rozvodu hlasne
vyrazne klepanie.
- pri volnobehu mi otacky niekedy spadnu na 600 ot./min. (neviem mozno to tak ma byt)
- na to ze to ma 130 koni sa mi zda ten motor dost lenivy (prisudzujem to tomu ze ma zatial iba 1000 km)
na to ze je to Toyota som cakal vyrazne viac...
mate niekto podobne problemy?
Naposledy upravil(a) Craken dne čtv 18.11.2010, 19:27, celkem upraveno 2 x.
Toyota Avensis 2,2 D4D, 150 HP, r.v 2006
2 Craken
S vystredením volantu som mal tiež problém, na tretí deň po kúpe som bol na geometrii, potom OK. Ostatné nedostatky, ktoré si uviedol, som nepozoroval, okrem výkonu motoru, ale ten sa lepší z najazdenými kilometrami.
S vystredením volantu som mal tiež problém, na tretí deň po kúpe som bol na geometrii, potom OK. Ostatné nedostatky, ktoré si uviedol, som nepozoroval, okrem výkonu motoru, ale ten sa lepší z najazdenými kilometrami.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
ahoj, tak ja mam najeto skoro 5 tisic a z toho dlouheho seznmu nedostatku od Crakena nemuzu potvrdit asi nic
jediny co mi prijde tak kdyz se poprve rozjedu tak po prerazeni z jednicky na dvojku slysim cvaknuti odnekud zepredu, ale to je vzdycky jenom pri tom prvnim rozjezdu + ted se mi posledni dobou zda, ze na pedalu plynu a na podlazce citim jakoby drhnuti (jako kdyz jedete po hodne hrube silnici) ... ale hlavne mi prijde ze u auriska je hodne "problemu" dano tim jak je uvnitr strasne ticho, clovek slysi i to co u jinych aut pres motor atd. ... slyset nemuze 

pridam aj ja zopar skusenosti, mam asi 3600km:
- svetla svietili nizko - nastavene v servise na pockanie
- zda sa mi, ze volant mam pri rovnej jazde mierne dolava, mozno je to len sklonom vozovky - ked budem najblizsie robit geo, dam to nastavit
- sem tam cosi pukne v palubke pri prejazde nerovnosti - pri kvalite nasich ciest asi normalka - neriesim, ked sa zhorsi budem reklamovat
- spojka pri radeni cvaka - zrejme konstrukcna zalezitost, cvakali aj obe predvadzacie vozidla, ktorymi som pred kupou siel - neriesim, hadam sa to nerozpadne
- s poklesom teplot pod 5 stupnov zacal cvakat aj spojkovy spinac pri stlaceni spojky, takze pri radeni mi teraz spojka cvakne 2x
- robi to ked je auto studene, ked sa zohreje, je to ok, neriesim
Veci ktore som vypisal nepovazujem za zavady, to svakanie spojky trosku otravuje, mam rad v aute ticho, co uz... Inak som s autom spokojny, ked sa neponahlam, da sa dosiahnut pekna spotreba, ked sa motor vytoci, da sa s autom aj trosku vyblaznit, zatial spokojnost.
- svetla svietili nizko - nastavene v servise na pockanie
- zda sa mi, ze volant mam pri rovnej jazde mierne dolava, mozno je to len sklonom vozovky - ked budem najblizsie robit geo, dam to nastavit
- sem tam cosi pukne v palubke pri prejazde nerovnosti - pri kvalite nasich ciest asi normalka - neriesim, ked sa zhorsi budem reklamovat
- spojka pri radeni cvaka - zrejme konstrukcna zalezitost, cvakali aj obe predvadzacie vozidla, ktorymi som pred kupou siel - neriesim, hadam sa to nerozpadne

- s poklesom teplot pod 5 stupnov zacal cvakat aj spojkovy spinac pri stlaceni spojky, takze pri radeni mi teraz spojka cvakne 2x

Veci ktore som vypisal nepovazujem za zavady, to svakanie spojky trosku otravuje, mam rad v aute ticho, co uz... Inak som s autom spokojny, ked sa neponahlam, da sa dosiahnut pekna spotreba, ked sa motor vytoci, da sa s autom aj trosku vyblaznit, zatial spokojnost.
Po 1500 KM:
- Pri kupe jemne vyoseny volant vlavo - v ramci zaruky spravena geometria
- Na vecsich nerovnostiach (retarder) nadskakujuce zadne plato
- Neviem ako u ostatnych ale zda si mi dost slabe podsvietenie autoradia cez den
- Buchanie spojky nepozorujem ziadne
- Preradovanie funguje bez zadrhavania
- Pazvuky ziadne
- Elasticita motora sa subjektivne zlepsila
- Pri kupe jemne vyoseny volant vlavo - v ramci zaruky spravena geometria
- Na vecsich nerovnostiach (retarder) nadskakujuce zadne plato
- Neviem ako u ostatnych ale zda si mi dost slabe podsvietenie autoradia cez den
- Buchanie spojky nepozorujem ziadne
- Preradovanie funguje bez zadrhavania
- Pazvuky ziadne
- Elasticita motora sa subjektivne zlepsila
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH