Koukám, že se tu rozjel dobrej flame

.
O smysluplnosti odlehčení jsem nepsal, jen jsem konstatoval možnosti...Pravda je, že jejich přínos je vyvážen doslova zlatem a nemá cenu u tak lehkýho auta z výroby o podobným odstojení uvažovat.
Swapy za 3.5l resp za oblíbenější 3.0l 1MZ-FE určitě svůj smysl mají. Je třeba si uvědomit, že motor je před zadní nápravou (uprostřed), takže změna jízdních podmínek nebude až tak razantní jak by se mohlo zdát. Každej swap provází i stěhování minimálně baterie dopředu, protože vzadu nezůstane žádný místo. Chtěl bys se v tom někdy projet, abych to okusil na vlastní kůži.
Co se týká Opelu Speedster (pouze první generace, ta druhá je naprosto o ničem stejně jako třeba Audi TT), tak jsem v něm vezl jako spolujezdec. Pokud bych měl MR2 vyměnit, tak neváhám. Nedá se to vůbec srovnat a Speedster je taková malá raketa, Ferrari pro chudší

. Z Opelu to má jen motor a znak vepředu a vzadu na kapotě. Zbytek je Lotus. Na MR2 se narozdíl od toho pouze podílelo pár inženýrů od Lotusu na podvozku.
Z vlastní zkušenosti také vím, že když stál Speedster vedle MR2, tak daleko více upoutával pohledy kolemjdoucích. A to nemluvím vůbec o tom, když byl v pohybu a já se ho kolikrát marně snažil v MR2 stíhat.
Navíc má Speedster praktičtější a větší kufr než MR2. Sundávání střechy a nastupování / vystupování už je naopak zase u Speedsteru dobré jogínské cvičení.