prosím o radu + zkušenost

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
dukar
Člen Týmu

prosím o radu + zkušenost

Příspěvek od dukar »

Dobrý den. Potřeboval bych poradit : chci si koupit RAV 4 - bud s benzinovým a nebo a to radši s naftovým motorem 2,2 . Zajímá mě jestli má některý z nich nějaká citlivá místa ... nechci se zpálit, jako u svého nynějšího auta ( octávie II. 1,9 TDI pd ) , u kterého jsem postupně zjistil spoustu problémů, které konstruktéři nějak nevychytali...
Děkuji za rady i typy..
hazmi
Člen Týmu

Příspěvek od hazmi »

ahoj jelikož jsem mechanikem v Toyotě a myslím že se s tím setkávám denně tak doporučuji jen benzinovou Ravku.U naftové je problém se spotřebou oleje.Vyměnil jsem již 20 motorů a stále problém není vyřešen.pak jsou u nich špatné spojky.odcházejí vstřikovače, atd.... Pokud Ravku tak v benzínu není tak přetechnizovaná jak naftová.
dukar
Člen Týmu

Příspěvek od dukar »

hazmi píše:ahoj jelikož jsem mechanikem v Toyotě a myslím že se s tím setkávám denně tak doporučuji jen benzinovou Ravku.U naftové je problém se spotřebou oleje.Vyměnil jsem již 20 motorů a stále problém není vyřešen.pak jsou u nich špatné spojky.odcházejí vstřikovače, atd.... Pokud Ravku tak v benzínu není tak přetechnizovaná jak naftová.
Tak to jsi mně moc nepotěšil,myslel jsem že aspon toyota /nej na světě/ma ten dieslový motor vychytaný.Mam auta s Dci a Tdi pd,a to jsi myslim že to taky není nic moc.No a co jsi myslíš o benzinovem motoru s plynem je to dobrá volba?
dukar
Člen Týmu

Příspěvek od dukar »

No celkem tady ta komunikace vazne ,pokud si chcete pokecat tak se přihlašte na škoda forum už se těším.
juba
Řidič

Příspěvek od juba »

hazmi píše:ahoj jelikož jsem mechanikem v Toyotě a myslím že se s tím setkávám denně tak doporučuji jen benzinovou Ravku.U naftové je problém se spotřebou oleje.Vyměnil jsem již 20 motorů a stále problém není vyřešen.pak jsou u nich špatné spojky.odcházejí vstřikovače, atd.... Pokud Ravku tak v benzínu není tak přetechnizovaná jak naftová.

Ahoj,jako mechanika se Tě zkusím poptat na radu, nějaký zkušenosti asi budeš mít :wink: Mám Ravku 2,0 d-4D 2003, zatím jsem s ní najel asi 4000km a olej zatím drží pořád stejnou hladinku. Tohle je OK.
Ale občas hlavně při pojíždění po městě je slyšet takový težkopopsatelný "zakňourání" jako kdyby někde pod autem, dělá to jen pod plynem. Na neutral jsem to nidky nepozoroval. Je to moje první 4-kolka, tak zatím pořád sbírám zkušenosti. Co by to mohlo být? Napadlo mě něco v mezinápravovým diferenciálu, nebo něco takovýho...?
Díky za každou odpověď
J.
ppitrs
Navigátor

Příspěvek od ppitrs »

ahoj ja mám ravku 2,0d4d 2003 a taky mi to někdy jak říkáš tak zakŇourá -a najezdil jsem sní přes 50 tisíc a nic se neděje,už si toho nevšímám.
Yaris WRC
Řidič

Příspěvek od Yaris WRC »

no a mne to robi na RAVke aj na corolle vraj je to nejake lozisko neviem kde ale buduci tyzden by som to mal vediet tak vam napisem...
juba
Řidič

Příspěvek od juba »

Kdyby se povedlo něco zjistit, tak se poděl:) Jinak to zatím asi tak řešit nebudu..
Yaris WRC
Řidič

Příspěvek od Yaris WRC »

no takze zavada odstranena ZATIAL ale dufam ze nielen docasne..., natiahli sme klinovy remen a prestalo to ale mechanik mi vravel ze dost casto je to lozisko na klinovom remeni... neviem uvidime ako to bude ked najazdim trochu viac km...
juba
Řidič

Příspěvek od juba »

Tak můj novej poznatek je, že se to skoro přestalo ozývat, tak to zatím neřeším. Když jsem s tím byl u mechanika, tak se to samozřejmě prakticky vůbec neozvalo, tak se potom těžko zjišťuje, co to je. Tak dokud to nebude dělat nějakej jinej problém, nebudu to řešit.
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“