Tak tohle má 175 tis., spojka je možná původní, nevím, mám to 15 tis. km, žádné zvuky, nic, prostě nebýt toho občasného ne-odpojení spojky naprosto v pohodě. Váleček na spojce je pomocný, stojí tak 500-1000 a druhý válec je hlavní, u pedálu (s nádržkou) a ten stojí 1000-2000. Ty opravné sady (asi těsnění, nějaké gumy, atd.) jsou za obě od 200 nahoru.
Musím se na to pořádně v klidu podívat, jestli to někde neteče nebo tak něco, ségře jsem v sobotu dal tu druhou k narozkám, tak už nebude frflat, že je auto rozdělané

Komplet spojkovou sadu (bez té hydrauliky) mají za 3400 - 5000, no to se mi moc nechce. Uvidím, poreferuju....
Salat píše:Mi měnili váleček na převodovce a stál okolo tisícovky. On totiž trochu tekl. Ještě je tam váleček, nebo něco, u pedálu spojky, ale ten mi neměnili. Myslím si ,že u tebe je to něco s tou hydraulikou. Někde ti to pouští tlak, podle toho,jak to popisuješ. Kdyby to ale byla spojka ( povolená lamela, nebo něco s přítlačákem), tak tu mi měnili před dvěma léty, protože se začalo ozývat spojkové ložisko. Tak jsem to nechal preventivně celé vyměnit. Mělo už to nalítáno přes 150 000 km. Spojka (LUK) mě stála se slevou i namontováním 4 200 Kč. Ale musel jsem se trochu šprajcnout, protože poprvé ni nasadili cenu 8 000 Kč. A když jsem pozjišťoval ceny u konkurence, tak to sjeli na polovic. A výměna byla u známého v sevisu.
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 92) 55kW 2E-E šedá (moje)
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 93) 55kW 2E-E červená (ségra)
IFA Multicar M25 sklopka (r.v. 84) 33kW, 2l diesel (moje)