Yaris typ 1SZ -FE obsah 998 prosím o radu
Yaris typ 1SZ -FE obsah 998 prosím o radu
Tak jsem se hrdě stal 2 majitelem tohoto skvělého automobilu.
Je to pro mě první vozidlo a vybíral jsem delší dobu dle recenzí a doporučení.protože jsem člověk který má rád kvalitu a užitnou hodnotu.
Vozidlo je ročník 2000 a má našlapáno teprve 55 000 km se všemi pravidelnými záznamy v servisní knížce.V 7 měsíci mě čeká střední prohlídka.
Prosím o radu protože jsem nedostal návod k obsluze:
1.jaké jsou hodnoty pro huštění předního a zadního pneu.
2.má význám pro mě pokračovat v originál servisech Toyota,mám strach z větších nákladů v servisu.
Předem děkuji za odpovědi
Je to pro mě první vozidlo a vybíral jsem delší dobu dle recenzí a doporučení.protože jsem člověk který má rád kvalitu a užitnou hodnotu.
Vozidlo je ročník 2000 a má našlapáno teprve 55 000 km se všemi pravidelnými záznamy v servisní knížce.V 7 měsíci mě čeká střední prohlídka.
Prosím o radu protože jsem nedostal návod k obsluze:
2.má význám pro mě pokračovat v originál servisech Toyota,mám strach z větších nákladů v servisu.
Předem děkuji za odpovědi
Určite zostaň v značkovom servise.Používajú originálne náhr.diely,držia na opravy a použitý material záruku,majú lepšiu výbavu na diagnostiku.Čo sa týka cien dielov tak neviem či sú až tak drahší oproti všeliakým napodobeninám.Teraz dokonca v Škodovke fungujú zvýhodnené ceny pre garážnikov.To znamená že on si kúpi origo diely nahodí si svoju maržu a ten istý diel predá za cenu ako značkový servis,alebo drahšie.Tak kde je potom výhoda? Preto odporúčam značkové servise aj pre staršie autá.Iné je nespokojnosť s technikmi,mechanikmi ale to je ludský faktor.Ja mám Toyotu v okolí ale radšej idem 80km do servisu kde mám len dobré skúsenosti.
Jedine znackovy servis. Jezdim do Toyota Tsusho Praha Pruhonice. Max. spokojenost. (cekal jsem tam na garancku po 90 tis. km a behem 10 minut mi tam nabidli asi 11x kafe nebo mineralku). Jezdim tam od doby co jsem koupil Yarise. Jsou sice drazsi nez jine znackove servisy, ale jsem spokojenej jak s obsluhou, servisem atd....
No ja by som ti povedal len krátko.Orig.diely su original. Možno dáš viac za originalny diel,ale jednak to vydrží viac a máš aj záruku.Tu je alfa-omegou hlavne prístup servisanta k zákazníkovi.Ide teda len o poctivý a férový servis(i keď tých je bohužial málo a platí to aj u iných značkách-česť výnimkam)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Re: Yaris typ 1SZ -FE obsah 998 prosím o radu
1. Ja mam na Yarise 2007 nalepku o hodnote tlaku pneu v spodnej odkladacej skrinke spolujazdca, z vnutra dvierok. je mozne ze nalepka moze byt aj na rame stlpika karoserie kde sa zatvaraju predne vodicove alebo dvere splujazdca.Petr 5 píše:Tak jsem se hrdě stal 2 majitelem tohoto skvělého automobilu.
Alebo tieto udaje z navodu pre Yaris 2006 a viac.
rozmer Pneu: P175/65R14 81S - rychlost do 160 km/h (100 mph) 220kPa (32psi) 220kPa (32psi)
P185/60R15 84T Rychlost nad 160 km/h (100 mph) 240kPa (35 psi) 240 (35)
2. Servis tiez odporucam len Toyota. Je to sucast ich filozofie zaruky dlhodobej kvality....a funguje, zda sa

Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
Můj Yarda je ročník 2002 a koupil jsem ho, když měl najeto 80 000. Taky měl servisní knížku a veškeré prohlídky ve značkovém servise a tak jsem v tom pokračoval. Je to příjemné o nic se nestaráš, přijedeš a dáš si kafe, pokecáš s techniky prohlídneš si nabídku v autosalonu a odjíždíš s pocitem že jsi pro své auto udělal maximum. Bohužel ten komfort něco stojí, přibližně 2 500 až 5 000 Kč podle toho jaká prohlídka je na řadě. Letos po 120 000 jsem to řešil svépomocí a přesto že jsem nekupoval žádné druhořadé díly a náplně ušetřil jsem zhruba 50% nákladů (nemusel jsem platit za práci, likvidaci požitých náplní - odnesl jsem je do sběrného dvora zdarma a taky nákup dílů - svíčky, filtry, oleje, drážkový řemen spolkl menší finanční částku než nákup v servise. Strávil jsem jedno volné odpoledne v garáži, ale zase na druhou stranu jsem Yardu pořádně prohlédnul hlavně ze spoda a mám tak přehled v jakém je stavu podvozek, brzdy, výfuk a pod. Tak že shrnutí, svépomoc se vyplatí, pokud máš hlouběji do kapsy. Značkový servis je luxus za který se platí. A co se týká huštění kol tak: 155/80R13 a 175/65R14 230 přední,210 zadní a kola 185/55R15 210 přední a 200 zadní. Údaje jsem opsal z příručky.
Podrobné údaje o huštění pneu jsou také napsány na nálepce v kastlíku u spolujezde (ten větší, spodní) Jinak bych také doporučil značkový servis. Mám Yariska 2001, najeto 160000 a jediná závada byla ložisko na zadním náboji. Tím chci říct, že člověk nemusí mít strach z nákladných oprav. Jsou to spolehlivé vozítka.
Toyota Yaris 998 r.v. 2001
Toyota Yaris 1,3 NG Terra Cool r.v. 2007
Toyota Yaris 1,8 T-Sport r.v. 2007
Celý náboj. Je to udělané tak, že se to ložisko nedá vyměnit ani promazat. (určitě to jde, ale bylo by to pracné a osobně si myslím, že by to už nedrželo pohromadě). I s prací jsem nechal v Havířově 5000. Mimochodem neoriginál u George stál v té době více než originálMr. Yaris píše:To ložisko si kupoval zvlášť nebo celý náboj. Koukal jsem na net a našel jsem pouze celý komplet, a byl pěkně mastný

Toyota Yaris 998 r.v. 2001
-
- Člen Týmu
ložiska kol a prohlídky
Jestli se mohu připojit, taktéž doporučuji pravidelný servis u Toyoty. Ceny náhradních dílů nejsou nijak závratné a jak řekli všichni přede mnou, určitě se originál vyplatí.
Mám Y 2000, najeto 123t km, jediná závada bylo taktéž zadní ložisko a nefungující naklápění předního světla. Ložisko stálo necelých 5 s prací. Musí se vyměnit opravdu celé i s nábojem. Přední stojí 2,8t.
Další poznatky stran cen spotřebních n. dílů:
Naklápění světel: při poruše se musí bohužel vyměnit celá lampa, cena necelých 6t.
Brzdové destičky přední jsou cca 1600,-, vydržely mi téměř 100t km
Pakny budu měnit ve 135t poprvé.
Tlumiče komplet na auto lehce přes 8t originál. Mám stále původní, výměna mě čeká v cca 150t, z 80% ježděno město.
Klíňák vydrží tak 50-60t. Cena tuším 1400,-
Malá garančka 3700 a velká od 5500 do 9000. Záleží samozřejmě na tom, co všechno se mění. Rozvoďák nehrozí, tento Y má řetěz.
Snad to trochu pomůže v orientaci
Mám Y 2000, najeto 123t km, jediná závada bylo taktéž zadní ložisko a nefungující naklápění předního světla. Ložisko stálo necelých 5 s prací. Musí se vyměnit opravdu celé i s nábojem. Přední stojí 2,8t.
Další poznatky stran cen spotřebních n. dílů:
Naklápění světel: při poruše se musí bohužel vyměnit celá lampa, cena necelých 6t.
Brzdové destičky přední jsou cca 1600,-, vydržely mi téměř 100t km
Pakny budu měnit ve 135t poprvé.
Tlumiče komplet na auto lehce přes 8t originál. Mám stále původní, výměna mě čeká v cca 150t, z 80% ježděno město.
Klíňák vydrží tak 50-60t. Cena tuším 1400,-
Malá garančka 3700 a velká od 5500 do 9000. Záleží samozřejmě na tom, co všechno se mění. Rozvoďák nehrozí, tento Y má řetěz.
Snad to trochu pomůže v orientaci
Yaris 1.0 2001
Corolla 1.4 WG E12
Corolla 1.4 WG E12