Problem s bluetooth SWC

nová modelová řada - nástupce Corolly
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

To je blbost, ja mam auto z roku 2008 a mam Android 2.2 a funguje bez problemu...u rv 2011 jako mas ty, to musi jet minimalne se stejnym ne-li novejsim
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Hutte
Navigátor

Příspěvek od Hutte »

Joshuaboy píše:Hutte, kdybys byl tak hodný a dal sem potom nějaký podrobný návod pro lidi jako jsem já (technické blbečky). Já to totiž vůbec nechápu, nastavovat a přenastavovat neumím, pojmy gingerbread a rootovat a tak dále, to vůbec nechápu, čučím na fóra a jsem mimo. Díky
Přesně tak se cítím já vedle svých "chytrých kolegů konzultantů" :D Výhoda je, že to můžu s někým prodiskutovat, nicméně se záležitostmi specifickými pro Toyotu Auris asi těžko někdo poradí... Bohužel ty konkrétní informace, co tady píšu, jsou specifické jenom pro můj smartphone Samsung Omnia s Windows Phone 7.5 - to je ten relativně nový operační systém pro chytré telefony od Microsoftu, který si teprve hledá své "místo na zemi" vedle podstatně rozšířenějšího Androidu či Symbianu (i když to, že teď Nokia tlačí Lumie 710 a 800 s Windows Phone určitě přispěje k většímu rozšíření tohoto systému). Takže bohužel, zobecnit se to nedá... Shodou okolností jsem měl kliku (i když pro mě s negativním důsledkem), že vedoucí prodeje v mém Toyota servisu měl HTC Mozart se stejným OS jako já, takže se vyznal a dokázal poradit. Ale většinou je to samé tápání...

Když jsem se snažil vygooglovat nějaké celosvětové informace k bluetooth v Aurisu (koneckonců Auris/Corolla je neprodávanější auto na světě, tak že toho know-how musí být!), narazil jsem na tolik problémů, že by si z toho člověk udělal názor, že v této oblasti nefunguje dohromady nic. Problémy kam se podíváš :? Koneckonců, sám mám doma sbírku problematicky fungujících handsfree "bondovek", které nechodí pořádně ani ve spojení NOKIA-NOKIA nebo SAMSUNG-SAMSUNG...
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna 12/2011
Hutte
Navigátor

Příspěvek od Hutte »

Když to shrnu:
Toyota Auris - zatím maximální spokojenost, ale bluetooth hansfree na ho*no.
Samsung Omnia 7 - super smartphone, vše bezproblémově funguje, opravdu se mi ho nechce zbavovat - ale bluetooth konektivita na ho*no
Spojení Toyota Auris + Samsung Omnia 7 = ??? Odpovězte sami, já tak nějak moc nevím, co s tím... Prostě čekám na budoucí updaty operačního systému, ale těch, které by něco vyřešily, se taky nemusím vůbec dočkat. Budu o tom muset ještě přemýšlet :!:
Skarjuu
Člen Týmu

Příspěvek od Skarjuu »

Myslím, že firmwarem telefonu to není. Galaxy S mi v aurisu funguje stejně s firmware 2.3.6 i 4.0.3. Je teda pravda, že občas mám nějaké problémy, ale to bych spíš přikládal tomu, že BT co je v autě je docela shitový. Viz. třeba, že neumí přetáhnout kontakty z telefonu (pouze ruční uložení) a když mi někdo volá, tak vidím jenom číslo a nikoliv jméno (i u uloženého kontaktu). Takže za mě je to sráč.
Auris Luna 1.6 Valvematic 2011 MMT Black
Hutte
Navigátor

Příspěvek od Hutte »

Skarjuu píše:Myslím, že firmwarem telefonu to není. Galaxy S mi v aurisu funguje stejně s firmware 2.3.6 i 4.0.3. Je teda pravda, že občas mám nějaké problémy, ale to bych spíš přikládal tomu, že BT co je v autě je docela shitový. Viz. třeba, že neumí přetáhnout kontakty z telefonu (pouze ruční uložení) a když mi někdo volá, tak vidím jenom číslo a nikoliv jméno (i u uloženého kontaktu). Takže za mě je to sráč.
Asi od každého trochu... Pořád jsi na tom líp než já - funguje aspoň něco. Jenže co s tím??? Jak už jsem psal - čekal bych, že když se těch Toyot Corolla/Auris dělá přes milion ročně (možná víc než smartphonu jednoho konkrétního typu), že audio bude "odladěné". Já osobně vidím problém v bluetooth rozhraní jako takovém, zařízení spolu nekomunikujících je snad víc než těch, kde je vše OK...
Joshuaboy
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joshuaboy »

Mně už došla trpělivost, tak jsem si v sobotu koupil Samsung Galaxy S II, s tím jsem se k bluetooth auta připojil a spároval, ovšem pokud jsem bluetooth na mobilu vypnul, a pak zapnul, abych zkusil, zda se automaticky připojí tak, jak tomu bývalo kdysi u Samsungu Wave, tak zase mne to zklamalo. Musel jsem z BT auta smazat mobil, aznovu jej zadat. Na prd. :mad:
Toyota Auris 1.6 Valvematic, Super White 2, výbava Luna VSC+TRC, převzato 6. 10. 2011
dusan49
Člen Týmu

Příspěvek od dusan49 »

Joshuaboy, mám rovnaký tel. a všetko funguje v pohode. Akurát neviem dostať tel. zoznam z telefónu do rádia. Máš nejaký typ ako to urobiť? Ručne to zadávať sa mi nechce.
TOYOTA AURIS 1,6 Valvematic 6MM Luna, VSC+TRC, čierna 11/2010
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

dusan: nelze, jde to pouze po jednom kontaktu, je to omezeni toyoty.
V avensisu je stejny problem.
Obrázek
dusan49
Člen Týmu

Příspěvek od dusan49 »

Luke_Luke, ale mne to nejde ani po jednom kontakte, myslím preniesť z telefónu. Neviem nájsť spôsob, ako to z tel. odoslať.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

Aha, tak to je jina.

Ja to delal tak, ze jsem dal hlasovy prikaz "zasli pres bluetooth" podle manualu a v telefonu dal odeslat, on se odpojil od HF a poslal data, pak se zpatky pripojil.

Tento zpusob Ti nejde?
Obrázek
dusan49
Člen Týmu

Příspěvek od dusan49 »

Ja som to skúšal cez "Odoslať vizitku" - Dokončiť akciu použitím "Bluetooth".
kubad
Navigátor

Příspěvek od kubad »

v Yarisu - Touch s HTC Android 2.3.4 funguje naprosto bez problémů, jen sem měl problém se spárováním, nešlo to z auta musel sem to udělat z telefonu. Jinak funguje vše jak má používám fakt čato

zkoušel sem kvůli rozšíření na Touch&Go jak to šlape v Avensisu a taky fungovalo vše v pohodě
New Yaris 1.33 Style Dual VVT-i Multidrive S mé drahé polovičky :D 01/2012
Hyundai IX55 3,0 V6 Automat Premium
06/2010
Skarjuu
Člen Týmu

Příspěvek od Skarjuu »

Dotaz na všechny. Podařilo se někomu propojit v aurisu zároveň bt handsfree a bta aby to fungovalo současně? V manuálu je o tom zmínka, jenže pro mě je napsaný tak nesrozumitelně, že z něj nepochopím nic. Dík
kubad
Navigátor

Příspěvek od kubad »

vyzkoušeno jen u Yariska, hraje mě BT audio a do toho telefon, přijmu vyřídím, po ukončení hovoru začne znovu hrát muzika z telefonu.
HTC Sensation
New Yaris 1.33 Style Dual VVT-i Multidrive S mé drahé polovičky :D 01/2012
Hyundai IX55 3,0 V6 Automat Premium
06/2010
Skarjuu
Člen Týmu

Příspěvek od Skarjuu »

Ale, tam jsi říkal, že máš touch&go ne? U toho bych předpokládal, že nastavení bude jednoduché.

Edit. Jsem tupec, nastavení se musí dělat při vypnutém motoru. BTA už funguje, jenže jsem si rozdrbal nastavení telefonu, takže teď mi pro změnu nejde handsfree. FUUU :x
Odpovědět

Zpět na „Auris“