Na svoji rok starou (mladou) Corollu E15 (10.gen) jsem zvolil na zimu (bude první) také Goodyear UG 7+, testy zimních pneu berte jako vodítko, já zatím na nich letos moc nezažil, po objednávce za dobrou cenu (4x 195/65R15 T91 za 5252Kč) mě přijeli PPL-kou hned druhý den.
Je už sice po zimě, ale může se to někomu hodit.
Na služební oktávce mám ultragrip 7+. S pohonem 4x4 se na sněhu a břečce chovají jako klasická dvoukolka na mokré vozovce. Párkrát jsem vytahoval jiná auta z příkop (bydlím v Beskydech) a pneumatiky držely jako přibité. Trošku slabší je to při ostřejším zatočení - pneumatiky mají tendenci ujíždět.
Manželce jsem koupil na Almeru Nokiany a musím přiznat, že lepší gumy na sníh a led asi nejsou. Rozjíždění a brždění na ledu nebo sněhu absolutně bezproblémové. Zkoušel jsem i rozjezdy do kopce a ikdyž na Almeře nemám ASR, tak bez jakýchkoliv problémů. V zatáčkách také drží skvělé. Na asfaltu se asi budou dost sjíždět, ale to mi nevadí (loni jsem kvůli levným a starým zimním pneumatikám nedobrzdil...). Mít tehda Nokiany, tak neřeším opravu nárazníku, praklé světlo a blinkr.
Sice testovane pnenu jsou v jinem rozmeru, ale myslim si ze pouzite smesi budou shodne nebo velmi podobne Ja osobne jdu do tech Continental TS 830 jednak jsou doporucenihodne a za druhe jsou nejlehci mezi *** pneu z testu
Ja sa tiez neviem rozhodnut medzi:
Kupit pneu 205x55x16 a obut ich na elektrony namiesto letnych(tento rozmer stoji pribl. 90eur)???
Kupit 15" disky a pneu 195x65x15 (su lacnejsie od 65eur a v zime by to trochu viac pruzilo)???
[quote="gabko24"]v zime mam 205-50r16a je to uplna lahodka.... na OZ..[/qu
Asi mate lepsie cesty ako my... u nas je aj na leto 50 profil s tvrdsim pruzenim ako Celica ma totalne na pi....!!! Takze v zime by som pod 55 nesiel sice maly rozdiel ale rozdiel...
stefancelicaT20 píše:Ja sa tiez neviem rozhodnut medzi:
Kupit pneu 205x55x16 a obut ich na elektrony namiesto letnych(tento rozmer stoji pribl. 90eur)???
Kupit 15" disky a pneu 195x65x15 (su lacnejsie od 65eur a v zime by to trochu viac pruzilo)???
Nemate vyskusane jedno aj druhe co je lepsie???
195x65x15 (Bridgestone Blizzak LM20) jsem jezdil dva roky a letosni zimu jdu davat Goodyear UG 7+ 205/55 na 16'' litaky co sem na nich doted jezdil letni... tak jsem sam zvedav
Ahoj, mám Avensise T25 minulou zimu jsem koupil Goodyear UG 7, v té době se tvrdilo, že 7+ jsou lepší-víc silik, takže měkší a drží jak přibitý v krizových situacích, ale údajný nájezd 20k km mi nevyhovoval, vzhledem k faktu, že nežiju na Sibiři, zimy mají povšechně mírný průběch a silničáři sem tam taky vyjedou, tak jsem zvolil gumy s nájezdem okolo 50k km. Toto úterý jsem kola dával na auto a opravdu vypadala jako nová (loni najeto 10k km), zimu jsem přežil bez jediného problému, takže můžu doporučit. P.S. kola jsou na původních omlácených Toyota elektronech a na léto jsem kupoval nové AEZy.
Tak jsem někde hledal... a jako vždy někde našel. Prý ty siliky (a jejich větší obsah v pneu) jsou krystalky, které naopak mají tu pneumatiku zdrsnit a ona má mít lepší trakci a grip na lehce zledovatělém povrchu. Tedy siliky nezměkčují pneu.
No a jinak přidám svou novou gumu na zimu: Nokian W G2 XL 205/60/R16 na Avensis Verso 2.0VVT-i.
Ale ještě není nasazená.
[quote="chudy"]Ahoj, mám Avensise T25 minulou zimu jsem koupil Goodyear UG 7, v té době se tvrdilo, že 7+ jsou lepší-víc silik, takže měkší a drží jak přibitý v krizových situacích, ale údajný nájezd 20k km mi nevyhovoval, vzhledem k faktu, že nežiju na Sibiři, zimy mají povšechně mírný průběch a silničáři sem tam taky vyjedou, tak jsem zvolil gumy s nájezdem okolo 50k km. ...
chudy píše:Ahoj, mám Avensise T25 minulou zimu jsem koupil Goodyear UG 7, v té době se tvrdilo, že 7+ jsou lepší-víc silik, takže měkší a drží jak přibitý v krizových situacích, ale údajný nájezd 20k km mi nevyhovoval, vzhledem k faktu, že nežiju na Sibiři, zimy mají povšechně mírný průběch a silničáři sem tam taky vyjedou, tak jsem zvolil gumy s nájezdem okolo 50k km. ...
A jaké jsi tedy zvolil s tím nájezdem 50 tis. km?
Jak píšu na začátku rozhodoval jsem se mezi UG7 a UG7+ a vyhrály UG7
chudy píše:Ahoj, mám Avensise T25 minulou zimu jsem koupil Goodyear UG 7, v té době se tvrdilo, že 7+ jsou lepší-víc silik, takže měkší a drží jak přibitý v krizových situacích, ale údajný nájezd 20k km mi nevyhovoval, vzhledem k faktu, že nežiju na Sibiři, zimy mají povšechně mírný průběch a silničáři sem tam taky vyjedou, tak jsem zvolil gumy s nájezdem okolo 50k km. ...
A jaké jsi tedy zvolil s tím nájezdem 50 tis. km?
Jak píšu na začátku rozhodoval jsem se mezi UG7 a UG7+ a vyhrály UG7