Yaris HSD

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
jarson
Věčnej rejpal

Re: Yaris HSD

Příspěvek od jarson »

zivotnost nemožes merat ani kilometrami , ani rokmi. Zivotnost u ziaroviek je v hodinách. Podla štýlu jazdy to vies ale zhruba odhadnut . napriklad NB od osramu vo verzii H7 ma cca.250 hodín podla informacného materialu ( ...až 260hodín- tam je uvedené). Teda ak beries priemernu rýchlost pocas jazdenia napr. 50km/h ( a to nie je málo - zodpovedá to režimu 50% mesto/ 50% mimo mesto a dialnice) potom ti taký NB vydrží cca.12500km. Samozrejme cím viac jazdíš mimo mies a rýchlejsie, tým viac km to vydrží a naopak, ak budes robit roznášku po blave a ani nevypínat motor/svetlá, tak potom zase ovela menej.
Naproti tomu napriklad GE Extra life za pár drobných ma testovanu strednu zivotnost 989 hodín. To je prosím pekne pre porovnanie takmer 50tisic km v takomto režime.
Mimochodom aj ja na mojej Carine ročník 96 som prve žiarovky menil až pri havarii v roku 2007. Ale zase treba povedat, že povinné denné svietenie zacalo platit od roku 2009. Takže dovtedy nebolo nic cudné , že v aute s takmer 300tkm boli este origo ziarovky. Bola to znacka KOITO.
A na zaver - volil by som naozaj premiove žiarovky - žial už som mal skusenost, kde nevidieť znamenalo havariu. A životnost by som riešil použitím DRL ( ak teda origo nie su na aute od výroby). Kludne z číny za 3€ kus aj s poštou.
inak podobne to je u starých aut so žiarovkami v prístrojovkách...proste výrobca v 90-tich rokoch nepocital, že budes furt svietit.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

K žiarovkám mám jednu skúsenosť, keď som kúpil aurisa nakúpil som v eshope haldu žiaroviek nech mám všetko doma po ruke, cca po roku som vymenil jednu ani neviem aký typ, H11? po zapnutí hneď pukla, bolo vidieť že výrobná chyba, odstrelilo takú kopulku skla z konca, ďalšia bola OK. Kedže stála cca 10E poslal som na reklamáciu a celkom ma dorazili že na žiarovky je záručná vraj len 6mesiacov od kúpy. Neviem či je to pravda ale odvtedy už kupujem len čo akútne treba a v kamennej predajni ktorú nájdem po ceste.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
ace960
Navigátor

Příspěvek od ace960 »

Tak len doplnim zaverecne info.
Kompletne info z original ziarovky: 2F05P \ HIR2 LL 12V 55W E1 2R9 \ 9012 LL 12V 55W DOT (vyrobca Philips).
Kupil som 2 ks OSRAM Original Line HIR2 9012 - https://www.osram.sk/ecat/OSRAM%20ORIGI ... P_1067918/
Beznu cenu som videl pribl. od 24 do 35 € za 1 ks. Zohnal som nakoniec 1 ks za 17 € cez neautorizovany servis.
Vymena je velmi jednoducha. Po otvoreni kapoty odskrutkovat velky plastovy kryt svetla, odpojit napajaci kabel ziarovky, uvolnit skrutkove uchytenie ziarovky, vybrat ziarovku a nasledne nainstalovat novu.
ace960
Navigátor

Příspěvek od ace960 »

Nazdar, uz dlhsie rozmyslam o nakupe novych pneumatik. Auto ma sice najazdenych len 60000 km a aj dezen pneumatik je viac nez postacujuci ale uz to bude 8 rokov.
Letne mam mat podla technickeho preukazu 195/50 R16 84V, ale nevybavim si ake presne mam (na orig. ALU diskoch). Boli dodane s autom, tak som neriesil.
Zimne mam mat podla technickeho 175/65 R15 84H. Aktualne mam 15" ALU disky Dezent RE a pneumatiky Michelin Alpin A4 175/65 R15 84T (o 1 stupen indexu rychlosti nizsie ako je v TP, co je OK).
Prehadzujem celu sadu diskov s pneumatikami + striedam predne/zadne.

Mate nejake odporucanie ma letne a zimne pneumatiky?
Pouzivate niekto celorocne? Ak tak ake konkretne a ake mate skusenosti?

Uvitam aj odporucanie na obchody, aspon aby som pozrel nejaku referencnu cenu. Kupovat budem zrejme v pneuservise, kde uz nebyva cena premrstena.

Trochu ma zaraza, ze auto ma najvyssiu konstrukcnu rychlost 165 km/h, pricom pneumatiky podla TP su na o dost vyssiu rychlost. Ked som ale letmo pozrel ponuku pneumatik, tak pre nizsie rychlosti som na nic nenarazil (pozeral som primarne letne na 16" disky). Neviem ci by to malo nejaky velky vplyv na bezpecnost a ci by to bola nejaka financna uspora, nehovoriac o tom, ze by to bolo v nesulade s tym, co je v TP.

Osobne som zatial skor konzervativny a teda za zimne a letne ale postupne viac ludi prechadza na celorocne a zatial si to chvalia.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

celoročky sú vhodné pre niekoho - málo jazdí, býva na nížine, v čase prípadnej kalamity nemusí jazdiť, cesty sú udržiavané....
Ak to splňaš prečo nie...
Disky - ja by som 16´ predal, kúpil 15´ plech na zimné.... čo som pozrel tak rozdiel medzi 195 R16 a 175 R15 je celkom slušný - a x4 :roll:
index - toyota to má aj pri iných modeloch, drž sa TP, nešpekuluj....
Značky pneu - kľudne aj niečo strednej triedy pre dané auto a štýl jazdy - nič nepokazíš keď to bude barum - hlavne zimné majú dobré, nexen, letné aj matador.... alebo hocičo ala conti,dunlop,bridgestone.........
V pneuservise zásadne nekupujem - je to vyhodenie 10-20E na gumu do vzduchu....
Beriem napr. z http://www.pneueshop.sk
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Odpovědět

Zpět na „Yaris“