váha vzduchu
váha vzduchu
napojením na diagnostické zařízení byl zjištěn chybový kod poukazující na zanešení váhy vzduchu.po jejím vyčištění kontrolka motoru zhasla ale byl jsem upozorněn že po opětovném problému dojde na výměnu váhy cca.5000 kč.má prosím někdo zkušenost s tímto problémem?PŘIJDE MI 100000KM málo na takovou opravu.YARIS 99.
DÍKY všem!
DÍKY všem!
váha vzduchu
Ahoj, prosimtě na kolik by ta vaha na yarise 1.0VVTi 50KW vysla? Diky
Re: váha vzduchu
No tak hoši nese... mě.Máte nalítáno 100 000km a zdá se vám to málo na problémy???Co mám říkat já. Mám 20 000km a rok už jezdím po servisech. Řídím něco úplně jiného než co jsem za svých poctivých 400000kč koupil?t.sapi píše:PŘIJDE MI 100000KM málo na takovou opravu.YARIS 99.
1,3 TERRA COOL 2006
-
- Člen Týmu
ad váha vzduchu
jezdím Y 2001, 1.0l. S diagnostikou jsem byl předevčírem. Lehčí o kulantní pětikilo mi byla vyčištěna váha vzduchu.
Auto bylo před měsícem na 120t garančce s výměnou a čištěním filtrů, vedení včetně pyláku. Technik tvrdí, že se jedná při téhle velké garančce o poměrně častý jev, nějaká uvolněná nečistota se dostane na váhu a ta hodí hlášku do diagnostiky. Cenu nové váhy vyčíslil na cca 3t., neměla by prý být (doufám) zapotřebí.
Auto bylo před měsícem na 120t garančce s výměnou a čištěním filtrů, vedení včetně pyláku. Technik tvrdí, že se jedná při téhle velké garančce o poměrně častý jev, nějaká uvolněná nečistota se dostane na váhu a ta hodí hlášku do diagnostiky. Cenu nové váhy vyčíslil na cca 3t., neměla by prý být (doufám) zapotřebí.
Re: váha vzduchu
Použitý originál s 14-ti denní zárukou by vyšel na cca 2500. Nový NEORIGINÁL se zárukou 12 měsíců by vyšel na cca 3000.Aljoscha píše:Ahoj, prosimtě na kolik by ta vaha na yarise 1.0VVTi 50KW vysla? Diky
Toyota Yaris 998 r.v. 2001
Toyota Yaris 1,3 NG Terra Cool r.v. 2007
Toyota Yaris 1,8 T-Sport r.v. 2007
Toyota Yaris 1,3 NG Terra Cool r.v. 2007
Toyota Yaris 1,8 T-Sport r.v. 2007
Yaris r.v.1999
poraďte, kde v motoru hledat váhu vzduchu ?
já to čistím odmaštovačem- čističem na brzdy ve spreji nastříkám a následně tyčkou do uší s vatou čistím a funguje.........
To " Ačko" mám po vyčištění lesklé ne jak to je na fotce a neboj se to pořádně prosříkat všemi směry ten přípravek se následně odpaří takže střik ve vhodné poloze vyplaví pryč nečistoty. 

YARIS 1999 1.0, Yaris Verso 2000 1.3 Yaris 2001 1.0
Vatovou tyčinkou bych do toho raději nesahal. Na čištění jsou speciálně určené čitiče. Když ne ten, tak bych sáhnul po tom na kontakty. Čističi na brzdy bych se raději také vyhnul, ale nikdy jsem jej nezkoušel. Rovněž být opatrný s vyfukováním slačeným vzduchem (raději nedělat). Je to přece jen jemný senzor. Doporučuji vystříkat a nechat oschnout cca hodinu (případně vytřepat opatrně přebytečný čistič). Jako třeba tento týpek http://www.youtube.com/watch?v=_TO7ZC5N-aA
Váha vzduchu by se měla čistit preventivně při výměně vzduchového filtru. Když už to háže chybu, tak může být pozdě čistit bordel, který se na ni nalepil. Na druhou stranu čištěním se dá zničit taky. Taky záleží kolik nečistot se tam skrze vzduchový filtr, nebo okolo něj dostane a následně zapeče. Je to na zvážení případ od případu.
Váha vzduchu by se měla čistit preventivně při výměně vzduchového filtru. Když už to háže chybu, tak může být pozdě čistit bordel, který se na ni nalepil. Na druhou stranu čištěním se dá zničit taky. Taky záleží kolik nečistot se tam skrze vzduchový filtr, nebo okolo něj dostane a následně zapeče. Je to na zvážení případ od případu.