yaris 1.0 a okresky

vše ohledně modelové řady Yaris
Petr Drozda
Člen Týmu

Příspěvek od Petr Drozda »

Budu opakovat predesle. Yarise 1.0 jezdim sedmym rokem, tedy jeste klasicky ctyrvalec. S Favoritem se to skutecne neda srovnavat.
Zkusim to co nejobjektivneji:
Litr toci, a to moc rad.
Litr nezere, a to ani kdyz se toci :-)
Vyssi posez, kola do rohu, volant v kline - trosku motokara
Bocni vedeni sedacek nula, je to tvrda koza, trochu ustreluje do boku na pricnych nerovnostech, ale v zatackach sedi jako pribity (jeste jsem ho neutrhl - ale ma urcite svoji mez)
Velmi presne rizeni a na dobrym obuti v rukou "citis" silnici

Kdo nehledi na kazdou desetinu benzinu, ma rad okresky, casto a rad radi a neboji se motor vytocit (a tomuhle to fakt nevadi), docela si s tou kozou zaradi.

Do stovky je to na ten obsah velmi svizne auto s rovnomernym narustem vykonu. Zadne propady pruznosti. Od 3 do 6t otacek tahne furt stejne. Vyborne odstupnovana prevodovka.

To auto ma koule, i kdyz to na prvni pohled nevypada.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Dnes som prvý krát poriadne Yariska prehnal do Zvolena a nazad (asi tých 50km-dokopy) -170-tkou. Pálil som to medzi 150-170km/h . Vôbec yarisek nenamietal a mal chuť ísť aj viac. :P
priemerka išla hore o 2 dcl.Čiže je to OK,ale neviem,či mu neublížim takou rýchlosťou,keď má len 3400km za sebou...?! :? :?

A teraz to dôležité-vôbec som nemal pocit,že by som mal zvýšiť "ostražitosť" na stabilitu vozidla. Držala stopu a do zákruty poslúchala na slovo.Samozrejme to nebola zakruta ako na obyčajnej 1.tr. ale na to,že to je cesta pre mot. vozidla,je tam jedna dlhotočiva -pre menšie autá trochu nepríjemná-zákruta. Inak jedno Picasso sa asi nasr :mad: ...,lebo som ho obehol ako divý šíp.Samozrejme,že sa mu to nepáčilo-ako ho môže nejaká bublina obehnúť(a to ešte určite nevedel chlapík,že mám až 3 valce).No šak čo...998cm a 2.0cm je predsa rozdiel - hlavne v spotrebe :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“