ABS

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Mikeš Marian
Člen Týmu

ABS

Příspěvek od Mikeš Marian »

Zdravím , mám Yarise z r.2007 a z bouračky je zničená řídící jednotka ABS a nejde mi tachometr tak se chci zeptat jestli někdo nemá tuto jednotku a volant s eirbegem díky. :(
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Dnes sa mi stalo, ze po nastartovani mi nezhasla kontrolka ABS a nestalo sa tak ani pocas dalsich 55 kilometrov. Nepomohlo ani vypnutie a opatovne nastratovanie motora. Po prejdeni nejakych dalsich par metrov kontrolka odrazu zhasla. Stalo sa niekomu nieco podobne? Neviem, ci ide o poruchu, alebo nie.

Len pripominam, ze pred rozosvietenim kontrolky som nemal ziadnu koliziu, ani som nedupal na brzdy.

Kolega mi spominal, ze jemu sa to stalo tiez. Udajne mu natiekla voda do bubnov, usadila sa tam a takto plietla kontrolku ABS.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

může být...vyskytla se chyba (na každém kole je snímač otáček, kde mohl být sníh, voda..) a jednotka tu chybu může sdělit jedině přes kontrolku.. u chyby airbagů je to většinou tak, že kontrolka už nezhasne sama nikdy a musí se každopádně do servisu, to kvuli bezpečnosti.
U jednorázově se vyskytnuvších chyb motoru nebo ABS může být, že když chyba znovu neobjeví po několikerém nastartování, kontrolka sama zhasne. A nějakou dobu ješte může být uložená v paměti a je diagnostikou k přečtení, záleží jak je která jednotka naprogramovaná ... a o tom nevim nic.
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Re: ABS

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Mikeš Marian píše:Zdravím , mám Yarise z r.2007 a z bouračky je zničená řídící jednotka ABS a nejde mi tachometr tak se chci zeptat jestli někdo nemá tuto jednotku a volant s eirbegem díky. :(
To máš docela pech, ale pochybuju, že bude mít někdo tyhle díly. Řídící jednotka za cca 50 tis :evil: . To na to nemáš havárko?
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“