verso??
Keďže neboli rokoch okolo 1992-3-4 na to určené spraye na trhu,stačilo nastriekať brzdovu kvapalinu na odvzdušňovák...Dnes je to samozrejme už jednoduchšie (napr. WD40 a iné velmi účinné spraye na to konkrétne určené).
Proste to je -ako píše mrazík- nutné pred tým než sa začne odvzdušňovať tak učiniť. Ale to si myslím určite vieš,keďže to nerobíš(nerobil) prvý krát a okrem toho si sa už aj tak raz popálil
Proste to je -ako píše mrazík- nutné pred tým než sa začne odvzdušňovať tak učiniť. Ale to si myslím určite vieš,keďže to nerobíš(nerobil) prvý krát a okrem toho si sa už aj tak raz popálil

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Dřív se používala na povolování červená brzdovka. Ale jenom proto, že nebylo k dostání nic jiného, nebo to bylo šíleně drahé. Dneska jsou spousty uvolňovačů a většina i docela funguje. Mám velmi dobré zkušenosti s výrobky Würth.
Nicméně zaručeně 100% je ohřívání Pb hořáčkem s pomalým rázovým povolováním. Takhle jsem běžně povoloval i úplně zarostlé odvzdušňováky.
Nicméně zaručeně 100% je ohřívání Pb hořáčkem s pomalým rázovým povolováním. Takhle jsem běžně povoloval i úplně zarostlé odvzdušňováky.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Postup jak povolovat pomocí hořáku je velmi jednoduchý.
Vezmeš hořák a ohříváš pouze šroub, nesmíš ohřívat čelisti. Pak vezmeš malou ráčnu, nebo klíč, nasadíš a nepovoluješ tahem, ale poklepáváš/boucháš na konec ráčny/klíče. Chce to opakovat několikrát dokola, až to potom trochu lupne a šroubek se otočí. Samozřejmě je lepší použít nejdřív chemii a potom zkombinovat s ohřátím. Ještě se dá místo hořáku použít horkovzdušná pistole. Chce to trochu cit a jde to samo
Takhle jsem ještě neurval žádný šroub. Perfektně to funguje i při výměně čepů a podobně.
Vezmeš hořák a ohříváš pouze šroub, nesmíš ohřívat čelisti. Pak vezmeš malou ráčnu, nebo klíč, nasadíš a nepovoluješ tahem, ale poklepáváš/boucháš na konec ráčny/klíče. Chce to opakovat několikrát dokola, až to potom trochu lupne a šroubek se otočí. Samozřejmě je lepší použít nejdřív chemii a potom zkombinovat s ohřátím. Ještě se dá místo hořáku použít horkovzdušná pistole. Chce to trochu cit a jde to samo

- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Že ty jsi ty odvzdušňováky urval?
Neříkej, že jsou nějak špatný, já sice nemám zadní, ale předky jsou skoro jako nový když si odmyslím špínu.
Jinak něco má elit a myslím že i kelly je bude mít. Každopádně se nedoplatíš. Počítej minimálně trojku za kus.
Repas zvládneš sám, je to vlastně jenom o výměně těsní za cca 300,-Kč

Jinak něco má elit a myslím že i kelly je bude mít. Každopádně se nedoplatíš. Počítej minimálně trojku za kus.
Repas zvládneš sám, je to vlastně jenom o výměně těsní za cca 300,-Kč
Žádnej stres nic jsem neurval vše je v poho a ptám se na repas brzdového obložení jestli to jěště někdo dělá?? a to jen do rezervy s ptám zatím ho nepotřebuji to je jen a jen dotaz a když jsem u toho jak dobře se zvládají sundat brzdové bubny na zadku?? Je tam nějaká záludnost??dík
YARIS 1999 1.0, Yaris Verso 2000 1.3 Yaris 2001 1.0
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jo tááááák
Jsem tě trochu nepochopil
Jsem si popletl čelisti a třmeny.... sorry
Repas brzdového obložení se dělá, ale při cenách nových dílů bych do toho asi nešel.
Čelisti na Verso seženeš v Autokelly. ATE za cca 1300,- , Ferodo za cca 1700,- . Cena je za sadu na obě strany.
Zkus napsat dealerovi Toyoty, kolik stojí originální.
Sundání bubnů není žádná věda, není tam žádný chyták. Stačí stáhnout jednu pojistku skrz díru v bubnu a pak jde buben krásně sundat.

Repas brzdového obložení se dělá, ale při cenách nových dílů bych do toho asi nešel.
Čelisti na Verso seženeš v Autokelly. ATE za cca 1300,- , Ferodo za cca 1700,- . Cena je za sadu na obě strany.
Zkus napsat dealerovi Toyoty, kolik stojí originální.
Sundání bubnů není žádná věda, není tam žádný chyták. Stačí stáhnout jednu pojistku skrz díru v bubnu a pak jde buben krásně sundat.
Re: verso??
Ake pneu mozem pouzit na verso ? momentalne mam 175/65 R14 a rozmyslam ci tam vlezu 185/60 r15 ? ma niekto skusenost ?
dik
dik