Nová MR2 bude hybrid :-(

vše ohledně modelové řady MR2
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

marcelus píše:to Tequilla-Btw. to už tady bylo taky párkrát probíráno-myslim, že když vyndáš tu jednaosmičku a dáš tam místo toho tři a půl litr, tak z toho uděláš auto s vyvážením asi tak 30% na 70% a s naprosto dokonalejma jízdníma vlastnostma... :lol:
S vyvážením bych si hlavu nedělal, dopředu určitě vrazili baterie, čímž to ideální rozložení hmotnosti zachovali...mimochodem ten hybrid má kolem 1400 kg ("jen" o 400 víc než původní MR2). :D
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

MK3 váží jen tunu??? to by bylo slušný :o , sw20 váží snad 1280 což je víc než dost ale asi jim to líp nevyšlo tak tam naplácali dopředu třicetikilový světla :lol:
přemýšlel sem jak hýbnout s váhou mýho auta ale přišel sem na to že je lepší se na to vysrat, jednak není kde a pak by to šlo leda ve předu což by asi nebylo v cajku
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Podle techničáku to je dokonce pod tunu (975kg). Verze s klimatizací má podle techničáku o nějakých 50 kg víc a verze s klimou a SMT převodovkou ještě o něco víc.
S váhou se dá vždycky nějak pohnout, ale leze to dost do kapsy. Už jen tím, když vyhodíš sedačky a dáš místo toho skořepiny, tak ušetříš hromadu kilo. Pak lehčí baterka, lehčí alternátor ze Supry, lehčí kola, skla z lexanu, vyhodit klimu (pokud ji máš), vyhodit všechny plastový kryty, nahradit pár dílů karoserie karbonem, vyměnit zrcátka, titanovej výfuk, odlehčenej setrvák a možná to tím vším stáhneš o 100kg dolů ale bude to stát fakt ranec :D.
Borec v US teď pracuje na MR2 3gen s oturbeným motorem ze Suzuki Hayabusa. Komplet odlehčené auto s celolaminátovou karoseriíí má nyní 600kg a teď už čeká jen na zástavbu toho motoru s výkonem přes 500 koní. Uvidíme, jak se mu podaří dostat ten výkon na kola...
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

Tequilla píše:Podle techničáku to je dokonce pod tunu (975kg). Verze s klimatizací má podle techničáku o nějakých 50 kg víc a verze s klimou a SMT převodovkou ještě o něco víc.
S váhou se dá vždycky nějak pohnout, ale leze to dost do kapsy. Už jen tím, když vyhodíš sedačky a dáš místo toho skořepiny, tak ušetříš hromadu kilo. Pak lehčí baterka, lehčí alternátor ze Supry, lehčí kola, skla z lexanu, vyhodit klimu (pokud ji máš), vyhodit všechny plastový kryty, nahradit pár dílů karoserie karbonem, vyměnit zrcátka, titanovej výfuk, odlehčenej setrvák a možná to tím vším stáhneš o 100kg dolů ale bude to stát fakt ranec :D.
Borec v US teď pracuje na MR2 3gen s oturbeným motorem ze Suzuki Hayabusa. Komplet odlehčené auto s celolaminátovou karoseriíí má nyní 600kg a teď už čeká jen na zástavbu toho motoru s výkonem přes 500 koní. Uvidíme, jak se mu podaří dostat ten výkon na kola...
Tak to je slušná hmotnost :D těch tři sta kilo je rozdíl a dost velkej
jo jasny že mužeš no ale za hromadu grešlí no a taky nechci vyhazovat interier a takový no přec jenom to mám na ježdění po městě :D
když je to vyvážený co vím 45:55 tak by to chtělo něco odhodit ze zadní části z prostředku taky ale už by to ubíralo i ve předu, no a sou to prachy no moc prachů
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

Tequilla píše:
marcelus píše:to Tequilla-Btw. to už tady bylo taky párkrát probíráno-myslim, že když vyndáš tu jednaosmičku a dáš tam místo toho tři a půl litr, tak z toho uděláš auto s vyvážením asi tak 30% na 70% a s naprosto dokonalejma jízdníma vlastnostma... :lol:
S vyvážením bych si hlavu nedělal, dopředu určitě vrazili baterie, čímž to ideální rozložení hmotnosti zachovali...mimochodem ten hybrid má kolem 1400 kg ("jen" o 400 víc než původní MR2). :D
-

já sem nemluvil o tom hybridu, ale o tvý mk3-pochopil jsem že do tý dávaj swap 3.5 litru a tam už by ti asi batérie dopředu nepomohly-to už je pak auto čistě na rozjezdy...
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

Tequilla píše:Podle techničáku to je dokonce pod tunu (975kg). Verze s klimatizací má podle techničáku o nějakých 50 kg víc a verze s klimou a SMT převodovkou ještě o něco víc.
ale to si popsal proces tak za třista tisíc a víc-stáhneš 100 kilo-u mk2 se dostaneš kdyby moc-tak na 1100kg a pak si vedle tebe stoupne speedster v turbu, kterej má 200koní na asi 850 kilo a zrychlení za 4,9-dá se celej koupit už za nějakejch 400 tisíc a je to zase celý v pytli-naprosto zbytečná investice-mr2 je dobrý nechat tak jak je a pokud ti to už nestačí, tak se poohlídnout po něčem jiným, pokud na to jsou zlaťáky...toť můj názor
votecc
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od votecc »

marcelus píše:
ale to si popsal proces tak za třista tisíc a víc-stáhneš 100 kilo-u mk2 se dostaneš kdyby moc-tak na 1100kg a pak si vedle tebe stoupne speedster v turbu, kterej má 200koní na asi 850 kilo a zrychlení za 4,9-dá se celej koupit už za nějakejch 400 tisíc a je to zase celý v pytli-naprosto zbytečná investice-mr2 je dobrý nechat tak jak je a pokud ti to už nestačí, tak se poohlídnout po něčem jiným, pokud na to jsou zlaťáky...toť můj názor
mno dovolil bych si trochu nesouhlasit, s tim speedstrem to nebude tak horke jak to vypada. Jedine co ma lepsi je zrychleni tod vse co asi ma.Mozna tak dobre mini auto na okruh ale jinak nevim, kdyz by se vyrabela znova MR2 MKII sel bych do ni hned nez do nejakeho speedstru. MR2 je opravdu genialni auto kam se na ni hrabe nejaky mini kupe od opelu..... :)

PS: 400 tisc novy ? Spis starsi rocnik ne ?
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 320i e36 vanos coupe - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

sorry-ale dovolil by sis trochu nesouhlasit, protože vo tom moc nevíš... :D
speedster není mini kupe od opelu-ale převlečenej lotus elise-takže říkat že zrychlení je to jediný co má je trochu zcestný-na tom autě je špatnej akurát motor...je to taková mr2-jenom o 400 kilo lehčí
PS:samozřejmě že sem myslel osum let starý když už se nějakej rok nevyrábí-nový to stálo kolem mega třista, ale srovnáváme to s mr2 mkII, což je taky devět let nevyráběný auto
nechci tady na toyota foru nějak vychvalovat nebo obhajovat opla speedstera, jenom prezentuju svůj názor, že mr2 se ti má líbit a má ti vyhovovat taková jaká je-a né snižovat váhu o sto kilo za třista a víc tisíc, protože za ty peníze si už koupíš přeci jenom kapku jiný auto...
dlik
Řidič

Příspěvek od dlik »

musím souhlasit s marcelusem, že speedster je opravdu dobré auto a ne jen na okruh. Samozřejmě není na denní ježdění (na rozdál od Mr2), ale na dovolenou v horkém létě je to taky fajn autíčko.....
a jízdní vlastnosti jsou o kus dál než u emerky....
Naše současná Toyota rodinka...
Toyota MR2 Spider 2002 (barva černá)
Toyota Starlet 1992 (barva šedá)
Toyota Starlet 1992 (barva vínová)
Toyota Corolla Verso 2008 (barva černá)

www.kabriolety.com?cc=680
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

no tobych rád viděl ten kus protože na emerce se dá tak vyladit podvozek že sem nezažil nic podobnýho, sice sem toho ještě moc nezažil :lol: , ovšem ať je speeeed jakejkoliv je to OPEL :lol: a to označení z toho dělá prostě šmejd :lol:
votecc
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od votecc »

marcelus píše:sorry-ale dovolil by sis trochu nesouhlasit, protože vo tom moc nevíš... :D
speedster není mini kupe od opelu-ale převlečenej lotus elise-takže říkat že zrychlení je to jediný co má je trochu zcestný-na tom autě je špatnej akurát motor...je to taková mr2-jenom o 400 kilo lehčí
PS:samozřejmě že sem myslel osum let starý když už se nějakej rok nevyrábí-nový to stálo kolem mega třista, ale srovnáváme to s mr2 mkII, což je taky devět let nevyráběný auto
nechci tady na toyota foru nějak vychvalovat nebo obhajovat opla speedstera, jenom prezentuju svůj názor, že mr2 se ti má líbit a má ti vyhovovat taková jaká je-a né snižovat váhu o sto kilo za třista a víc tisíc, protože za ty peníze si už koupíš přeci jenom kapku jiný auto...
mno musim opet trochu nesouhlasit :-) je pravda, ze jsem ve speedstru nesedel a nesvezl jsem se v nem ale videl jsem ho nazivo a to mi stacilo je to opravdu hustej prcek - to musi byt asi zuzo pozitek pro cloveka nad 180 cm . Na internetu je par recenzi ktere na nej zrovna moc velkou chvalu nepejou ale je to kazdeho vec co si koupi a v cem bude jezdit. Kazdopadne at je speedster jaky chce porad je to jen Opel a ty se proste slusne receno kazi a to mi tu nerozmluvi nikdo :-) Co se tyce podvozku, to bych chtel taky videt jak je dal nez MR2, nehlede na to, designove je proste MR2 sportak oproti tomu prckovi od Opelu :-)

PS: dale jak je na tom asi kvalita, bezpecnost atd....hmm
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
votecc
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od votecc »

jo a jeste jedna vec MR2 se delala taky v turbu a ta mela neco malo pres 240 koniku jestli se nepletu ....Nehlede na to, ze MR2 je mnohem starsi a presto je neuveritelne nadcasova oproti ..... :-)
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Koukám, že se tu rozjel dobrej flame :D.

O smysluplnosti odlehčení jsem nepsal, jen jsem konstatoval možnosti...Pravda je, že jejich přínos je vyvážen doslova zlatem a nemá cenu u tak lehkýho auta z výroby o podobným odstojení uvažovat.

Swapy za 3.5l resp za oblíbenější 3.0l 1MZ-FE určitě svůj smysl mají. Je třeba si uvědomit, že motor je před zadní nápravou (uprostřed), takže změna jízdních podmínek nebude až tak razantní jak by se mohlo zdát. Každej swap provází i stěhování minimálně baterie dopředu, protože vzadu nezůstane žádný místo. Chtěl bys se v tom někdy projet, abych to okusil na vlastní kůži.

Co se týká Opelu Speedster (pouze první generace, ta druhá je naprosto o ničem stejně jako třeba Audi TT), tak jsem v něm vezl jako spolujezdec. Pokud bych měl MR2 vyměnit, tak neváhám. Nedá se to vůbec srovnat a Speedster je taková malá raketa, Ferrari pro chudší :). Z Opelu to má jen motor a znak vepředu a vzadu na kapotě. Zbytek je Lotus. Na MR2 se narozdíl od toho pouze podílelo pár inženýrů od Lotusu na podvozku.
Z vlastní zkušenosti také vím, že když stál Speedster vedle MR2, tak daleko více upoutával pohledy kolemjdoucích. A to nemluvím vůbec o tom, když byl v pohybu a já se ho kolikrát marně snažil v MR2 stíhat.
Navíc má Speedster praktičtější a větší kufr než MR2. Sundávání střechy a nastupování / vystupování už je naopak zase u Speedsteru dobré jogínské cvičení.
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

to votecc-takže asi tak jak píše Tequilla a dlik, hele nemyslim to zle-ale tvoje argumenty ohledně jízdních vlastností, kvality zpracování atd. jsou trochu mimo-jelikož to v podstatě není opel ale lotus s karoserií a motorem z oplu, lepší podvozek než v lotusu ti asi těžko někdo odladí, s tím upoutáváním pozornosti je to taky možná trochu tím jak je to auto vysoký-nižší auto sem snad ještě neviděl-má myslim do metru deseti na vejšku a člověk nad sto osumdesát se tam vklidu vejde-jelikož celá sedačka není ani deset centimetrů vysoká-nesedíš ale ležíš na podlaze...,
jinak když se kouknete na ebay tak tam jsou i 400 koňový speedstery-což už musí bejt jinej masakr, při devětseti kilech...,
MR2 se samozřejmě vyráběla taky v turbu, ale bohužel zrychlení i při 240koních nebylo lepší ani o vteřinu-myslím ž bylo za 6.9s, což je například furt o vteřinu horší než speedster v atmosféře :D
to Tequilla-čeče já se stejně bojím-i přesto že motor je uprostřed(víceméně-stejně je víc vzadu-mám dojem že rozložení hmotnosti u mr2 je nějakejch 42:58), že když vyměníš motor za jednou tak velkej a tím odhaduju jednou tak těžkej-tak i přesto že baterku a další věci(který třeba u mkII už vepředu jsou :D ) dáš dopředu, tak to s jízdníma vlastnostma stejně musí hejbnout-tudíž pak už zabere jedině starej škodofkářskej trik-pytel cementu nebo písku do předního kufru... :lol:
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

No jo 400 koní to je určitě palba jako svině, ale asi se to nedá srovnávat s možností přeplňovanýho motoru kterej má krouťák někde jinde než atmo :wink: myslím že je to taky dost o kvalitě, počkejte za 20 let co z toho zbyde, z motoru asi nic :lol: a kastle se uvidí...ty motory maj nalitany 100-150 a je po nich hovno, já mám na svým 240 a čeká mě repas protože "jen" žere olej a má horší tlaky
Odpovědět

Zpět na „MR2“