upravy yarisa pre zaciatocnika

vše ohledně modelové řady Yaris
mika
Navigátor

Příspěvek od mika »

ja som mal original radio na CD kde je aj fader a vsetko.
Original repraky boli dva hore v palubovke a dva dole vo dverach (prednych) mam len 3D :)

Momentalne to je tak, ze dvere su uplne vytlmene a absolutne uzatvorene (ozvucnica) a v nich su cez MDF kruzky nahodene 16mm kickbasy.
Hore v palubovke boli original 10mm papierove repraky. Tie su samozrejme prec. Namiesto nich su tam 10mm stredy a bajonetovym systemom vsadene vysky. Je to idealne rozmiestnenie, chyba tomu len lepsie smerovanie. Vysky vyzaruju presne zo stredu stredakov a su celkovo naklopene na posluchaca. Tymto nie je odtrhnute ziadne pasmo. Stredobasy uz niesu tak lokalizovatelne,takze mozu byt aj nizsie ako stredak a vyskace. Hehee no je to veda. Inac jedna sa o trojpasmovy system MB Quart Reference.
Tieto repraky pohana jeden dvojkanalovy zosik Phoenix Gold Tantrum. Uz nie je v kufry,ale je presunuty pod vodicove sedadlo (kedze sa casto meni,tak aby sa nemuselo stale vsetko prerabat.)
Dalsi zosik Phoenix Gold Xenon, ktory bude pohanat subwoofer JL Audio 8W7 bude ulozeny v kufry spolu s basakom. Este sa ale pracuje na tom,ako to bude celkovo vyzerat.
Kabelaz je natahana a tak isto sa jedna o TOP produkty - signalne su XLO/PRO 125 a cinch taktiez XLO. Predne repraky su napojene systemom BI-Wire kablami QED Silver.Kabel na basak je momentalne Proel.
Dalej je nahradena aj seriova baterka za profi kus od Exide, konkretne som dal prednost modelu X-Treme, pretoze je vhodnejsia na systemi kde sa vyuziva nastartovany motor. Je to 77ah zo skratovacim prudom 600A.
Vymene su komplet vsetky kable ktore suvisia s elektrikou. Cize kable altik-baterka,baterka-zosiky, baterka-kostra,blok motora atd. Proste vsetko.Inac alternator je 90A.
Cele sa to ovlada radiom Alpine 9835. Je to dobre radio,ale chcelo by to nieco ine (pokukujem po Nakamichi CD700 alebo McIntosh) Ale samozrejme zatial staci.

Ak vas zaujima cena, tak za jednotlive veci si uz nepamatam,ale je to dokopy uz dost cez 100.......
Toyota Yaris Blue 1.0 VVTI 2004
Yaris WRC
Řidič

Příspěvek od Yaris WRC »

mika píše:ja som mal original radio na CD kde je aj fader a vsetko.
Original repraky boli dva hore v palubovke a dva dole vo dverach (prednych) mam len 3D :)

Momentalne to je tak, ze dvere su uplne vytlmene a absolutne uzatvorene (ozvucnica) a v nich su cez MDF kruzky nahodene 16mm kickbasy.
Hore v palubovke boli original 10mm papierove repraky. Tie su samozrejme prec. Namiesto nich su tam 10mm stredy a bajonetovym systemom vsadene vysky. Je to idealne rozmiestnenie, chyba tomu len lepsie smerovanie. Vysky vyzaruju presne zo stredu stredakov a su celkovo naklopene na posluchaca. Tymto nie je odtrhnute ziadne pasmo. Stredobasy uz niesu tak lokalizovatelne,takze mozu byt aj nizsie ako stredak a vyskace. Hehee no je to veda. Inac jedna sa o trojpasmovy system MB Quart Reference.
Tieto repraky pohana jeden dvojkanalovy zosik Phoenix Gold Tantrum. Uz nie je v kufry,ale je presunuty pod vodicove sedadlo (kedze sa casto meni,tak aby sa nemuselo stale vsetko prerabat.)
Dalsi zosik Phoenix Gold Xenon, ktory bude pohanat subwoofer JL Audio 8W7 bude ulozeny v kufry spolu s basakom. Este sa ale pracuje na tom,ako to bude celkovo vyzerat.
Kabelaz je natahana a tak isto sa jedna o TOP produkty - signalne su XLO/PRO 125 a cinch taktiez XLO. Predne repraky su napojene systemom BI-Wire kablami QED Silver.Kabel na basak je momentalne Proel.
Dalej je nahradena aj seriova baterka za profi kus od Exide, konkretne som dal prednost modelu X-Treme, pretoze je vhodnejsia na systemi kde sa vyuziva nastartovany motor. Je to 77ah zo skratovacim prudom 600A.
Vymene su komplet vsetky kable ktore suvisia s elektrikou. Cize kable altik-baterka,baterka-zosiky, baterka-kostra,blok motora atd. Proste vsetko.Inac alternator je 90A.
Cele sa to ovlada radiom Alpine 9835. Je to dobre radio,ale chcelo by to nieco ine (pokukujem po Nakamichi CD700 alebo McIntosh) Ale samozrejme zatial staci.

Ak vas zaujima cena, tak za jednotlive veci si uz nepamatam,ale je to dokopy uz dost cez 100.......

chlape skadial na to beries :shock: :lol:
mika
Navigátor

Příspěvek od mika »

tak to je taky konicek...snazim sa chodit aj po sutaziach... ale vaznejsie to bude az od buduceho roka...teraz som bol len na jednej EMMA a pojdem este na jednu.
A vrazam do toho teda dost a to som si povedal,ked som kupoval auto, ze maximalne vymenim seriove repraky za normalne... Auto ostalo nedotknute 2 dni od kupy. Na 3 den uz bol komplet interier rozobraty...neodolal som :lol:
Tomas
Manager Týmu

Příspěvek od Tomas »

Pekny konicek, radost pozerat. Ozaj, aka bude uprava kufra, co sme trochu rozpravali na Babe, tak asi laminat :D

Mna AH chytilo v 2001-om a narval som tam vsetko od Sony. Ked si to spocitam, vyslo to asi na 80 000. Ked to porovnam, tak mam chut sa ist vygrcat a potom zastrelit :twisted:

Ako si natahal kostru od baterky? Na zapade sa predavali niejake doplnkove sety za 100 E (bol to taky pavuk 10 mm2 kablov, co ukostroval oba predne nosniky, stlpiky, v dvoch bodoch motor a alternator). Zevraj na Yarise dola kostra dost poddimenzovana. Ako som sa na to pozeral, tak to je asi pravda. Je to niejako citit na chode motora? Ja som iba dorobil kostru s rovnako hrubeho kablu, ako mi ide + do zosikov.
Toyota Yaris, 1.0 VVTi, r.v.99
Honda Civic, sedan, 1.6 VTEC, r.v.2004
Tomas
Manager Týmu

Příspěvek od Tomas »

Yaris WRC píše:
Tomas píše:Ja som to mal zapojene, nechapem aj ked to nema fader ma to 4 kanalovy vystup. Hralo to na priemernu origo aparaturu celkom dobre. Potrebujes na napojenie origo kabelaz za 2000 Sk s konektorom. Ak chces, tak ten konektor mozem odcvaknut a dam ti ho. Ja som origo radio zrusil.
no ja rozmyslam ze co tam mam dat, mam dva pary reprakov plus radio ale je to asi sracka ja sa v tom nevyznam ale radio je panasonic 4x 45 w
repraky jedny su sony 60W a druhe dajake magnusy 110W plus male vyskace ale to asi sracka bude nie?najradsej by som predal secko a kupil daco poriadne lebo toto co mam je asi o hovne vsak?
Ak mas 99-ku, tak nemas repro v prednych dverach. Ja som najprv pri origo radiu vsetko vymenil za Clarion. Do palubovky som dal 10-ky koaxialy a do zadu tiez koax.ovaly. Bola to dost vyrazna zmena k lepsiemu.
romanca
Člen Týmu

ja chcem vymenit len predna a dorobit do prednych dveri

Příspěvek od romanca »

ja chcem vymenit len predne pod oknom a dorobit do prednych dveri, mam rok vyroby 2003, asi to bude este ten model 99. myslim, ze sa viem kontrolovat a ze pri tomto zostane. radio mam blaupunkt bremen a myslim ze postaci. nedam do toho viac ako 10 litrov. robil si si to sam alebo ti to niekde robili? co to znamena bajontetovym sposobom vsadene? napis mi prosim este raz secifikaciu tych prednych reprakov a kde sa to da kupit, take daco by som tam chcel dat aj ja ak sa to tam zmesti.
Tomas
Manager Týmu

Re: ja chcem vymenit len predna a dorobit do prednych dveri

Příspěvek od Tomas »

romanca píše:ja chcem vymenit len predne pod oknom a dorobit do prednych dveri, mam rok vyroby 2003, asi to bude este ten model 99. myslim, ze sa viem kontrolovat a ze pri tomto zostane. radio mam blaupunkt bremen a myslim ze postaci. nedam do toho viac ako 10 litrov. robil si si to sam alebo ti to niekde robili? co to znamena bajontetovym sposobom vsadene? napis mi prosim este raz secifikaciu tych prednych reprakov a kde sa to da kupit, take daco by som tam chcel dat aj ja ak sa to tam zmesti.
Mas v prednych tapaciroch mriezku na repro, alebo je to hladke?
romanca
Člen Týmu

je to tam hladke

Příspěvek od romanca »

nie je tam nic, len hladke tapacirovanie.
Tomas
Manager Týmu

Re: je to tam hladke

Příspěvek od Tomas »

romanca píše:nie je tam nic, len hladke tapacirovanie.

V plechu je otvor a diery na uchytenie repra, akurat musis vyrezat dieru do tapacira a dat tam mriezku.
mika
Navigátor

Příspěvek od mika »

tomas: kostra je robena tak, ze kabel je upevneny tam kde bol a aj tam kde nebol ;) proste na take miesta kde by mal byt a nebol. Vsetko ide do velkej svorky na baterke.
Original kostra je fakt nic moc...ja som ju mal napr. o ten plech ktory je este prisrobovany o dalsi plech a ten je o nejaky nosnik. Medzi spojmi bola farba...no comment

a inac nebude laminat...lebo neviem co zase kedy ma napadne a chcel by som zase menit...a tak isto chcem aj rezervu atd...
romanca
Člen Týmu

loketna opierka na yaris

Příspěvek od romanca »

na ebay som videl nejake loketne opierky. napriklad http://cgi.ebay.de/Mittelarmlehne-uni-L ... dZViewItem nemate s tym nejake skusenosti respektive neda sa to kupit aj u nas? celkom by mi bodla.
Ičo
Řidič

Příspěvek od Ičo »

ja som kupil v Polsku stredovu opierku za 700sk... :lol:
je to super vecicka... akurat vyska,odkladaci priestor,pekny doplnok,vzadu ma este aj drziak na pohariky...
akurat trosku brani rucnej brzde... pozri moj profil,je tam odfoteny interier
romanca
Člen Týmu

Příspěvek od romanca »

Ičo píše:... pozri moj profil,je tam odfoteny interier
ako kukam tak kukam ale tvoj interier nevidim. teda klikol som na profil v tomto prispevke ale tam o fotak nie je ziadna zmienka.
Ičo
Řidič

Příspěvek od Ičo »

normalne cez www.yaris-club.com , daj si clenove,clen c9 som ja... :oops:
mas tam,widno aj stredovu opierku
romanca
Člen Týmu

aha uz som to nasiel

Příspěvek od romanca »

diky, uz som to nasiel. presne taku chcem, kde si to presne kupil respektive ako sa to presne volalo?

inak diky ze si ma navigoval na tento zoznam clenov, pozrel som si fotky, este sa mi celkom pacilo ako ma komanche taky decentny zlty pas cez karoseriu, nieco take by som chcel aj ja. nechcem zase aby to vyzeralo ako putova atrakcia, predsa len uz nie som teeneger. ale taky decenty zlty pas a k tomu nazltle hlinikove disky by mozno nemuseli byt zle. len tie prachy za to.

zaujalo ma, ze medzi clenmi nie je nikto s naftovym motorom, ja ho totiz mam a tak ma zaujimaju skusenosti.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“