caruser píše:to: Mr. JT
A koľko ti to bralo na benzín pred prestavbou?
yaris a LPG
7l/100km plynu ve meste, okresky 6,5l a dalnice 130km/h 8l. Potreba primazavani ventilu. System magic me prisel komplet i s primazavanim na 26000kc. Hned se lip jezdi,kdyz se to prepocte na prumernou spotrebu 3,5l/100km benzinu:-D. Predtim jsem mel daewoo matiz na plyn a podobna spotreba, spokojenost s LPG maximalni.
yaris a lpg
Tak po dlhšej odmlke sa som tu opäť s aktuálnymi informáciami o aute. Včera som bol na kontrole LPG zariadenia. Zariadenia mám už dva roky a na aute svieti stav tachometra 192.800 km. Menil som reduktor, vstrekovače a realizoval ročnú povinnú kontrolu. Celková cena bola 220 eur. Spokojnosť stále bez poruchy. Pri dnešných cenách benzínu som rád, že jazdím na LPG
)

Keďže už aj ja 3. mesiac jazdím na LPG (nie je to však Toyota) pridám sem menší prepočet návratnosti prestavby.
Ako vzorku beriem Yaris 1,0 1KR-FE s výkonom 51 kW:
- sekvenčný systém BRC cena prestavby vrátane primazávania ventilov 1200 EURO
Náklady na palivo:
- spotreba benzínu 5,1 l/100 km (cena za 1 L 1,550 EURO) náklady na 100 km - 7,905 EURO
- spotreba LPG (vyššia o 15 %) 5,87 L, náklady na palivo LPG (cena za 1 L 0,750 EURO) 4,403 EURO
- benzín potrebný na štartovanie 0,50 EURO/100 km
- primazávanie sediel ventilov (1 L náplň vydrží 20.000 km, cena 27 EURO) náklady na 100 km 0,135 EURO
celkové náklady pri jazde na LPG: 5,038 EURO/100 km
Približná návratnosť LPG prestavby po necelých 42.000 km. V skutočnosti tá návratnosť bude rýchlejšia, pretože pri LPG platí, čím rýchlejšie jazdíte, tým je úspora vyššia. A po prstavbe na LPG väčšina majiteľov jazdí rýchlejšie, nejazdia už na spotrebu
Ako vzorku beriem Yaris 1,0 1KR-FE s výkonom 51 kW:
- sekvenčný systém BRC cena prestavby vrátane primazávania ventilov 1200 EURO
Náklady na palivo:
- spotreba benzínu 5,1 l/100 km (cena za 1 L 1,550 EURO) náklady na 100 km - 7,905 EURO
- spotreba LPG (vyššia o 15 %) 5,87 L, náklady na palivo LPG (cena za 1 L 0,750 EURO) 4,403 EURO
- benzín potrebný na štartovanie 0,50 EURO/100 km
- primazávanie sediel ventilov (1 L náplň vydrží 20.000 km, cena 27 EURO) náklady na 100 km 0,135 EURO
celkové náklady pri jazde na LPG: 5,038 EURO/100 km
Približná návratnosť LPG prestavby po necelých 42.000 km. V skutočnosti tá návratnosť bude rýchlejšia, pretože pri LPG platí, čím rýchlejšie jazdíte, tým je úspora vyššia. A po prstavbe na LPG väčšina majiteľov jazdí rýchlejšie, nejazdia už na spotrebu

- radys03
- Věčnej rejpal
-> caruser
"V skutočnosti tá návratnosť bude rýchlejšia, pretože pri LPG platí, čím rýchlejšie jazdíte, tým je úspora vyššia. A po prstavbe na LPG väčšina majiteľov jazdí rýchlejšie, nejazdia už na spotrebu"
To je pravda. Taky jsem si všiml, že čím rychleji jezdím tím je spotřeba nižší.
"V skutočnosti tá návratnosť bude rýchlejšia, pretože pri LPG platí, čím rýchlejšie jazdíte, tým je úspora vyššia. A po prstavbe na LPG väčšina majiteľov jazdí rýchlejšie, nejazdia už na spotrebu"
To je pravda. Taky jsem si všiml, že čím rychleji jezdím tím je spotřeba nižší.
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW

EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
to: radys03
Nesprávne si ma pochopil. Ak budem jazdiť na spotrebu tak dosiahnem napr. výrobcom udávanú spotrebu 5,1, avšak ak budem častejšie jazdiť po diaľnici, prípadne svižnejšie mimo mesta, tak sa so spotrebou benzínu ľahko dostanem k 6 L.
Vtedy tie náklady pri benzíne budú 9,3 EURO/100 km, pri LPG 5,81 EURO. V tomto momente je už návratnosť po 34.500 km.
Čím rýchlejšie jazdíš, resp. máš vyššiu spotrebu benzínu, o to viac na 100 km šetríš
Nesprávne si ma pochopil. Ak budem jazdiť na spotrebu tak dosiahnem napr. výrobcom udávanú spotrebu 5,1, avšak ak budem častejšie jazdiť po diaľnici, prípadne svižnejšie mimo mesta, tak sa so spotrebou benzínu ľahko dostanem k 6 L.
Vtedy tie náklady pri benzíne budú 9,3 EURO/100 km, pri LPG 5,81 EURO. V tomto momente je už návratnosť po 34.500 km.
Čím rýchlejšie jazdíš, resp. máš vyššiu spotrebu benzínu, o to viac na 100 km šetríš

Zdravím ve spolek: Nemáte někdo zkušenosti se špatným startováním studeného Yarise2007 1,0 LPG. Kontroloval jsem kostřící kabel od baterky, vyměnil svíčky, ale studené (někdy i teplé) starty jsou většinou úspěšné až na podruhé?!Toto mi dělá poslední měsíc často.
Obávám se co bude v zimě
Po nastartování vše bez problémů.
Obávám se co bude v zimě

startér točí perfektně - tam bych to neviděl a po poslední kontrole LPG (asi před 3týdny) taky vše v pořádku. . . .Start se mi zdá lepší, když prošlápnu plyn - je to možné? Normálně se startuje bez plynu - né?!Ještě mě napadlo jestli toto nemůže souviset se svíčkama.Svíčky jsem vyměnil a jízdní vlastnosti se změnily k lepšímu, ale nemůže si řídící jednotka pamatovat stav ještě před výměnou svíček a mít pořád vliv na startování?
U meho LPG systemu nastartuju na benzin a po dosazeni dane teploty motoru se system pripravi na sepnuti. Sepne se ale az zvysenim otacek nad 2000. Takze pokud to mas taky tak, LPG nema vliv na spatne startovani. Pokud po nastartovani neni problem a starter toci dobre, tak at se ti na to podivaj v toyote a mas klid.