Celica nestartuje,co sa stalo?

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Leopard
Člen Týmu

Celica nestartuje,co sa stalo?

Příspěvek od Leopard »

Potreboval by som poradit, nechce mi nastartovat Celica r.v.1996. Svietia mi dve kontrolky ktore predtym asi nesvietili.Jedna svieti zlto a zobrazuje auto akoby vzadu s rozsvietenymi svetlami a druha svieti cerveno a vyzera ako v strede rozsirene potrubie a hore nad nim 4 vlnovky.Co to su za kontrolky? Kde mam hladat chybu?Auto nie je moje a musim ho spojazdnit. Predtym slapalo na jednicku, stalo asi tyzden a teraz toto. Pomoze niekto? Dakujem
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Celica nestartuje,co sa stalo?

Příspěvek od Idaho »

Leopard píše:Potreboval by som poradit, nechce mi nastartovat Celica r.v.1996. Svietia mi dve kontrolky ktore predtym asi nesvietili.Jedna svieti zlto a zobrazuje auto akoby vzadu s rozsvietenymi svetlami a druha svieti cerveno a vyzera ako v strede rozsirene potrubie a hore nad nim 4 vlnovky.Co to su za kontrolky? Kde mam hladat chybu?Auto nie je moje a musim ho spojazdnit. Predtym slapalo na jednicku, stalo asi tyzden a teraz toto. Pomoze niekto? Dakujem
ta druhá bude lambda ( na obrázku je katalizátor což je i prvotní funkce kontrolky ) - u většiny aut hlásí také závadu lambdy ), u te první mi nesedí barva ale takhle to občas hlási nefungující zadní svetla ( nejčasteji to bývá u aut co se vozili do USA a ukazovalo to že nesvítí brzdová svetla ( automatická převodovka mívá v US modelech výstup na brzdová svetla v pozici P, a také se předpokládá startování se zmáčknutou brzdou ) - vetšinou ta kontrolka zmlkne jakmile slápneš na brzdu a ono si to "ověří" že brzdovka svítí - ale nesedí mi tam zlatá barva - bývají červená.
Leopard
Člen Týmu

Příspěvek od Leopard »

No fajn,ale co to znamena? Myslis ze porucha lambdy by mohla sposobit to ze motor nechce startovat? Alebo je elektricky blokovany napr. privod paliva? Da sa to nejak oblbnut, alebo co by si mi poradil?
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

zajeď do servisu a nech si udělat diagnostiku ;)
Obrázek
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

bohužel nepovím, bez lambdy by to melo jít do nouzového režimu ale melo by to jít nastartovat, stejne jako s vadnou nebo chybející váhou vzduchu..
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakuza »

jj bez lambdy to jde urcite nastartovat, prepne se ti to do servisniho modu, necuka jede plynule, ale jako bys za sebou tahnul tunovej vlek. :) bude ti svitit oranzova kontrolka check engine.
http://www.hifonics.cz/

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash :-(
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
Leopard
Člen Týmu

Příspěvek od Leopard »

Tak to bolo nakoniec asi vadne rele palivoveho cerpadla ktore sa po otoceni klucika nezaplo, po tyzdni stania klesol benzin a nenastartovalo lebo nemalo doplnene palivo. Spojil som na chvilku cerpadlo sproste kablom od baterky(+12v) doplnilo benzin a potom chytilo ihned.Kontrolky pohasli a vsetko ok.Ked sa na nom jazdi denne,pohoda, ak postoji treba mu pomoct takto. Sice neviem kde bola zrada ale jazdime.
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

cus - zrejmem mam ten samy problem u dedka 4generace. jak jsem jej nechal stat tak ted nechce chytit - tim ze nejde (dle me palivove cerpadlo) taky bych to tipnul na zaseknute rele. Nemate nekdo tip jak to postouchnout?
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
Odpovědět

Zpět na „Celica“