Tady celkem zajímavý článek ... http://www.4x4wire.com/toyota/4Runner/tech/BR-3/
Zkoušel někdo něco z takovýchto finesek v praxi?
Jde nějak z Toyotích ECU dostat data např. takto?

TOHLE je lahůdka

Jéé, to je tak složitý, až je to dlouhý. Než dočtu nakonec, už nevím, co bylo na začátkulibor12 píše:... Jednotka neobsahuje žádnou přednastavenou palivovou mapu. Jen jakýsi dlouhodobý záznam o průběhu dějů v motoru a přednastavené šablony pro výpočet a porovnání ostatního a také k diagnostice. Jednotka nepoužívá žádné čidlo jako sekundární a nedělá korekce ale na základě údajů z čidel použitých jako primární porovnává a provádí okamžitý výpočet na základě dodaných dat v reálném čase.
pochopil správně. A ten výpočet pro řízení probíhá v reálnou dobu. Ukládají se jen data o tom co už proběhlo. A opět se v reálném čase porovnává s momentálním stavem. Rozdíl oproti jednotkám které používají koncernové shity a podobně je ten že ty mají ještě flash paměť. V té je už od výrobce uložena jedna eventuelně dva typy palivové mapy. Čidla jsou sice také použita jako primární,ale údaje z nich jsou použity jako korekční(sekundární). Tzn. že výrobce vyzkouší motor ve všech zátěžích a režimu,zadá hodnoty do palivové mapy která je neměnná a na základě dodaných údajů od čidel proběhne srovnání,eventuelně korekce. Pokud jednotka nedostane k porovnání reálná data automaticky přejde k nouzovému režimu. Vzniká tím prostor právě pro čip,kdy právě ve flash buď přepíšes základní nastavené hodnoty(rekalibrace) nebo v různých režimech motoru,kdy od výrobce je nastavena chudá směs(spotřeba) upravíš na bohatou. Ať tak jako tak,je to moc tenký led natož u nafty. Výrobce není blb který si sám sobě bude škodit motoru a proto každý zásah který takto provedes je na úkor poměru spotřeba/životnost. Zde prezentované piggyny v jiném příspěvku nedělají nic jiného než že upravují data od čidel. Už to tu Idaho rozebral. Tvrdit že nárůst bude 20%výkonu je v tomto případě pravda,protože právě proto že jednotky denso dělají výpočet a řízení v reálném čase je toto jejich rezerva v korekci výpočtu. To u jednotek s pevnou palivovou mapou bych toto tvrzení považoval za nereálně. Viděl bych to tak okolo 10% vše n/a. U turbo tyto hodnoty budou rozdílné a budou se pohybovat okolo 30 % ale to je trochu jiným způsobem.Engler4 píše:Jestli jsem o správně pochopil ,tak zjednodušeně řečeno se přispůsobuje danémů stavu napr.jak moc šlapu na plyn a jak to moc točím a dle toho uspůsobí řízení motoru?Jen se ptám.
když jsem mluvil o náhradě ecu,tak jsem nemluvil o věci která se prodává rozložena na součástky a kterou s oblibou používají tuzeri v Česku.stqeno píše: ...a kuli tomu se mi megasquirt nechce davat...