V MK.III jsou běžné pouze motory 7M (exportní verze) a 1JZ (JDM verze), méně běžné jsou potom 2JZ (custom přestavby), ještě méně běžné pak 1.5JZ (hardcore přestavba - spodek z 2JZ a hlava z 1JZ, dělá se to z několika důvodů, ale bylo by na dlouho to vysvětlovat) a skutečně málo se pak vyskytují UZ motory (nepasuje totiž jen tak ani motor, ani na něj nejde dát R154 převodovka atd.). 3S motor v Mk.III jsem myslím ještě neviděl nikdy, ale do Mk.IV jsem ho použít viděl asi dvakrát, kvůli úspoře váhy a jeho úpravy, aby to auto rozhýbal, stály víc, než si dokáže vůbec kdo představit. Ty UZ motory na tom nejsou o moc líp, protože jednak nejsou k mání jejich sériový turboverze a jednak ten motor je pouze v FE verzi. Opět existovala Mk.IV s brutálním UZ motorem s přeplňováním (mám dojem, že od HKS), ale zase platí, že to stálo naprosto šílené sumy peněz.
Z hlediska potenciálu je nejlepší 2JZ non-VVTi swap, protože je to modernější motor (VVTi verze mají tuším elektronický plyn a je problém to do Mk.III implantovat). Druhej je potom 1JZ, který má ale o půl litru menší objem - na druhou stranu se dá do kastle osadit bez úprav firewallu a motor se nechá rád vytáčet. Poslední je pak 7M, který trpí několika "vrozenými" neduhy a je potřeba na to brát ohled při GO i úpravách, ale pokud ten motor dostane adekvátní péči, tak udělá taky hodně parády