Zabezpecovaci mechanizmus

vše ohledně modelové řady Yaris
Canabik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Canabik »

TOm píše:
Marek píše:VIN na sklach je fajn (jedno ako a za co), ale ukradnutiu nezabrani. Urcite to chce aj nieco mechanicke, najlepsie vlastna vyroba. Nemate skusenosti? Uvazujem, ze si niekde zozeniem papucu, ta sa mi zda najspolahlivejsia :D
jojo jenze pokazdy davat na auto papucu...to je dost na pi*u :?
tak to je...jeden tybek si ju dal a hned na druhy den prisla odtahovka(samo ze falosna)a cmajzli mu aufto...a susedia sa na to pozerali z okna a vecer mu v domneni ze to boli pravi odovzdali spravu ze bol odtiahnuty! :twisted: ale nastastie si pamatali ten odtahovak a nakoniec to afto nasli.. :lol: takze papuce nie :lol:
Yaris TS 2003
www.yaris-club.com
Marián Miček
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

zabezpečenie

Příspěvek od Marián Miček »

Najideálnejšia je trojkombinácia imobilizér, pevné mechanické zabezpečovcie zariadenie, alarm. Imobilizér je v každom novom aute už od výrobcu, doplniť treba deffend lock (construct) a alarm. Týmto sú splnené podmienky všetkých poisťovní (samozrejme záleží ne cene vozu, ale ak sa bavíme o Yardovi je to určite v pohode). Z tejto trojkombinácie je najefektívnejší deffend lock. Páky na volant a rôzne iné mechanické zabezpečenia, ktoré nie sú pevne spojené s vozidlom sú neúčinné a takmer žiadna poisťovňa ich neakceptuje ako zabezpečovacie zariadenie. Alarm zas zvykne mať takú vlastnosť, že húka kedykoľvek. Ja mám v Yardovi Metu, otec ju má v Corolle, a oba hučia vždy keď je vlhku, prší, sneží,.... Do nového Yarda, ktorého chcem kúpiť na jar si asi alarm nedám ale deffend určite, pretože Yaris sa kradne málo, ale čo ak jeden z tých troch ukradnutých v priebehu roka bude môj???? Poisťovňa mi nedá ani korunu, pretože min. 2 zabezpečovacie zriadenia treba mať vždy! (alebo ich spoň vedieť zdokladovať...)
Yaris 1.0 terra 3d 2002
Marek
Člen Týmu

Příspěvek od Marek »

Komanche píše:
Marek píše:Nasiel som na webe, ze VIN kod sa na okna aj lepta. Objednas si sadu a urobis si to sam :wink: Na SK napr. http://www.vin.sk.
nezlob se na mne, ale je trochu blbost kupovat si sadu a urobit si sam za 2000 korun, kdyz ti to oni udelaji na pockani za cca tusim 900...
Nasiel som http://www.iris.sk/. Cena 995 SKK. Je tam jedno "ale" a to udrziavaci poplatok po jednom roku 390 SKK. V pripade jeho neplatenia nie su sluzby a po ukradnuti treba za zaradenie do patrania zaplatit cca 1600 SKK. Vzhladom na nizsiu pravdepodobnost ukradnutia a aj ine veci na ich webe popisane, zda sa mi to zaujimave :!:
Komanche

Příspěvek od Komanche »

Yaris WRC píše:aj tak by som chcel vidiet toho debila ktory by kradol yaris
je to na <> ale tatovymu kolegovi ukradli Yarise... Mel v nem DefendLock, piskovany skla, atd... Kdyz rano prisel k autu, byly tam jenom dve vygumovany stopy, a policajti mu rekli ze to tam nekdo krade odtahovkou... takze sorry :(
Tomas
Manager Týmu

Příspěvek od Tomas »

Ja som za IRIS zaplatil jednorazovo 4000 Sk pri kupe auta. Jeden vysielac som uz nechtiac nasiel :D
Toyota Yaris, 1.0 VVTi, r.v.99
Honda Civic, sedan, 1.6 VTEC, r.v.2004
Marek
Člen Týmu

Příspěvek od Marek »

Tomas píše:Ja som za IRIS zaplatil jednorazovo 4000 Sk pri kupe auta. Jeden vysielac som uz nechtiac nasiel :D
Vzhladom na to, ze sa v aute zrejme dost vrtas, to nie je az tak zle :wink: Tych cipov je tam urcite viac ...
Teo
Člen Týmu

Re: Zabezpecovaci mechanizmus

Příspěvek od Teo »

Marek píše:Ahoj, mate okrem imobilizera nejake dalsie zabezpecenie? Co by ste odporucili? Kupujem Yarisa :D a budem ho parkovat pred panelakom, preto aspon nieco na odstrasenie amaterov by sa hodilo, myslim :?
Ahoj, já mám v Yarisovi namontovaný mikrospínač, který musís po nastartování odmáčknout, jinak ti to do 30 sek. odpojí přívod benzínu a motor automaticky zhasne. Potom už to nenastartuješ, pokuď to neodmáčkneš dopředu. Taky to musíš odmáknout i když motor jede v případě, že otevřeš dveře od řidiče, jinak zase motor umírá, to je dobré kdyby tě někdo na křižovatce vysadil od volantu, tak daleko neodjede. Motor taky nejede, když v autě nesedíš, to má ale nevýhodu, když chci v zimě vytopit auto a oškrabat okna, to prostě nejde. Bohužel jsem to již s autem koupil, tak nevím co to stálo a kde se to dělalo, každopádně je to celkem dokonalé, aspoň teda myslím.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“