yaris a LPG

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
vladco
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

yaris a LPG

Příspěvek od vladco »

mozno sa vam to bude zdat cudne, ale neviete niekto o moznosti do yaris namontovat splynovac? ci uz legalne alebo, ci je to vobec technicky mozne

dakujem
Yaris WRC
Řidič

Re: yaris a LPG

Příspěvek od Yaris WRC »

to veru neviem ale heslo znie NIC NIE JE NEMOZNEEE, ale ja plyn do svojho auta NIKDY nedam!
Ičo
Řidič

Příspěvek od Ičo »

po fazulovke mam dost svojho plynu v aute a nie ece aj lpg...
benzin je benzin.,... :lol:
vladco
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

super

Příspěvek od vladco »

tak vam pekne dakujem za vecne info...
Tomas
Manager Týmu

Příspěvek od Tomas »

Ist by to islo, len na Yarisa to nie je schvalene. Asi by to vyslo velmi draho.
Toyota Yaris, 1.0 VVTi, r.v.99
Honda Civic, sedan, 1.6 VTEC, r.v.2004
vladco
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

ano, ale

Příspěvek od vladco »

dik za odpoved, pocul som o nej pripravovanom zakone ohladne individualnej prestavby, neviete niekto nieco blizsie? vraj sa bude dat relativne lahko kazde auto dat prerobit, aj bez "drahej" statnej skusky len netusim podrobnosti
len ty nestastnici v parlamente, asi budu mat zda sa ine temy najblizsie... :)
Tomas
Manager Týmu

Příspěvek od Tomas »

Niekde som cital aj o takej moznosti, ze si to das namontovat napr. v Rakusku, alebo inej krajine EU, kde to je na Yarisa homologovane a na SK ti to zapisu na zaklade protokolu z montaze do TP.
Toyota Yaris, 1.0 VVTi, r.v.99
Honda Civic, sedan, 1.6 VTEC, r.v.2004
Bluekiller
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bluekiller »

if you want to install LPG in your beauty Yaris you will have to change some elements in your engine, LPG in Yaris is not a good idea- many cars vas problem with valves unfrotunetly .... but the problems occurs after ca. 30.000km or even more
Toyota Yaris D4D 97KM 238Nm
now a little more - 105KM@255Nm :D and it;s enough :D
0-60mpg: 8.1s
0-400m 16.6 ET+RT
Hyrogen
Navigátor

Příspěvek od Hyrogen »

Doufal jsem že k tomuto tématu najdu více informací :(
Může mi prosím někdo vysvětlit proč LPG do Yarise ano a proč ne? Konkrétně se mi jedná o Yaris 1.33 VVt-i modelový rok 2009. Roční náběh cca 40 tis. km.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

myslím, že kydž projdeš fóra i jiných značek, tak problémů (typu nastartuje, netáhne, svítí kontrolka motoru, špatná funkce lambdy, rozstřelené sání), které jsou spojeny s LPG najdeš spoustu. Konkrétně u yarise k tomu připočti malý kufr. Neříkám, že LPG pohon je apriori špatný, ale do yarise s jeho už tak nízkou spotřebou mě nenapadá jediný důvod proč ANO. Zvlášt u nového motoru, se kterým nejsou žádné validní zkušenosti a bude ještě aspon 2 roky v záruce..
Hyrogen
Navigátor

Příspěvek od Hyrogen »

Ano, četl jsem různé zkušenosti, navíc LPG mám už v jiných autech, tak vím že ideální to není ale to již vychází z podstaty že LPG je něco navíc, s čím se v autě nepočítalo. Spotřeba kterou na autě registruji, se pohybuje kolem 6-7,5 l/100 km a to není tak málo aby se při nájezdu 40 tis. km za rok neprojevila docela značná úspora...Se zárukou souhlasím a je možné že tento důvod bude rozhodující proč LPG nenamontuji před jejím uplynutím (pokud vůbec).
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

Hyrogen píše:Spotřeba kterou na autě registruji, se pohybuje kolem 6-7,5 l/100 km
btw po tom motoru zálibně pokukuju, ale ta spotřeba se mi zdá celkem dost. Nic ve zlym, ale než komplikace při přestavbě, co trochu odlehčit nohu na plynu. jezdim v rozmezí 4,2 (dálky po evropě) - 9 (když výjimečně spěchám po dálnici), průměr dlouhodobě 5,5 (jinak pokud jezdíš po dálnicích hodně, tak tam je potřeba aspon dvoulitr - ten bere při dálniční rychlosti méně!!)
Hyrogen
Navigátor

Příspěvek od Hyrogen »

Jezdím právě většinou po městě..když jsem sledoval spotřebu při delší jízdě mimo město, většina po dálnici - tak při rychlostech 120 - 140 jsem se dostal nejníže na 5.8
Při nočním ježdění po městě se lze dostat prakticky na stejnou hodnotu. Jinak je ten motor výborný ale pokud chceš okusit těch 100 koní, musíš ho vytočit až k 5 tisícům, do té doby to auto spí. Po městě je ale svižné. Odlehčení nohy by se dalo praktikovat při větší kázni a kdybych s autem jezdil sám ale jde o pracovní vůz a střídá se v něm několik lidí....
Jinak největší spotřebu jsem měl kolem 10 litrů když jsme spěchali s kolegou po dálnici ale to jsme jeli pořád 150-160 :wink:
Hyrogen
Navigátor

Příspěvek od Hyrogen »

Mimochodem on se dělá nějaký Yaris s motorem 2.0? To by byla pecka :wink:
aczasa
Věčnej rejpal

motory

Příspěvek od aczasa »

Co si matně pamatuji, tak byly snad jen 1.5 s kompresorem a asi i 1.8 v některých verzích Yarise TS. Ale rozhodně je to pro takovéhle autíko zbytečné. I 1.3 či 1.33 je bohatě dost a já s 1.3kou jsem schopen jezdit pod 5L. Je to skutečně jen o kázni a přístupu.
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“