Kubrti_Facelift_AT200

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Joey
Manager Týmu

Re: Kubrti_Facelift_AT200

Příspěvek od Joey »

Kubrt píše:Na aute neni posledni dil vyfuku.
No pajada. Ten dil tam ani nedavej :D
Hug0
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hug0 »

Hezký! Uděláme nějakej srázek? :D
Today:
KTM 625 SMC - for fun :)
BMW e46 coupe - daily fun :)
ex. Toyota Celica 2.0 GT st202 - sold :(
ex. Toyota Celica 2.0 GTi - burned :(
ex. Toyota Celica 1.6 STi - crashed :(

http://www.sportovnivozy.cz
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Jarni ometacka pavucin :-D

Co se dalo na podvozku pozinkovat je pozinkovane a natrene na cerno, zbytek obrousen, osetren a natren, pomalu se chystam na lakovnu ... resim jeste par drobnosti s motorem ... prace je jeste spousta.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil(a) Kubrt dne sob 07.05.2016, 09:28, celkem upraveno 1 x.
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

A jezdíš s tím vůbec......?
Takhle čistý jsem nemíval ani angličáky 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Rok a kousek stojim v garazi, daval jsem druhy motor a kdyz uz jsem se v tom vrtal tak jsem to cele udelal. Na nektere dily jsem dlouho cekal. Znicili mi ponorem do zinkove lazne predni napravu takze nez dosla druha (v normlanim stavu, vse co bylo dostupne bylo komplet rezave) a pozinkovala se spravne tak to chvilu trvalo atd. pritom vsechno ostatni udelali jinak, jen nekoho napadlo tu napravnici hodit do zaru. Predni brzdy byla taky sranda sama o sobe. Mam ted dvoje jednopistky renovovane k nicemu. Na aute jsou dvoupistky. Takze ted momentalne jsem odkaznej na cas lakyrnika. Nemam cas se ani projed natoz chodit do garaze takze to jde pomalu.

Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Kubo a prostě co kdyby jsi se hecnul a řekl pár skalním fandům kdy a kde se sejít na nějakou tu grilovačku a při tom se kochalo alespoň tím co už máš na autě hotové? A ktomu kus flákoty a bylo by to dokonalé. Stejně si myslím, že jestli s tím jednou někdy vyjedeš, tak to zase na tři roky odstavíš a budeš to všechno čistit a leštit. Už to konečně přiznej a buď chlap, že ty to auto na ježdění nemáš, ale jen proto, aby jsi se v něm mohl šťourat. Jseš takovej úchyl na šťourání. :-D
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Co se tyce auta uz nikomu neverim tak abych mu ho sveril, takze uplne vsecko delam sam. A to neni uplne sranda na cas a kdyz to chces mit poradne. Uznavam sem magor, ale i veci na te naprave ukazaly ze si lidi niceho nevazi, pak jen pokrci ramenama a co ... renovace brzd dopadla nakupem vlastni piskovacky, protoze borcovi bylo uplne ukradeny ze tam kde je pistek se netryska ocelovyma kulickama a ze mi slibil ze to opiskuje pilinkama. Navic se ze zahadneho duvodu stratila kryci vlozka toho prostoru pro pistek. Takze nakup opravne sady komplet ktera neni uplne levna byla k nicemu. Nasledovalo sehnat identicke brzdy kdy to skoncilo diky Krakenovi dvoupistkama. Navareni dvou prirub na vyfuk? Ano nakonec jsem si koupil svarecku. A neni to o tom ze bych mel nesplnitelne naroky. Navareni delsich prirub a presunuti jedna na druhou stranu u chladice trvalo pres pul roku ... uprime se mi tam nechtel davat stary takze jsem cekal a cekal a cekal.Hodne prace sem udelal na elektrice, protoze sem dost veci pridaval. Historicky od koupe mam propalenou dirku ve strope, mam dva nahradni stropy a pokud to nevymenim tak nevyjedu. Delam ty veci tak abych se ktomu nemusel uz vracet a to uznavam ze je asi trosku v hlave. Navic jsem si chtel zkusit jak tto udelat poctive jako trening na dvojku. Takze nektere veci na sestce jsou takovej pokus. Co se tyce motoru tak super. Jen pri rozjezdu do kopce se ozve takovej zvlastni zvuk, dokud to neidentifikuju tak nevyjedu :D

S medenkou mam dobre zkusenosti na podvozku u vsech aut co mam. Tady sem s tim zapyplal srouby ktery cistenim utrpeli na povrchove uprave. Pouzivam ji i na brzdy at uz na voditka tak pod desky a nebo jako lehky konzervacni prostredek. Jiste ze jsem se nechal pri tom malovani unest :D

A historka z lakovny. Nechal jsem si nastrikat blatniky a celej cumak. Kdyz jsem si pro veci byl tak rikam a proc ta kopata je zespod bila a ne cerna? Protoze to neni videt prece ... takze jinak a lepe. Koupil jsem si sadu na strikani tak uvidime. Nemam ambice stat se lakyrnikem, ale tenhle pristup me odrazuje to nekomu zase dat ... protoze se to 100% vrati z te vrchni strany poskrabane.

Zajimave je, ze jsem nikdy nemel problem s penezma. Nikdy jsem nesmlouval, nebrecel ze je neco drahe. Vzdycky se jen zeptam kolik to bude stat abych jednoduse ty penize mel nachystane a vedel s cim mam pocitat. Ono kdyz ti nekdo rekne ze to bude stat 12 tisic ty si reknes ok budu pocitat 15 a ve vysledku ti rekne 20 taky docela nasere. Za ty priruby chtel borec 3000. Za nejakych 5 jsem koupil ojetou svarecku a mam nachystany dily na novej vyfuk. Tento je tam jen pro okrasu na emise atd. Vsehcno je jen o case kterej clovek ma a ktery musi rozlozit mezi rodinu konicky a hlavne praci a to podnikani v cr je sranda sama o sobe, takze tohle auto urcite prioritu I nema.

A jeste jednu ze svetlama, koupil jsem predni svetla a jedno melo ulamane pacicky. Telo svetla neni stejne jako u normlaniho takze to nejde prehodit na nase svetla. Dokazete si predstavit jaka je sranda sehnat jedno jdm predni svetlo? A kdyz uz ho sezenete a dojde rozmlacena krabice a nanovo? Nakonec jeden hodny polak co rozebira auta nekde u Dublinu jedno obetoval za hnusny penize a jeden znamej ho dovezl na kline az domu. Otazka trictvrte roku a pak najit cas to rozlepit a predelat ... ale myslim, ze to za to stoji :D

Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Docela ti rozumím Kubo. Tu zkušenost s ocelovýma kuličkama mám jako svědectví na svejch letních alu kolech. Naštěstí ten mamlas nenadělal ty důlky do funkčních a vnějších pohledových ploch, takže mi drží tlak v pneu a obuté na autě to není vidět. No a jak se s tím zkouším popasovat já? Nedám něco udělat jen tak někomu. Je pro mě nepředstavitelné jít jen tak do neznámého servisu a dát jim auto aby na něm něco dělali. Já chci vědět kdo je ten co na moje auto sahá a co je za člověka. Jdu cestou doporučení a osobní známosti a musím říct, že je větší šance chytnout lidi co do toho daj srdce stejně jako ty. Konec konců posledním počinem byla generálka motoru u Zejdyho. A musím říct, že dopadla na výbornou. V kolonce motoru mám prostě hotovo a jde se na další. Jediné co ti můžu doporučit, že pokud najdeš někoho kdo udělá svojí práci pořádně, tak toho se držet a dát o něm vědět lidem kolem sebe, aby jeho kšeft rostl a ti ostatní sráči, aby krachovali. Už mi dává smysl to co tu kdysi někdo psal, že Japonci v obchodě držej strašně při sobě. Nemá cenu cpát peníze někomu, kdo si své práce neváží a nezáleží mu na dobrém jménu. Přeju ti větší štěstí na lidi. Ono je jasná jedna věc, že když ti někdo dokáže udělat něco pořádně, tak ti šetří hlavně tvůj čas, ale vlastně jak tu píšeš i tvoje peníze. Protože jak kdysi řekl jeden pan truhlář u kterého jsem jako učen byl na praxi, "když už někdo něco dělá, tak ať to udělá napoprvé a hned pořádně". Ale kdyby jsi chtěl ze sebe dostat ten spleen jinak než tady na fóru, tak jsem ti hodil rukavici v podobě nějaké té minisleziny u tebe a kocháním se toho co už je cajk u nějaké dobré pečeně atd. Ale na druhou stranu to jak se v tom autě hrabeš sám ti vlastně závidím, protože to by mě taky moc bavilo. Jenže já na to nenajdu vůbec žádný čas narozdíl od tebe. Takže to ber tak, že ti alespoň držím palce a fandím ti.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Ono ted uz to snad pozene rychle. Jsem uz dokonce objednany na stk a emise vcetne geometrie a zapisu kol :D Cimz jsem si dal sam sobe deatline. Jako prave lidi co jsou dobry a mam s nema zkusenosti jsou bud daleko "Idaho" ale i "Kenny" a nebo prave svoji kvalitou lidi v okoli nemaji vubec cas. Pujcoval jsem si v jedne radoby tuningarske dilne zirafu na motor. A borec mi rika uplne vazne, ma to smysl spravovat? Ma pro me urcite i za tu cenu ze stojis ale mas radost z te prace kdy to nakopnes a nikde nic netece. Me to k autum ktery mam rad patri k sobe to jezdeni i ta prace i kdyz ted vic stojim. Na druhou stranu ja se mam s cim vyblbnout i tak. Ono cumet na polorozebrany auto i kdyz uz jelo 80kmh neni moc o cem. Dam to dohromady a nekde se pekne projedem a mam i napad ktery by nemusel byt pro tebe daleko. Takze jeste chvilku strpeni a jestli nekoho nezabiju u tonovani oken tak vyjedu :wink: Musim jeste sebrat odvahu na ty svetla predelani, ono dat tam ted origo a pak to cele rozebirat se mi nechce. Takze musim prekonat ten strach ze mi praskne sklo a vrhnout se i na tohle nez nasadim cumak.

Takhle na obrazku je to pekne ale je za tim xx hodin prace a brouseni cisteni oprav atd. Az sem si ted prave rikal. Kde ja sem na to vzal cas :D

A jedny pomerancovy litaky mam taky :D

kracken
Řidič

Příspěvek od kracken »

Kubo, ale bude to parada... :)
... tych svetiel sa neboj, sklo tam nerupne len tak... len to sprav tak, ako som ti pisal... teplovzdusna rura a hotovo za dve hodinky.. viac mi to netrvalo.. :)
„ıɯɐɥou ǝɹoɥ ǝɾ ʇoʍız ɾoɯ ʎlǝɔ ǝz ʇıɔod ɯɐɯ ʎpǝʞǝıu”
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

Kubrt píše:Znicili mi ponorem do zinkove lazne predni napravu takze nez dosla druha (v normlanim stavu, vse co bylo dostupne bylo komplet rezave) a pozinkovala se spravne tak to chvilu trvalo atd. pritom vsechno ostatni udelali jinak, jen nekoho napadlo tu napravnici hodit do zaru.
Muzes to trochu rozvest ? Chystam se na neco podobneho. Delal jsi ten zinek teda galvanicky nebo zarove ? A cim jsi potom natrel ten zinek ? drzi to tam ? premyslim o komaxitu
Toyota Celica ST202, SS, LSD
Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stan »

kracken píše:Kubo, ale bude to parada... :)
... tych svetiel sa neboj, sklo tam nerupne len tak... len to sprav tak, ako som ti pisal... teplovzdusna rura a hotovo za dve hodinky.. viac mi to netrvalo.. :)
Já rozebíral asi 5 mlhovek osvědčilo se mi to dát doma do trouby na cca 200°. Pak to něčím plochým vpohodě rozloupneš. Pak akorát nejdýl trvá to celý očistit od toho původního tmelu.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Jestli se na neco chystas domluv se urcite se Standou. Delal mi prvni varku galvanicky, ktera byla uplne super. Druhou varku jsem nechal delat u nas a pulka zahucela do zaru a ten to znicil, pokroutil a jeste to melo o 10kg vic :-D

Zkusim najit plechovku cim jsem to natiral. Drzi to uplne normalne, jen jsem to odmastil poradne. Dostal jsem barvu primo na cerstvy zinek. Komaxit bych nedaval. Normalne bych to asi nenatrel vubec, ale svitilo by to jak sfina :-D takze je to spis jen maskovaci nater.

Obrázek

Obrázek

Svetla zkusim ale bojim bojim :-D

TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

Super, diky za info. Ja to chtel delat tim zarovym zinkem, ale o pokrouceni nestojim (ani me nenapadlo, ze by mohlo dojit ke zkrouceni) a spis bych potreboval odlehcit, nez kila pridavat :) Pry kdyz je ten komaxit udelany dobre, tak funguje. Kdyz se udela spatne, tak pri sebemensim tuknuti odpadne. Je s tim celkem srani a tak bych chtel aby to chvili vydrzelo. Najit za rok rez, tak me muzou rovnou odvezt na psychiatrii. :lol:
Toyota Celica ST202, SS, LSD
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Nemuzu najit fotku znicenych veci, ale vem si ze se to zarove cele obali docela vrstvou a tam kde neni sroubek je automaticky zniceny zavit. Lehci veci se tim zarem jednoduse zkrouti. Zkusim pohledat, ale nejspis jsem to smazal hned po tom co jsem vsechno vyhodil. Takze za me urcite galvanicky a myslim ze to chvilku vydrzi. Barva je Eternal na zinek, v technickem liste bylo napsane ze to muze byt i na cerstvy zinek.

Nic nebrani tomu to po par letech ocistit a pretrit. Ale co s tim komaxitem?

Odpovědět

Zpět na „Celica“