Yaris HSD

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Dedo Palo
Člen Týmu

Re: Yaris HSD

Příspěvek od Dedo Palo »

Nejak tu zostalo ticho. Je jar, spotreba ide dole a nikto sa nechváli?
YARIS HSD SENSO SMART Bi-Tone
Citroen C4 Grand Picasso
Citroen C3 3 Picasso
trud
Řidič

Příspěvek od trud »

Este som na zimnych...prezuvam az 10.4. :-) ..potom to pôjde konečne ku 4 litrom.
Obrázek

------------------------------------------------------
Toyota Yaris 1.0 - 2008-2012
Toyota Yaris Hybrid - 2012 - 2017
Toyota Yaris Hybrid - 2017 - ????
Dedo Palo
Člen Týmu

Příspěvek od Dedo Palo »

Ja som už prezul, spotreba na zimných posledný týždeň bola 3,4L. na letných dnes spotreba 3,8L. /Opatrná eko jazda./ nerozumiem, prečo, či to nerobia tie väčšie letné disky.
Citroen C4 Grand Picasso
Citroen C3 3 Picasso
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

A preto su na cestach zbytocne kolony ked poniektori stale sleduju spotrebu miesto toho aby jazdili svizne .... Nehnevajte sa ale to ma serie ked sa zjavi Avia a borci na novych autach su nakoniec radi ze sa mozu vlacit za slimakmi...lebo spotreba....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Dedo Palo
Člen Týmu

Příspěvek od Dedo Palo »

obec 50, mimo obce 85, podla GPS, nie tachometra. Ak idem menej ako 75, tak sa spotreba zvyšuje. teda žiadna Avia, ani slimák. Nie vždy sa takáto spotreba podarí, dnes po meste 4,2 a premávka nedovolí nejaké vlečenie, rýchlosť bola prispôsobená podmienkam.
Citroen C4 Grand Picasso
Citroen C3 3 Picasso
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

Nevím, jak v SK, ale v CZ je 60; 90. Na dálnici 130, ale to je pro tebe už asi moc rychlý :lol:
Dedo Palo
Člen Týmu

Příspěvek od Dedo Palo »

odkedy je v obci 60 ? Pokial viem, tak aj u nás aj u vás je 50-tka. Na dialnici som nebol, lebo na mojej trase nebola. A 5 km pod limit na normálnej ceste nie je pomalé, pritom to ale neznamená že som niekde nešiel aj trochu cez 90-tku. A práve dnes jeden rychlý Čech vybehol cez priekopu do pola pri Svinnej, za Trenčínom. Bol som za ním asi piate auto. Keď sa nedá ísť rýchlo, tak sa treba prispôsobiť premávke a nie sa nasilu tlačiť.
Citroen C4 Grand Picasso
Citroen C3 3 Picasso
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 22:52, celkem upraveno 1 x.
Dedo Palo
Člen Týmu

Příspěvek od Dedo Palo »

Odkedy? Ja som zaplatil za 56, stálo ma to 10€.
Citroen C4 Grand Picasso
Citroen C3 3 Picasso
ace960
Navigátor

Příspěvek od ace960 »

U mna este zimne a spotrebu uz nesledujem dlho. Uzivam si jazdu. Moze to zniet hlupo ale mozno treba par dni po prezuti skontrolovat aj tlak v pneumatikach. A porovnaval si rovnake trasy za rovnakeho pocasia? Vstupov, co to podstatne ovplyvni moze byt viac. Neviem ci vacsie disky ale sirsie pneu rozdiel robia, je to aj v informaciach o Yarise HSD.

Spotrebu vacsina (aspon co som tu zachytil na fore) sleduje tak, ze natankuje, mesiac normalne jazdi a po dalsom natankovani vypocita spotrebu. Samozrejme ak niekto ide prilis pomaly, tak to nie je dobre. Niektori hybridisti (hlavne na zaciatku) mozno niekedy prilis jemne zrychluju, pripadne sa snazia za kazdu cenu rekuperovat a jemne dojazdovat na cervenu. Ked nie je za nimi rad aut, tak ok, ale inak to nie je az tak vhodne na celkovu plynulost premavky.

Osobne chodim v SR v obci pribl. 55-60, mimo mesta pribl. 95-100 (oboje rychlosti na rychlomeri), samozrejme ked je to bezpecne. Pri pohynani z krizovatky, ked je viac pruhov, zvyknem vyjst prvy alebo pribl. rovnako ako sused v druhom pruhu a to myslim jazdim ekonomicky (elektro pohynaniu pekne pomoze k sviznosti). 5 km pod limit je tiez podla uplne OK, ved maximalka je maximalka a nie ze treba ist presne tolko. Navyse, niekde kde je maximalka 50, idem aj menej, lebo jamy, retarder apod.

60-ka moze byt s trochou spekulacie tolerancia. Ak sa jedna o rychlost na rychlomeri, tak v reale je to pribl. 55. Z mojich skusenosti sa vacsinou pokutuje pri presiahnuti nad 5 km/h ale konkretny rychlomer moze mat jemne inu odchylku. Takze pri takomto scenari je 56 na pokutu. Alebo si mal pokutu za 56-ku na rychlomeri v aute? V tom pripade odporucam kontrolu rychlomera voci GPS, kedze dostat pokutu za 51-ku sa mi nezda realne.
Dedo Palo
Člen Týmu

Příspěvek od Dedo Palo »

rýchlosť meriam podla GPS, tachometrova je o 6 km väčšia, a tak mal policajt pravdu a bez reptania som platil.
Jazdu si užívam, spotrebu mám len ako bonusovú zábavku.
Citroen C4 Grand Picasso
Citroen C3 3 Picasso
Dedo Palo
Člen Týmu

Příspěvek od Dedo Palo »

od 13.1. sa tu nikto neozval, tak preto som začal rýpať so spotrebou, aby to tu konečne trochu ožilo. :lol:
Citroen C4 Grand Picasso
Citroen C3 3 Picasso
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Maximálka je číslo vymyslené aby nejaké bolo.... kto vie pri akej rýchlosti je aké riziko? Sú vodiči slimáci nebezpeční a naopak. kedysi bola v obci 60... dnes 50.... zajtra bude koľko? Podľa hviezd? Ja zase jazdím tak ako uznám za vhodné podľa okolností takže ak cestu poznám dovolím si limity prekračovať výrazne - povedzme limit 60, reálne 120-140. Ale niekedy, niekde.... ale téma je yaris... ten pohon je rovnaký ako v priuse II?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Dedo Palo
Člen Týmu

Příspěvek od Dedo Palo »

Zdá sa mi, že keď bola zima, tak motor na volnobeh mal menšie otáčky ako teraz, keď je teplo.
Aj pri jazde z mierneho kopca, v D bez plynu, /motor beží, aby sa zohrial/ cez zimu ukazoval spotrebu 3,5L, teraz, keď je teplo 4,8L. Stejný kopec, stejná rýchlosť, rozdiel len vo vonkajšej teplote a v pneu, cez zimu 15, letné 16-tky. Máte niekto tiež takúto skúsenosť?
Citroen C4 Grand Picasso
Citroen C3 3 Picasso
ace960
Navigátor

Příspěvek od ace960 »

slabostka:
Maximalna rychlost ani podla mna nie je vzdy idealna. Zalezi od podmienok na ceste, pocasia, auta, sofera, okoloiducich soferov, atd. ale ist 120-140, tam kde je 60-ka, to sa mi zda prilis (jedine ak ju stavbari zabudli na dialnici a nema tam byt). Kedysi bola 60, potom 50, potom zas chvilu 60 a teraz 50, dobry chaos. Inak co som zachytil, tak zevedenim 50-ky sa malo zrusit vela 40-tiek. V mojom okoli to tak aj bolo. Na druhej strane, niekedy ked vidim detske ihrisko, kde si deti kopu loptu tak idem aj ovela pomalsie ako je maximalka 60.
Ci je pohon v Yarise ako v Priuse II neviem (to len, ze otazku neignorujem). Akurat mi davnejsie spominal technik v servise, ze motor co je v Yarise HSD, bol predtym v Priuse, ak by to mohlo sediet.

Dedo Palo:
Taketo spravanie subjektivne nepozorujem. Celkovo som ale od zaciatku pozoroval a aj tu sa o tom diskutovalo, ze motor sa chce cim skor zahriat na prevadzkovu teplotu. Nemal si v zime zapnuty ECO rezim a teraz nie? Niekto tu pisal, ze pri ECO rezime je udrziavacia teplota motora nizsia, tak ci tam nie je suvis. Nezmenil si nieco ine, cerpaciu stanicu apod? Ak fakt nic, tak by som na uvod just skusil zmneit cerpaciu stanicu. V minulosti som pozoroval, ze niektore mali zly benzin, resp. casom sa zopsuli.
Na strane 36 v brozurke je udavany rozdiel 0,2 resp 0,3 l - https://www.toyota.sk/new-cars/yaris/in ... chure.json

==
Mimochodom, pouzivate vsetci autorizovany servis alebo aj nejaky iny? Mam po dlhodobych dobrych ale zial aj dost zlych skusenostiach s autorizovanym najst nieco ine.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“