Teraz mi napadlo...Máte niekto skúsenosti s novými žiarovkami(neviem,aké su to modely),ale myslím si,že su to ako halogenové,len majú lepšiu svietivosť,myslím si že aj na spotrebu to má malinký vplyv (ale ide mi skôr o tu svietivosť). Nie je to nič okolo "tuningu",len dá sa to kúpiť napr.v Toyote(náhodou som si čítal ponuku v sevise. ) Sú trochu v cene .Ale vraj aj viac vydržia...oplatilo by sa do toho vraziť peniaze-pokial by to naozaj svietilo viditelne lepšie
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
jaké máš na mysli konkrétně? co vím tak třeba night breaker http://www.osram.cz/osram_cz/DOMCNOSTI/ ... index.html si pochvalují, ale jsou poměrně drahé a málo vydrží..
jinak záleží hodně na parabole a ty snad mají yarisy docela dobré... některá auta jsou na tom mnohem hůř, zvláště starší auta s čočkou ve světle a nebo druhovýroba.. tam se musí dávat svítivější žárovky protože jinak je to opravdu hrůza..
No,prisahám vačku-nepoviem ti aké sú to,lebo som ich zazrel pri kúpe lapačov nečistot ešte na jeseň,len či stoja za to. Sú dosť drahé-to som si zapamätal ,ale nič konkrétneho o nich neviem.mali ich vyložené v TOYOTE medzi "doplnkami" vo výklade. Nechcem trepnúť blbosť,ale tak sa mi zdá,že to bolo do 500Sk/ks.Je to dosť drahé na to,aby som ich tam dal a po pol roku menil
Toyota Auris 1.8 hybtid
Ja som uz mal ziarovky Xenon look,vratil som lebo bolo sice svetlo biele ale figu bolo vidno vnoci.Potom som mal OSram +50%, no po roku sa jedna rozhodla nesvietit,ale bolo vidiet rozdiel oproti klasickej H4,tak som skusil Osram +90% Nightbreaker,a to bola pecka,skutocne este lepsia svietivost, ale ta nevydrzala ani rok tak som si povedal osram Osram ...a vratil sa k povodnym....
Jak pise Tomko, Xenon je Xenon ...
a ked uz Xenon, tak potom aj poriadne svetlomety ako su tu :a nestoja vela: http://depoautolights.com/headlights-ya ... 0501d9584a
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
To je sice všetko pekné,no od februára máme "zmodernizované" pravidlá cest.premávky. Okrem iných su tam niekolko násobne vyššie pokuty. To zn. dám si xenon(ktoré samozrejme nie su-ak dobre viem-povolené-pokial to nie je od výrobcu) a prvý plolicaj mi drbne napr.200-500€ pokuty a keďže nenosím bežne so sebou také množstvo peňazí a tým samozrejme nemôžem zaplatiť na mieste pokutu,tak mi zoberie vodičák a vrátia mi ho po uhradení pokuty a až o dva týždne na to( to som zrovna dnes počul na rádiu VIVA o 7:45 )
No,musíme byť dobrí na cestách ...
Toyota Auris 1.8 hybtid
tak toto je uz dobre riesenie,nebude to oslepovat ostatnych.len nechapem ako sa to tam cudo vopcha do svetlometu....bez poskodenia...
A inac,policajti sa pozru len na jedno,v kabine auta ak mate funkcny ovladac vysky svetiel a mate xenony,tak budu robit problemy.lebo original auto s xenonom tento prvok nema,nakolko sa o to stara gyroskop automaticky....
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
v tejto sade mas aj dva krat lepidlo na svetla,zial bohu musis svetlo rozlepit,vlozit tam sosovku,ktora presne sadne do otvoru na ziarovku a zalepit... potom to funguje...
a aj to s tym gombikom sa da vyriesit,prelozis ho pod palubku,kde ho nevidno a gombik uz nie je
popripade,ked sa chces hrat,da sa namontovat aj to,ale myslim,ze to je prebytocne mrhanie peniazmi aj casom.. niekedy su tie gyroskopy horsie,ako manualne nastavenie
No,predovšetkým pre ludí,ktorí majú v záruke auto,nie je boh vie aký nápad niečo niekde lepiť a upravovať také dôležité veci,ako su napr. svetlá.
A okrem toho-policajti velmi dobre vedia,ake svetlá su "pravé" a "nepravé". . Nehovorím už o tom,že v noci tie svetlá s modrým nádychom bije do očí ako sviňa..teda ak su to také,na čo myslím...
Toyota Auris 1.8 hybtid
zdravim priatelia,
chcem poziadat o Vas nazor na situaciu: yarisa mam 8 mesiacov, od novoty tam mam predne ziarovky blue opti, asi pred 2 tyzdnami prestala P predna svietit, rozobral som, skusam, poklepem svieti, nasadim spat nesvieti, nasadim nahradnu svieti, opat skusim blue-nesvieti, takto som skusal parkrat, nakoniec sa blue chytila a svietila. Rano nastartujem, zapnem svetla-svietili len parkovacky, poistky nie su oznacene, tak ficim do servisu, skontrolovali - ze vraj su obe vypalene, nasadili rezervne-svietia doteraz, blue mi vratili ako nefunkcne a dnes ich skusam a obe svietia. Technik tvrdil ze tieto blue mu vydrzali mesiac-napatie na nich je 12,xxV a prikon je 13,xxV-takze preto odchadzaju. Stretli ste sa s takymto problemom?
Nema nahodou niekto popis jednotlivych poistiek / lebo na krytoch su len skratky pismien a poistky su: vedla baterie, tavne vedla baterie a vlavo dolu pod volantom.
rama píše:zdravim priatelia,
chcem poziadat o Vas nazor na situaciu: yarisa mam 8 mesiacov, od novoty tam mam predne ziarovky blue opti, asi pred 2 tyzdnami prestala P predna svietit, rozobral som, skusam, poklepem svieti, nasadim spat nesvieti, nasadim nahradnu svieti, opat skusim blue-nesvieti, takto som skusal parkrat, nakoniec sa blue chytila a svietila. Rano nastartujem, zapnem svetla-svietili len parkovacky, poistky nie su oznacene, tak ficim do servisu, skontrolovali - ze vraj su obe vypalene, nasadili rezervne-svietia doteraz, blue mi vratili ako nefunkcne a dnes ich skusam a obe svietia. Technik tvrdil ze tieto blue mu vydrzali mesiac-napatie na nich je 12,xxV a prikon je 13,xxV-takze preto odchadzaju. Stretli ste sa s takymto problemom?
Nema nahodou niekto popis jednotlivych poistiek / lebo na krytoch su len skratky pismien a poistky su: vedla baterie, tavne vedla baterie a vlavo dolu pod volantom.
dakujem
mate niekto skusenosti s vymenou prednych ziaroviek formou vybratia svetla?