Spotreba 1,6 motoru
No právě jsem ušetřil i na nákupu. Shell má do konce července akci - když si koupíš katalog za 24 kč, tak v něm máš dva kupóny na slevu 3 kč na litr na celou nádrž V-poweru. Takže mě vyšel asi o 0,30 Kč na litr levněji než obyč.Luke_Luke píše:Jo tak asi v poho, to cos usetril jsi zaplatil na drahsim palivu, ne?
Nebo jaky je rozdil mezi 95 a v-power?

Caruser: Asi na tu 1,33 bude Auris už těžkej. Jak to vůbec jede ve srovnání s 1,6?
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
Normálně si na pokladně koupíš katalog Shell za 24 Kč. V tom katalogu jsou dva kupony s čárovym kódem, ty vystříhneš, natankuješ VP a při placení dáš kupon. Odečtou ti z ceny 3 kč/l. Jsou tam ještě nějaký další kupony na žrádlo a blbosti.
Tak koukám, že tu spotřebu mám celkem slušnou
Podle šipek a na spotřebu jezdim akorát ve městě, kde stejně nic nenaženu. Na dálnici 140 - 150 a okresky svižně, nestydim se točit k omezovači
Jednou jsem zkoušel ecorun a na okresce 90 - 100 s minimálnim provozem jsem jel za 5.8. Ale musí být fakt perfektní podmínky a žádný velký kopce.

Jednou jsem zkoušel ecorun a na okresce 90 - 100 s minimálnim provozem jsem jel za 5.8. Ale musí být fakt perfektní podmínky a žádný velký kopce.
- Joshuaboy
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Musím ale říct, že jezdím za přibližně stejně, jako jezdím v Superbu 2.0 TDi. Navíc, ten VVTi motor je technologicky někde úplně jinde, než staré nafťáky od VW. Já jsem s 1,6 u Toyoty spokojen. Možná bych uvítal, kdyby špičkový výkon přišel při nižších otáčkách, a ne až někde po čtyřech tisících.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, Super White 2, výbava Luna VSC+TRC, převzato 6. 10. 2011
No jo, to bych v některých případech taky uvítal, ale na druhou stranu ta točivost motoru je celkem návyková a v podstatě výkon v žádnejch podmínkách nechybí, stačí jen řadit a nebát se mu naložit. Jediná situace kde mi trochu chybí krouťák je na výjezdech z pomalejch zatáček v cca 40 km/h, kdy dvojka nemá dostatečný otáčky a podřazovat na jedničku se nevyplatí.
Jinak krouťák dole má sterilní a poruchová koncernová konkurence s TSIčkama.
Jinak krouťák dole má sterilní a poruchová koncernová konkurence s TSIčkama.
Keď čítam niektoré tie vaše spotreby, tak ja sa k nim teda moc nepribližujem. moja spotreba je 7,5-8,0 je pravdda, že 80% jazdím v meste a snažím sa radiť vačšinou aj podľa šípok. Ale asi by som chcel veľa keď do práce mám cca 5 km a motor je studený.
je pravda, že spotreba na ceste do CHorvátska bola okolo 6 - 6,2 litra. Plne obsadené a naložené auto po diaľniciach.
je pravda, že spotreba na ceste do CHorvátska bola okolo 6 - 6,2 litra. Plne obsadené a naložené auto po diaľniciach.
Toyota Auris 1,6 Valvematic Terra Cool (2010)
Hoši, kde berete ty spotřeby? Když jsem ještě jezdil dálky s velkým podílem dálnice, tak jsem se držel kolem sedmi a půl. Teď když s tím občas jedu o víkendu tak se vlezu do osmi. A to má automat ještě nižší deklarovanou spotřebu. A ano, jezdím relativně jako prase. 

Auris Luna 1.6 Valvematic 2011 MMT Black
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Dik za TIP, zkousim ted ten VP.PePe132 píše:Normálně si na pokladně koupíš katalog Shell za 24 Kč. V tom katalogu jsou dva kupony s čárovym kódem, ty vystříhneš, natankuješ VP a při placení dáš kupon. Odečtou ti z ceny 3 kč/l. Jsou tam ještě nějaký další kupony na žrádlo a blbosti.
Brzy otestuju palivo v Rakousku, Italii, Svycarsku a Nemecku a vsadim se, ze to bude kvalitativne na mile daleko od naseho VP

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
je to tak uz pri minule ceste pred Rakousko, jsem diky moznosti vypnout vsechny svetla, diky kvalitnejsimu asfaltu, ktery klade mensi odpor a diky lepsimu palivu mel i pri vyssich narocich na klimu lepsi spotrebu 

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS