Baterie & Yaris

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
vlado5805
Člen Týmu

Příspěvek od vlado5805 »

Máš pravdu,tie "bezúdržbové" sú fakt nevyspytatelné! Ide-a naraz ani prd.Pritom ich niektoré automobilky veselo montujú do áut,(KIA),a majú s tým problémy.Sú to jednoducho jednohubky.Tá kapacita tam lieta ako sa jej zachce a neklesá lineárne,ale z ničozo nič tma.A nedá sa nijako zmerať,ani hustomerom,ani kliešťami.Neni nad starú klasiku (so štuplami).S tou tvojou to už nejako doklep,len musíš častejšie dobíjať,aby ťa to niekde nenechalo.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No ale zasa dnes už na takého yarisa nemôže byť baterka drahá , že by si na ńu musel pol roka šetriť. Taká Varta je už nejaká značka a stojí max do .70€...a máš zasa na 5 rokov pokoj(?)-ak natrafíš na dobrý kus 8)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
zk24
Člen Týmu

Příspěvek od zk24 »

Mr. Yaris píše:Na litru je místa dost, tam dáš i baterku z Avie :D
Ked som prvy krat dvihla kapotu som bola udivena, ze motor a bateria su rovnakej velkosti :lol: :lol: ... Takmer...

na prvy pohlad problem rozoznat :oops: :twisted:

Tak opatrne nech tam nemas nakoniec dva akumulatory :twisted:
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Chalani-nemal som ešte baterku vonku na yarise II.
Ak by som ju vybral-trochu ju chcem zobudiť,keďže sa teraz stále svieti a mimo mesta toho vela nenabehám...Včera sa mi zdala pri "nočnom" startovaní -také chvilkové "zaváhanie" pri startovaní.
Proste-ak vyberiem bateriu,zablokuje sa rádio? čiže-treba potom zadať nejaký kod(ako som to mal aj na fieste)?
Možno to je v návode,ale mám ho v aute :oops: :oops:
Toyota Auris 1.8 hybtid
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

Ja som baterku uz mal vonku a radio sa nezablokovalo. Ked som ju nabil a naspat namontoval, tak som len musel znovu nastavit predvolby a hodiny v aute. Predpokladam, ze mas original radio.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Dík :wink: :wink: :wink:
Jasne -radio je origoš - ako auto ("France???")
Toyota Auris 1.8 hybtid
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Takže dámy,páni , dnes som po nabití(alebo skôr oživení) baterky a napojení , pri prvom otočení klučom v zap.skrinke ma oblial studený pot...Všetko sice svietilo,ale nepočul som totiž bzučanie čerpadla-vtedy som si hovoril..." a je to v pi.."
No aj cez to som otočil klučikom a hele-nastartovalo to
:P Nechal som motor bežať.
No ale dlho som sa netešil,lebo popri tom som skusil,či funguje (v servise dorábaný) centrál .Po stlačeni dialkového nereagovali dvere absolutne na nič...- čo teraz...
Povedal som si,že asi budem musieť najskôr otvoriť "ručne" všetky dvere,keďže som zatvaral ručne po vybratí baterky a dialkové mi potom dúfam centrálne zatvorí alebo otvorí všetko.Vypol som teda motor a manualne s klučom otvoril kufor,dvere spolujazdca,no zadné sa mi nedali..-ďalší šok :blink:
Jednoducho tie čudliky na klučkách sa len tak preklapali a dvere nereagovali.Stále boli zatvorené... :oops: :oops: :oops: Tak som aspoň znova nastaroval (to už zaplo aj čerpadlo-ufff...)Po kratkom čase-keďže central na dialkovom nereagoval stále, bol som rozhodnutý,že na chvilu odpojim bateriu a skusim znova.Tak som vypol motor a pre istotu som skusil ešte raz stlačiť dialkové- a hele-zareagoval - otvorili sa dvere a aj zavreli,takže som už nič neodpájal nanovo.. :onfire: :onfire:
Nastaroval som tda ešte raz,nechal som na mieste vrčať motor až pokial sa nezohrial,potom asi 20sec. som držal plyn na 3000 otačkach a vypol všetko,zavrel auto a išiel dnu...

No, viem,že vypadám ako debo,ale ešte som z "moderného" auta baterku neodpájal a priznám sa,že s týmito šokmi som nerátal. :roll:
Takže pre tích,ktorí to ešte takéto niečo nerobili,tak neplašte,bude všetko OK 8) 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

muco píše:...
Takže pre tích,ktorí to ešte takéto niečo nerobili,tak neplašte,bude všetko OK 8) 8)
ja za seba poviem ze to pre mna uzitocne je lebo tiez planujem nieco podobne a tiez mam taky central...takze super ze si to popisal...
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Preto som sa rád podelil so svojim " stiahnutým ritným očkom" pri zapajaní baterie-veril som,že to niekomu pomôže nespotiť sa... :wink: :wink: :wink:
Toyota Auris 1.8 hybtid
rama
Člen Týmu

Příspěvek od rama »

muco píše:Preto som sa rád podelil so svojim " stiahnutým ritným očkom" pri zapajaní baterie-veril som,že to niekomu pomôže nespotiť sa... :wink: :wink: :wink:
nazdar borci,
ja so na Yarise2 mal dolu bateriu niekedy v maji na par hodin som ju hodil na nabijacku, nahodil som ju naspat a vsetko bolo OK-okrem naladenia stanic ako popisuje Peto /inak central original /
YARIS 2008 - 1.0-bublifuk
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

rama píše:/inak central original /
No ak máš central original,tak je to vporiadku...Ide hlavne o dorábaný central-ale aj ten je vlastne vporiadku :P :P
Toyota Auris 1.8 hybtid
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Chlapi-ja neviem,som z tej baterie debil...Ako som opisoval tu vyššie,trochu som baterku minule prebehol cez nabijačku.Po nahodení (a pár spotených chvíl) som cítil okamžite živšie "točenie" motorom...
Ale...pred týždňom som dal auto navoskovat.Nechal som ho tam na víkend,lebo nesmel zmokuť 36 hod. Pondelok na to som išiel po auto a pri startovaní som myslel,že ho pomaly ani nepretočí(prvé čo ma napadlo bolo to,že asi nechali kufor otvorený a veselo si možno svietil).-vo vnutry mám stale vypnuté svetlo,čiže aj keby nechali dvere otvorené,nesvietim tam...) ..Tak som zašiel do Toyoty-mal som ju po ceste a nechal som si premerať baterku a dobijanie.Chlapi to skontrolovali na počkanie a bolo všetko OK..Do dnes to startovalo docela dobre,ale zo pár krát sa mi to točenie nepáčilo- ,ale dalo sa to.
Rozhodol som sa teda dnes,že ju vyberiem ešte raz a skusim ju znova dať nanabíjačku.
Po tom,ako som ju napojil na nabíjačkiu ,ukazovala nabijačka-že je všetko OK,ale asi po hodinovom nabíjaní ukazovala nabíjačka,že je asi na polovičku bateria v p...Neveril som vlastným očiam,ale to okienko na baterke je čierne,pri tom pred napojením na nabijačku bolo zelené.No všimol som si,že ak s ňou trochu potrasiem,to zelené "oko" sa objaví a zmizne...
Chapete toto ???-ak ste pochopili tieto moje vety-vyjadríte sa niekto tomuto??-je mi to záhadné... :mad: :mad:
Toyota Auris 1.8 hybtid
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

tyhle baterie nejdou měřit po jednotlivých článcích jako šly ty staré asfaltové.. :roll:

nedavno jsem take preventivne nabijel (mám ji tam 6 let) .. to zelené oko nevim jak je udělané, zdá se mi že záleží jak se tam přelévá elektrolyt a jak se do toho posvítí ... na denním světle a na rovině je to imho zelenejší..

bych to dobil, což už jsi udělal, a dál byhc to neřešil..

hezké vánoce!! :D

ještě mě napadlo, jestli jsi to náhodou nezapojil obráceně... ovšem i to by mohla vydržet. :wink:
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Dík !
Zapojil som to dobre (vždy na to zabudnem,ktorý mám skor dať -musím stále ako taký debo prečítať vždy návod,či najskor + alebo - ale neboj naopak to nezapojím-len ten "postup" si nezapapatám.Včera som to nabíjal asi 6 hodín,na noc som sa bál to mať zapnuté,tak som to vypol-kedze to bolo také všelijaké a dnes o 6hod. ráno som to znova napojil a ako pozerám teraz cca po 2,5 hod.už je tam zelené oko
:roll: :roll: -žeby blbla? alebo ja blbnem???-no,uvidím,ako sa to všetko vyvinie.Chvala bohu -je to" len " baterka-v najhoršom prípade to skusim reklamovať (aspon podla zákona mám ešte necelý pol rok-no u baterie to je vždy také "hop alebo trop"-vždy sa môžu vynájsť,že som nechal napr.rozsvietené svetlá...Tak potom kupim ked tak novú-no mám sa pos.. ???
-Inak pekné sviatky tiež prajem-všetkým sestrám a bratom na tomto fore. :P :P :P
Toyota Auris 1.8 hybtid
Peto
Řidič

Příspěvek od Peto »

To oko v baterke funguje vacsinou na principe hustomeru - vysoka hustota - zelene, stredna hustota - cierne, nizka hustota - biele. Predpokladam, ze to bude aj v toyotackych baterkach. Ale si neviem vystvetlit to blbnutie. Skus ju este odmerat zatazovym ampermetrom ale nie celkom cerstvo nabitu.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“