jo:), byla, furt se v tom autě hrabeš, tak jsem předpokládal, že jsi na ty mrchy narazil. je to černé, dvoudílné a jsou tím k sobě přichycené vnější plastové díly.telleke píše:Teď nevím jaké konkrétní "věcičky" máš namysli... Teda pokud to byla otázka na mě
verso??
myslím, že mluvíme o tom samém. musí na to být nějaký fígl, jde to povytáhnout, ale nevytáhl jsem to. rukou mi to nešlo a kleštěma jsem to urval....salome píše:Jestli to nebudou ty moje oblíbené příchytky plastového nadkolí, taky mi nějaké chybí...potvory hnusný. Buď jsou jen na jedno použití nebo na to musí být nějaký fígl.

- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Pravděpodobně jsem na ně narazil, ale nějak si nemůžu vybavit jak to vypadá
Jinak jsem se setkal s tím, že takové "cvočky" jsou kolikrát na jedno použití a například u jednoho Hyundae, myslím že to byla Lantra, nešel sundat plastový podběh jinak, než se se cvočky ulámaly a musely se koupit nové. Je s tím počítáno už od výroby. Cena jednoho kusu 8Kč. Prostě jak to zapadlo, nebyla možnost jak je zpětně vyndat. Doporučuji ověřit v Toyotě.
Hoďte někdo fotečku jaké to jsou cvočky, fakt si nemůžu vzpomenout

Jinak jsem se setkal s tím, že takové "cvočky" jsou kolikrát na jedno použití a například u jednoho Hyundae, myslím že to byla Lantra, nešel sundat plastový podběh jinak, než se se cvočky ulámaly a musely se koupit nové. Je s tím počítáno už od výroby. Cena jednoho kusu 8Kč. Prostě jak to zapadlo, nebyla možnost jak je zpětně vyndat. Doporučuji ověřit v Toyotě.
Hoďte někdo fotečku jaké to jsou cvočky, fakt si nemůžu vzpomenout

Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
zdravím všechny Yarisáky i Versáky a Tellekeho obzvlášť
Mám takový dotaz- problém Ted když byly ty mrazy a ono ne jenom ty veliký tak se mi začalo dít u Versa to že při prvním sešlápnutí brzdy mi šel pedál k podlaze pak při druhém šel sešlápnout tak do dvouch třetin a pak při třetím už normál a pak dál při jízdě už normál. nevíte v čem je problém?? Mluvil jsem s kámošem co má Ravku a dělá mu to něco podobného. Že by bylo zavzdušněno?? Kapalina se neztrácí. dík

Mám takový dotaz- problém Ted když byly ty mrazy a ono ne jenom ty veliký tak se mi začalo dít u Versa to že při prvním sešlápnutí brzdy mi šel pedál k podlaze pak při druhém šel sešlápnout tak do dvouch třetin a pak při třetím už normál a pak dál při jízdě už normál. nevíte v čem je problém?? Mluvil jsem s kámošem co má Ravku a dělá mu to něco podobného. Že by bylo zavzdušněno?? Kapalina se neztrácí. dík
YARIS 1999 1.0, Yaris Verso 2000 1.3 Yaris 2001 1.0
No,vypadá to na zavzdušnené brzdy. Kvapalina sa nemusí pri tom vytrácať si myslím...Jednoducho je v systéme nejaká vzduchová bublinka,ktorú treba "vytlačiť"
Robil si pred nedávnom niečo s brzdami?-napr. výmenu kvapaliny?
Ak nie,treba skontrolovať celý systém,odkial sa tam nabral vzduch (teda ak to je tým)
Ak to sám nezvládneš alebo nevieš,utekaj do servisu! Nehazarduj so životom - toto nie je sranda.

Ak nie,treba skontrolovať celý systém,odkial sa tam nabral vzduch (teda ak to je tým)
Ak to sám nezvládneš alebo nevieš,utekaj do servisu! Nehazarduj so životom - toto nie je sranda.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
nooo.... je možné, že tam ten vzduch je, chování by tomu odpovídalo. Pokud jsi s brzdami nic nedělal a začalo to samo, tak doporučuji to samé jako kluci. Servis, nebo "udělej si sám". Překontrolovat těsnění na brzdičích, celé vedení a prohlédnout brzdový válec a ABS. No a pak zkusit odvzdušnit brzdy.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
Momentálne sa používa (aspoň u nás)brzdová kvapalina DOT 3 a DOT 4.DOT 3 lejeme do nákladných áut, DOT 4 osobné. Na značke podľa mňa nezáleží (Castrol,Bendix ai.). Ja osobne dávam do áut Bendix DOT 4. Výhodou je primerané balenie (485 ml). Napr. keď som chcel Castrol tak som musel kúpiť 1 liter. A v tom vozidle je taký malý obsah, že ak sa ti tam nevyskytne nejaká chyba tak tá pollitrovka ti určite postačí. Inak kvapalina by sa mala na vozidle meniť každé dva roky.Takže keď si ju nemenil najbližšie dva roky tak si ju vymeň. Ale najprv si skús odstrániť ten problém.Tých variant je tam viacej. Ako som spomínal brzdové hadičky na predných brzdách alebo hlavný brzdový válec. Že by sa to len tak samé od seba zavzdušnilo je veľmi málo pravdepodobné.Skús osloviť nejakého mechoša. Do bŕzd by som sa (bez urážky)ako laik moc nehrabal.
tak jsem právě přišel z garáže (mám i jámu) za asistování syna jsem prohlédl při sešlápnutém pedálu brzdy komplet potrubí přední brzdy vše je v pořádku Neměl jsem sundané bubny na zadku ,ale když jsem byl dole tak jsem zkusil odvzdušnit a na zadku za řidičem mi to malinko prsklo- bublinka a pak už nic. Dolil jsem kapalinu (co jsem odvzdušnil) DOT 3 -byla napsaná v přiložené chytré knížce a ted vše maká jak má . Jsem zvědav zda když a jestli příjdou mrazy nebo když bude auto stát třeba 5 dní zda bude vše ok či se to bude opakovat.
Dodlo : dík za rady vlastně všem Ale chtěl jsem ti jen že ač mechanik nejsem vždy jsem si na autě udělal sám vše na co jsem stačil a to už téměř 25 let a vždy jsem se na svou práci mohl spolehnout a to dělá i několik mých dobrých kamarádů kteří ke mě občas zajedou. Ono mechani a mechanik i sněmi nejsem kolikrát spokojen. dík všem věřím že se to nestane ale kdyby byl jěště problém dám vědět
Dodlo : dík za rady vlastně všem Ale chtěl jsem ti jen že ač mechanik nejsem vždy jsem si na autě udělal sám vše na co jsem stačil a to už téměř 25 let a vždy jsem se na svou práci mohl spolehnout a to dělá i několik mých dobrých kamarádů kteří ke mě občas zajedou. Ono mechani a mechanik i sněmi nejsem kolikrát spokojen. dík všem věřím že se to nestane ale kdyby byl jěště problém dám vědět
Nechcel som ťa podceňovať a neber to v zlom.Niektorí domáci majstri sú fakt zručnejší ako niektorí vyučení mechanici. Len je dosť podstatné, aby si mal pri oprave aj dostatočné náradie. Odvzdušniť napr. nie je problém,na to stačí niekedy aj vidlicový kľúč, ale keď ten odvzdušnovák zalomíš, tak už sa ti situácia skomplikuje. To isté by sa ti mohlo stať pri výmene napr. aj tej hadičky. Toto som mal na mysli.Ale v tvojom prípade, keď máš ešte k dispozícii garáž , baví ťa to a nie si pod autom prvý krát tak nie je o čom.
Ale daj vedieť či to pomohlo.
Ale daj vedieť či to pomohlo.
máš pravdu i zlomení odvzdušnováků mě potkalo třeba u Lady byl problém v předu protože odvzdušnovák jeden materiál + brzdový třmen nějaká slitina + sůl v zimě = hrozná oxidace a bylo vymalováno známe že??Vím že jsi tu zručnost nemyslel ve špatným jsem člověk chápající