Ahoj všem,poradíte ženský ? Plánuji koupi Yarise,můj cenový limit je 200.000,-Kč, jezdím převážně krátké trasy po Praze. Potřebuji spolehlivé, bezpečné a relaitivně svižné vozítko (ne třídveřové), které mě nenechá ve štychu a nebude vyžadovat časté návštěvy servisu.Poradíte ? Benzin, či nafta, výkon motoru a jiná mě trochu vzdálená kriteria, nač se zaměřit, co si při koupi ohlídat ? Všem díky za rady, tipy, upozornění....
Ahoj, ja som par mesiacov dozadu riesil to iste Mal som strop 200tis Sk a chcel som si kupit auto. Rozhodol som sa, ze to bude Yariska, kvoli povestnej japonskej kvalite. Problemom (ale aj vyhodou) Yarisov a myslim ze Toyot vseobecne je to, ze si dost drzia svoju cenu aj ked su jazdene. Za 6-8 rocne auto pytaju v bazaroch okolo 200tis SK, co mi pripadalo za tak stare auto celkom dost. Nakoniec som sa rozhodol pre nove auto a pozical som si este 100tis Sk a nelutujem.
Neviem sice, ako je to s Tvojim rozpoctom ale si myslim, ze ak mas sancu zohnat 50 tisic Kč (pripadne si navysit leasing) urcite by som Ti doporucoval kupit si novy Yaris summer 1.0. Uz v zakladnej vybave ma central, el. otvaranie okien, ma super spotrebu a je celkom svizne... Je to fakt super auticko Verim, ze ked sa rozhodnes pre nove, neolutujes.
souhlasím, mít 200 tak radši připlatím na nový.
Totiž logicky: neexistuje moc důvodů, proč by se někdo zbavoval yarise v hodnotě 200tis.Kc....?? Koupit nějaké to předváděcí auto možná, ale osobně bych do toho nešel, když jsem viděl jak se s tím jezdí coby náhradním vozidlem.. (manželka měla takhle předváděcí ford Ka, na tacho 10tis ale brzdové destičky už byly na výměnu...čili to bylo bud stočený a nebo to auto jezdilo rally.. )
Takže: bud bych ještě ušetřil a vzal něco klidně jen za 100-150tis anebo rovnou nové.
Motor samozřejmě do města 1,0 (pouze na delší cesty 1,3), servisní knížka nutností a před koupí někoho zkušeného sebou (bacha na špatně opravené bouračky a na špatnou péči - VVTi jsou citlivé na dobré oleje!!)
josuk píše:souhlasím, mít 200 tak radši připlatím na nový.
Totiž logicky: neexistuje moc důvodů, proč by se někdo zbavoval yarise v hodnotě 200tis.Kc....?? Koupit nějaké to předváděcí auto možná, ale osobně bych do toho nešel, když jsem viděl jak se s tím jezdí coby náhradním vozidlem.. (manželka měla takhle předváděcí ford Ka, na tacho 10tis ale brzdové destičky už byly na výměnu...čili to bylo bud stočený a nebo to auto jezdilo rally.. )
Takže: bud bych ještě ušetřil a vzal něco klidně jen za 100-150tis anebo rovnou nové.
Motor samozřejmě do města 1,0 (pouze na delší cesty 1,3), servisní knížka nutností a před koupí někoho zkušeného sebou (bacha na špatně opravené bouračky a na špatnou péči - VVTi jsou citlivé na dobré oleje!!)
A ak sa rozhodnes, ze nove nechces, tak jazdene nekupuj v jednom bazare. Cital som o nom dost zle recenzie. Ale aby som mu nerobil antireklamu napisem len, ze ma v nazve tri rovnake pismena a BBB AUTO to nie je
Díky moc, docela jste mě nalomili k tomu, koupit ono vozítko nové. Jistý prodejce ho teď má v Praze za sympatickou cenu do konce září (5dveřovou verzi za 234.900,-), juknu tam ještě dnes
Sára píše:Díky moc, docela jste mě nalomili k tomu, koupit ono vozítko nové. Jistý prodejce ho teď má v Praze za sympatickou cenu do konce září (5dveřovou verzi za 234.900,-), juknu tam ještě dnes
To bolo cielom, mame totiz z novopredanych aut provizie
Ale teraz vazne. Myslim, ze si urobila dobre. 35 tis korun naviac nie je az tak vela a nove je nove. Nemusis mat starost, ci nahodou nie je kradnute, ci tam v bazare nieco nevymenili, ci nie je stiahnuty tachometer, ci predchadzajuci majitel s nim nejazil ako blazon a tak.
Teraz budem uprimny - Kia ohlasila zlavu na ceeda 1.4 v zakladnej vybave (avsak v nej je takmer vsetko). Za 289 000 KC za take auto - ak by som nemal Yarisa, nevehal by som ani chvilu.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
borland píše: ak by som nemal Yarisa, nevehal by som ani chvilu.
Zcela s tebou souhlasím.Půjdu se v Ceedu projet a uvidím.Mám takové nutkání "spolehlivého"Yarise prodat a jít do Ceedu.
no ja by som nebol az taky zhavi na kiu, predsa kazovost je kazovost, a to ze do vyrobne tu v ziline sa vela aut vracia ako chybne (od odoberatelov)-tak neda sa povedat ze sa im aj nejaky chybny nedostane na trh. ked uz tak tak peugeot 208, 208sw,...
Peugeot 208 neexistuje. Budeme ho vyrabat az v r. 2011. Peugeot 307 je jedno z najkazivejsich aut vobec. Archaicke nazory, ze Kia je kazova, coskoro vymiznu. Ceed je niekde uplne inde, nie je to Carnival. Ostatne - servisne zaznamy hovoria za vsetko.
Pocetnost aut, ktore sa vratia vyrobcovi kvoli chybe, je v kazdej automobilke nejaka. Otazka je, kolko z chybovych aut sa dostane k zakaznikovi.
Ale proti vkusu ziaden disputat. Ked chce niekto Peugeot, nech si ho kupi. Len som Sáre napisal svoj nazor na to, co potrebuje :
"spolehlivé, bezpečné a relaitivně svižné vozítko (ne třídveřové), které mě nenechá ve štychu a nebude vyžadovat časté návštěvy servisu"
Btw za Yarisa som dal 450 tis. SKK. Ceed bude stat v prepocte 350 tis SKK. Tu ma nepusti zdravy rozum. Nehovoriac o tom, ze ceed je v inej velkostnej kategorii, zaruka, dielenske spracovanie, atd...
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
Myslím si, že Kia je ve stejné pozici jako Toyota před deseti lety.Tehdy se říkalo "japonec až na konec" no a dneska????Korejci jsou machři na všechno.Velká většina počitačových komponent pochází právě od nich.
Já bych se nebál jít do Kie.Mám Toyotu a co tři měsíce jsem v servise.Teď mně pro změnu čeká rozebrání spojky (to ale popíšu v jiném tématu).
No, je to také - na zváženie...Ak si kupuješ TOYOTU,tak očakávaš od toho hlavne spolahlivosť a bezpečnosť.
Velmi záleží na tom,či trafíš ten "pravý" kus ! Bez rozdielu - či je to Kia ,Ford,alebo škoda,...
Teoreticky sa tu môžu ludia baviť o rôznych značkách a každý,kto je spokojný s "XXXXX" značkou auta,bude si tvrdiť,že je práve to "jeho" super a nikdy by nekúpil inú značku...Ak si zoberiem príklad zo seba,-v priebehu 1 roka som vymenil 4 autá..Opel corsa-1995 .,Chevrol.Kalos-2006.,Ford fiesta(funglovka) a nakoniec som skončil na dnešnej Toyote. Všade nájdeš ludí,čo majú napr. fabiu-bez najmenšej chyby a nevymenil by ho za nič iné...Tak isto je to na všetkých forach... Veď to poznáme...
Ak tu niekto natrafil na ten nepodarený "kus" toyoty,ktorá sa mu je.. každý týždeň,tiež nie je nadšeným majitelom ! Naprosto chápem toho nešťastníka čo si kupil zrovna ten "kus"-proste je sklamaný ...(a to sme už pri "japoncovi")
Ford a ja : za celu dobu(1/2 roka som nalietal cca 5000km a min.5x som s ním bol v servise - a to už hneď na druhý deň po kúpe...
Takže v kocke-sú to obyčajné stroje,ktoré sa môžu a aj nemusia kaziť.
Takže ja len prajem každému -šťastnú ruku pri výbere(to je jedno akej značky)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid