Corolla nestartuje.

zdokumentovali jste nějaký postup? tady je ten pravý prostor pro zveřejnění
Odpovědět
koldaf
Člen Týmu

Corolla nestartuje.

Příspěvek od koldaf »

Caute lidi,

Mam problem pri nastartovani Corolly E11 s 1.4VVTi (4ZZ-FE). Po zasunuti klice do zapalovani a otoceni az do polohy ON je vse pvporadku. Ovsem po otoceni klice do polohy start se nic nedeje. Starter mlci a kontrolky sviti jako v predchazejici poloze ON. Proste muj povel k nastartovani Corollka uplne ignoruje. Po cca 15 minitach, co jsem se pokousel nastartovat standartnim zpusobem jsem to vzdal. Protze jsem stal na mirnem kopci odbrzdil jsem a zaradil dvojku. A co se nestalo. Motor naskocil okamzite. Udelal jsem 5km kolecko. Auto slapalo bez nejmensich problemu. Opet zaparkuji zhasnu motor a pokousim se nastartovat a obevuje se stejny problem.:( Mozna po 100 pokosu o standartni nastartovani motor nabehl bez problemu. Zhasnu jej, opet se pokousim nastartovat a opet nic...:(

Nevite co to muze byt? Nejake cidlo co neodpovida ridici jednotce????
Bavil jsem se znamym co ma Citroen Xsaru. Auto se mu chova stejne, kdyz nema uzavrenou palivovou nadrz. Take nejde nastartovat...
Neni u Corolly take nejaka takova blbost??

V clanku "Toyota On Board Diagnostic" Jsem se docetl ze staci propojit dva kontakty na konektoru diagnostiky a kontrolka motoru problikne problem..
Nevite nekdo ktere kontakty mam propojit??? Na netu jsem zatim nic pro muj motor nenasel..

Nemuze to byt starou baterii??

Diky moc za kazdy napad.
Porsacek
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Porsacek »

Testnul bych odpojit baterku a pockat tak 20 min a pak znova zapojit . :idea:
C-HR Hybrid, Toyota Corolla 1.6 SDN
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

No nevim, tohle vypadá na hotovou baterii.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Kdyby to byla vybitá baterka tak by se při pokusu o start aktivoval imobilizér z důvodu poklesu napětí, ne....? Tohle asi nebude ten případ....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
koldaf
Člen Týmu

Příspěvek od koldaf »

Baterie je stara cca 4roky 44Ah. Pri vetsi zatezi (v zime) startovala citelne hure. Rikal jsem si, dokud toci, neni duvod k vymene.
Baterie uplne hotova urcite neni. To me napadlo jako prvni. Kdyz jsem si rozsvitil lampicku a na to dalkove, tak na lampicce je viditelny pokles napeti. Ale myslim si, ze by to melo k nastartovani stacit...

Kazdopadne jsem se na zimu chystal koupit novou 55Ah. Koupim ji ted a uvidim jestli to pomuze.
koldaf
Člen Týmu

Příspěvek od koldaf »

Jimmi píše:Kdyby to byla vybitá baterka tak by se při pokusu o start aktivoval imobilizér z důvodu poklesu napětí, ne....? Tohle asi nebude ten případ....
Imobilizer se neaktivoval. Alespon to nedala znat kontrolni LEDka imobilizeru..
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Ono odběr startéru je trochu něco jinýho než žárovka. Uvidíš až vyměníš. Jo a cvakne aspoň kotva startéru? Možná ti odešel startér.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Mě když asi osm a půl roku stará baterka odešla, projevovalo se to tak, že se v zimě při startování aktivoval imobilizér - rozvítila se LEDka. Ale mě neblokuje startér, takže ten se normálně točil a nebýt toho imobilizéru, tak by to chytlo v pohodě. Ovšem baterka měla trochu větší vnitřní odpor a to stačilo.
Není ta Tvoje LEDka třeba od alarmu a třeba imobilizér žádnou nemá.....?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
koldaf
Člen Týmu

Příspěvek od koldaf »

Jimmi píše:Mě když asi osm a půl roku stará baterka odešla, projevovalo se to tak, že se v zimě při startování aktivoval imobilizér - rozvítila se LEDka. Ale mě neblokuje startér, takže ten se normálně točil a nebýt toho imobilizéru, tak by to chytlo v pohodě. Ovšem baterka měla trochu větší vnitřní odpor a to stačilo.
Není ta Tvoje LEDka třeba od alarmu a třeba imobilizér žádnou nemá.....?
Zadny dodatecne namontovyny alarm tam neni, alespon doufam...
Jen orig. Imobilizer.

BRunnere, ve starteru to asi nebude. Kdyz otacim klicem do polohy start, tak je totalne ticho. To vypada na nejakou blokaci ze strany elektroniky (mozna imobilizeru).
eSafa
Řidič

Příspěvek od eSafa »

Mě se stalo včera něco podobného :o( Pokus o nastartování a ani to nebaklo. Vůbec žádný zvuk. Vlezl jsem tedy do motoru, trochu zahýbal s kabely u baterky a potom zkusil znovu nastartovat a v pohodě to chytlo. Autorádio bylo rozladěný, ale hodiny byly v cajku.
Toyota Corolla E11
4E-FE, 63 kW/5400, white 6,5Jx14, MICHELIN ENERGY 185/60/R14
http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pic.php?pic_id=501
koldaf
Člen Týmu

Příspěvek od koldaf »

Koupil jsem novou baterii 55Ah a problem se opet projevil po dvou dnech.:(

Protoze vymena baterie nepomohla,hledal jsem jinde.

Prosel jsem si vsechny konektory souvisejici se starterem. Vse bylo vporadku. Pote jsem prosel pojistky a nakovec rele. A zde byl zakopany pes! Rele melo opalene kontakty. Kontakty jsem vycistil a nyni vse slape bezproblemu! :D

Timto vsem dekuji za namety a rady.
Komanche

Příspěvek od Komanche »

rele v cem? trochu mi blbne startovani, nechce se mi cistit cely elektro...
koldaf
Člen Týmu

Příspěvek od koldaf »

Komanche píše:rele v cem? trochu mi blbne startovani, nechce se mi cistit cely elektro...
Rele starteru. Je oznaceno jako ST a v me E11 je umisteno v pojistkove skrince v motorovem prostoru. (Prvni zleva)
Rele je zakrytovano plastem, ktery lze jednoduse sundat. Pote uvidis primo na kontakty. Jestli jsou cerne ocisti je..
Komanche

Příspěvek od Komanche »

dekuji :)
Odpovědět

Zpět na „Návody, příručky, manuály“