Otazka ohladom pneu
Otazka ohladom pneu
V pneumatikach sa moc nevyznam, akurat viem ktore cislo co znamena. Preto by som sa xcel opyt ci sa tieto disky http://www.combi.sk/disky/index.php?d=5 ... k.2f790974 daju dat na pneu 175/65 R14 82T. Diki za odpovede 

Vyuzijem tento stary topic, aby som nezakladal novy.
Aky by mal byt tlak v pneu pri zatazeni 4-5 ludi v aute? Manual uvadza tlak cca 230 kPa (v zavislosti od jazdnej rychlosti), avsak toto je hodnota pre 1-2 osoby v aute.
Dnes som si meral tlak v pneumatikach a hodnoty boli az 270 kPa na prednu napravu. Zda sa mi to vela, ale za predpokladu 5-clennej posadky mozno ani nie. Vtedy by zrejme mali byt pneu nahustene trochu viac, ak sa nemylim, avsak neviem o kolko. Pravda je, ze tlak som meral zbrusu novym Tesco tlakomerom za 99 SK
Aky by mal byt tlak v pneu pri zatazeni 4-5 ludi v aute? Manual uvadza tlak cca 230 kPa (v zavislosti od jazdnej rychlosti), avsak toto je hodnota pre 1-2 osoby v aute.
Dnes som si meral tlak v pneumatikach a hodnoty boli az 270 kPa na prednu napravu. Zda sa mi to vela, ale za predpokladu 5-clennej posadky mozno ani nie. Vtedy by zrejme mali byt pneu nahustene trochu viac, ak sa nemylim, avsak neviem o kolko. Pravda je, ze tlak som meral zbrusu novym Tesco tlakomerom za 99 SK

Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
tak ten Tesco tlakoměr bude jistě kalibrovaný a přesný až běda
já když vezu pět lidí přidávám dozadu 2 desetiny, vepředu to nechávám být, tak je stabilně 2,2 a vzadu 2 - 2,1. Když je to moc poznám to - auto odskakuje a hrne se přes kola v zatáčkách - mám tu jednu testovací - z kopce a odkloněná a tam se to projeví vždycky 

Benzín mi voní 
Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6

Toyota Auris 1.2 turbo
Yaris 1.33 VVTi
Yaris 1.0
Toyota Corolla 1.4
Toyota Corolla 1.6
- introvert4
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Raději bych volil na léto letní a na zimu zimní.introvert4 píše:Měl bych dotaz.Má nekdo zkušenosti s univerzálními pneu?Jestli by to v zimě na nich neklouzalo.
V práci máme na autě nějaké univerzální a neskutečně hučí. Ale to samozřemě neznamená, že hučet budou všechny.

Nerob to, na tých Š-120 a pod. to bolo tak trochen iné,lebo to malo zadný náhon, v zadu motor a nebol problém sa vyhrabať v snehu.No nechcem tým povedať,že to bolo OK...
Pokial máš skusenosti a vieš porovnať uni so zimnými alebo letnými,nebudeš špekulovať a poctivo si budeš striedať (zimné-letné...)
Dnes sa už dá vybrať z mnohých značiek a cien...
Pokial máš skusenosti a vieš porovnať uni so zimnými alebo letnými,nebudeš špekulovať a poctivo si budeš striedať (zimné-letné...)

Dnes sa už dá vybrať z mnohých značiek a cien...
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
no v garáži by to asi neklouzalointrovert4 píše:Měl bych dotaz.Má nekdo zkušenosti s univerzálními pneu?Jestli by to v zimě na nich neklouzalo.

Jinak je to podle mě zbytečný kompromis ... při závodech se taky mění gumy při každé drobné změně teploty, vlhkosti...

(a při těch dnešních cenách pneu v rozměru zrovna na yarise ... vždyt už se ani finančně nemůže vyplatit..? - jo když jedna guma stojí 10000 jako na offroady..