Kubrti_Facelift_AT200

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

POrad cekam na vyrobu jedny prkotiny na palivovou hadici takze nemam jeste nitrak uplne hotovej, zaroven je ve vyrobe elektronika rizeni. Jde vlastne o bezpecne spusteni. Ale nachystanej jsem komplet.

Obrázek

Mam auto bez airbagu ale volant s , to znamena ze nemam troubeni a musel jsem vymyslet jak prevest ovladani pro troubeni do volantu. Nakonec jsem to vymyslel jak je na obrazcich. Pouzil jsem kousek sololitu, kuprextitu a nejaky lepidlo v tube co udrzi 22kg na cm2 nebo tak nejak. Instalace brnkacka a krome toho ze mam obavu aby se kuprextit i presto ze jde o ten s nejsilnejsi medenou vrstvou neprosoupal to troubi luxusne. Mam z toho samoze radost ono delat tutu z okna neni nic prijemnyho a byl jsem takovej nesvuj. At uz to vydrzi nebo ne rozhodne tuhle sezonu budu troubit ostosest. je to mozna bastl, ale jina moznost nebyla.

Takhle to vypada v aute bez bagu

Obrázek

Volant a dva krouzky ktery jsem pouzil

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Auto jsem cely jeste prohlidnul a zkontroloval, zkusebne nakopnul a nechal zahrat a pak trosku pojezdil po garazi metr sem a tam. Cekam az se na me dostane u Standy rada a pujdou nahodit ony silentbloky a udelat repase ramen prednich i zadnich. Otryskat, pozinkovat,natrit. Mezi tim se udela spodek auta a uz se narovinu tesim az prohlasim ze na podvozku je krome vyfuku uz vse hotovo a uz tam nebudu muset.

Silace predek

Obrázek

Silace zadek

Obrázek

A jeste dve fotecky jak jsem zborusil desky 80 smirkem a doplnil ty bocni antihlukovy plechy.

Obrázek

Obrázek

Neverili by jste kolik stoji jedna ta pruzinka co pomaha roztahovat desky od kotouce. Musim nekde zkusit ten drat sehnat a naohybat si to ruco.

Obrázek
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Dneska jsem si rikal, ze s vyrobim neco jen tak, nejakou hovadinu pro zabavu. Tak jsem vzal hlinikovej jekl 2x2cm nejaky blbosti a vrhnul se na to. Trochu mereni a zkoumani, testovani a prototyp je na svete. Jen podotknu ze ta cerna hadice je elektrikarska nafoukavacka (smrstovacka) do ktery to cely zafouknu (az sezenu bombu s horakem) a bude to pekne obaleny a skoro nenapadny :D

Takze seznam dilu a prvotni mereni

Obrázek

Namereno a vyvrtano

Obrázek

Kvuli ruznym montazim jsem udelal dvoji uchyceni

Obrázek

No a testovani nekolika kamer, tahle s nocnim videnim a asi nejlepsi zaber a zaostreni.

Obrázek

Na strope nad zrcatkem jde videt sila toho nocniho osvetleni.

Obrázek

A jeste jeden testik s fotakem

Obrázek

Ma to par malilinkatych musek, ale nic co by se nedalo udelat a az to bude zafouknuty bude to docela luxusni. Udrzi to docela dost takze male kompaktni nahravaci zarizeni neni problem. Uvidime jak dopadne testovani za jizdy a proti slunci na prednim skle. :twisted:

Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Kubrte kde bereš čas a peníze :-) že máš na takové,,ptákoviny" ještě vůli a sílu.Já s prominutím dokáže snad si jít zacvičit a spát při 200 hodínách přesčasů ale tohle už jsi fakt mně dostal do kolen.Tak to jsem zvědavej jak tohle on board natáčení dopadne.Poprosím se zvukem ty nadávky:-) a tak:-)......jsou někdy fascinující.
Nějaké ty auta doma jsou.
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

ma to len jednu chybicku,, a to ze ak to takto nahodis,, tak ti odpadne moznost nastavovani sedacky,, ci uz dopredu a dozadu,, ale aj zmena uhlu operadla,, ale inak to nieje zly napad,,, tak ma napadlo, ci by to neslo nahodit nejak na strop,, tym by si to mal mimo sedaciek...
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

ToyoCarE : :D ja kdyz jedu tak ze sedackama nehejbu a tohle se nasadi a pak zase sunda. Navic tohle je auto jen pro me sezoni a ne rodinej combik. Neni to naporad, ale jne sem tam na blbnuti.

Doky: Ja prave kdybych neco nedelal tak se zblaznim,takze kazda volna chvilka kdyz je tak se musi vyuzit na nejaku tu ptakovinu :D Navic poslednich xx tydnu mam problem se spanim tak po nocich ctu a vymejslim blbosti.

libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ta nespavost je z těch tabulek co si vedeš. :) musíš se dívat jen na levou stranu. :lol:
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Co jsem dostal karbece do ruk tak me to zaclo prave bavit a cekal bych ze budu usinat s palcem v puse a ono porad nic. Ani litr medunkovyho caje nezabral. Jeste jsem si sosnul Kremilka a Vochomurku od Bohdalky na poslech tak uvidime :D

Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Tak u me dobry, jsem spokojenej a uz vyhlizim co na to poridim za masinku. Ve hre je jich nekolik, ale nebudu to moc prehanet jen neco jendoduceloveho. Kramu mam dost, ale ty jsou primarne k necemu jinemu nez abych je rval do auta takze premejslim jestli dobrej fotak a nebo kamerku. Uvidime no. :wink:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Spurby na drzak jeste koupim nejaky cerny, tyhle jsou co dum dal. jeste budu delat dozadu nekde v mistech popelniku zasuvku na 12v :twisted:

Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Trosku jsem popojel s blbostma na aute co me trochu stvali a hlavne jsme dodelal repas a kontrolu klimy a pekne ji naplnil. Zuzo labuzo zadna spocena prdel. Ty sedacky jak mam ted jsou dobry ale bez klimy pochpitelne trosku opoceny zada. Nic zavratnyho ale je to neprijemny. Ted uz teda ne uz klimuju. Kompresor jsme nerozebiral, nebylo proc. akorat jsem opravil a spojku. Poradne jsme to vycistil. Vymenil na trubkach vsude gumicky a vymenil co se dalo koupit. Vydezinfikoval komplet a vycistil.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

K novymu motoru jsem se rozhodl, ze dodam nove zrepasovany starter (ten uz mam z drivejska) a alternator, klima uz je. Takze rozborka altiku.
Zatim ceka na poradny cisteni ...

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Vsechno je v poradku takze jen ocistit, vymenit uhliky a muzem dobijet.

Vsiml jsem si vetsi spotreby tak jsem prohlizel motorak a nasel ulomenou lambdu, vyblikal a ejhle. Takze nakup nove a vymena. Brnkacka. pekne ocistit plochu nasadit, pripojit, vymazat ecu a trada. Spotreba klesla na cely nadrzi o 9 litru. Hnus no. Komu 1,8 zere 10 litru at si obkoukne lambdu. Jedna s moznosti proc to tak muze byt.

Obrázek

Kdyz uz najdu cas tak me to zatim jeste porad bavi. Prace je tam sice jeste dost, ale snad se to casem podda a podari se mi to dohonit tak, abych jednoho dne uz jen sedl a jel. :D ale asi ne no, hnus no

Preatorian
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Preatorian »

Obdivuju tvoji snahu. Snad se do této fáze taky jednou dostanu, bohužel nemám ani třetinu znalostí a zkušeností co ty, takže to ještě potrvá a díky tomu jsem i doplatil na aktuální stav motoru, kterej leží rozdělanej na dílně. Přeju hodně úspěchu při renovaci auta :wink:
Celica 6.g. 1.8 červená "MIKAELA"
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Preatorian píše:Obdivuju tvoji snahu
Diky ale ono to je spis o odvaze, ja jsem celkove moula a mam levy ruce. Auto beru jako konicek a relax, nastesti me nemusi nikam vozit. Ze mas trable s motorem jsem si vsiml jen jsem premyslel jestli jsi mel auto v servisu na morave nebo v cechach ... 7a je potvora ..... tak at se dari to dat do kupy .... :wink:

libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Preatorian píše: aktuální stav motoru, kterej leží rozdělanej na dílně.
zaklepal? Bohužel nejsi ani první ani poslední. Jedna ze slabin 7a motoru. Naštěstí jsme s Kubrtem přišli na to,jak ji skoro zdarma a úspěšně eliminovat.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

A to je Libi o důvod více se tešit na motor který Kubrt postaví když jste společně vyrešili věci a že tých 1,8 běhá celkem dost.Takže k tomu časem dospějí a pomalu jako dinosaury vymírají a na ty karburátory se těším z Yamahy tak jak ty karburátory co se dají na motor 2T-B od Tebe co jsi mi daroval ten bublavej zvuk mám stále v uších.A na to jsem hrozně zvědavej jak to vše bude fungovat.
Nějaké ty auta doma jsou.
scream
Člen Týmu

Příspěvek od scream »

precital som to cele uz aspon 3ti krat neda mi neopytat sa ako to vyzera momentalne, hlavne to nitro:)
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Momentalne jsem ustajenej v JZD :twisted: Neni na nic cas takze si jen sem tam s necim hraju. Tapece dveri atd. Bohuzel jsem prisel o dilnu takze nic velkeho zatim nechystam. Hned jak se mi uvolni ruce tak se do toho opet ponorim. Nitro je kompletne nainstalovane vcetne rizeni atd. Jen neni cas si s tim vic hrat. Takze na Jare.

Budiky pro Nitro a EGT a nahore misto hodin je rizeni a regulace teploty vody.

Obrázek

KOmpletne upravuju chlazeni celeho motoroveho prostoru a vedeni oleje atd. Ne jen klasicka vymena chladice, ale mam to vymyslene sakumprdum tak abych pak nekde nestal jak trapak a necekal az auto schladne.

Obrázek

Budu delat komplet nove brzdy a oblozeni, novou spojku atd.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Kridlo vymenit i kdyz toho se asi nakonec zbavim uplne. Je toho mraky ale jak uz jsem zminil casu malo ....

Odpovědět

Zpět na „Celica“