Ceny dílů X havarijní pojistka

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Jakub01
Člen Týmu

Ceny dílů X havarijní pojistka

Příspěvek od Jakub01 »

Zdravím všechny majitele II a I.

Protože mi někdo při parkování orval mého Focuse, přemýšlím o havarijní pojistce na Yarunu. Jestli to má cenu, nebo ne když nevím jaké jsou ceny dílů.

Proto prosím majitele NG, kteří bourali - byli nabouráni, aby přispěli znalostmi o cenách ORIGINÁLNÍCH náhradních dílů:

Přední nárazník
Kapota
Přední Blatníky
Dveře (LP, PP, LZ, PZ, Kufr)
Zadní blatníky
Zadní nárazník

Světla, zrcátka a ostatní "často používané díly"

Díky
Yaruna 2007/ 1.3 MMT SOL / Blue Mica + aut. spínání světel + park. asistent (Max 190 Km/h)
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Ceny dílů ti nepovím. ale řeknu co se stalo kolegovi z práce. Má Fabii, kterou kupoval hotově. Má ji 3 roky a nikdy o havarijním pojištění nepřemýšlel. Nejezdí denně a dává si pozor.
Bohužel poslední náledí tuto zimu se mu to vymstilo. Na zledovatělé silnici to nezvládl (nedalo se po ní ani chodit) a opřel to o sloup. Bouchnul to vlevo ve předu (pytle nevyskočily). Prvotní odhad ceny 100 tis., nakonec oprava za 60 000,-. Cena byla taková pouze z důvodu, že trefil některé důležité věci (čerpadla a já nevím co ještě).

Paradoxní je, že uvažoval o koupi nového auta (tak do roka), ale teď díky ceně za opravu si bude muset ještě počkat.

Takže můj názor je, že u nového auta (tak do 5-ti let stáří - né-li délle) se havarijní rozhodně vyplatí. Protože náhoda je blbec a lze mluvit o štěstí pokud to jsou jenom plechy. Stačí blbě chytit nápravu nebo část motor. prostoru a cena je úplně někde jinde.
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ja som tiez za havarijku, staci aby si zaparkoval pred domom a niekto ti urve zrkadlo (ako mne) a cena zrkadla 7tis.
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Mam Yarise I. gen, ukradli mi svyho casu predni mlhovky vcetne mrizek a poskodily pritom cely predni spojler. Muselo se to dat vse novy, hodit lak, atd. takze oprava pres 20 tis. Jen jedna mlhovka stoji kolem 3500,-.
Podle meho nazoru se havarijni u noveho auta opravdu vyplati. Mimochodem pred nejakym casem se pokouseli o ty mlhovky znovu, ale nastesti je asi jen nekdo vyrusil a odnesli to mrizky. Ty stoji kolem 1500 a tak jezdim bez nich (mam 5000 spoluucast, takze se mi to pres pojistovnu resit nevyplati a ze svych, potazmo firemnich penez to davat nechci).
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Tiež som v živote nemal havarijnú-okrem predošlého fordu a teraz yarisa-oboje fungláče. Stala sa mi taká nepríjemná vec,že mi premačkol zadné dvere jeden chlapík na kruháči (odbočoval do môjho pruhu a nevidel ma...)
Dohodli sme sa,že uhradí to jeho zákonná. V Allianzi(jeho poisťovňa) mi povedali,že mám to dať opraviť a oni mi opravu -na základe uhradenej faktúry mi preplatia (ale maju na to 3 mesiace :shock: :shock: )
Ja som im hovoril,že ja nemám na opravu-to naozaj -nekecám...Ako to potom urobíme???(oprava stála 29.900 Sk ) Oni stále trvali na svojom a tak som zavolal do "mojej" UNIQI a povedali mi do telefonu nech sa na nich vykašlem a uhradí to uniqa cez moju havarjnú a potom to budú vymáhať od Allianzu.Tak aj bolo.Zaplatil som len spoluúčasť(1% z kupnej ceny=3.590 Sk) a zostatok na kricí list.Dokonca mi aj spoluúčasť vrátili,lebo som nebol na vine :wink:
Takže v kocke-keby som nemal havarijnú (aj keď som na vine nebol),tak by som musel zaplatiť tých skoro 30litrov a do 3 mesiacov by mi uhradili fakturu.Keďže som prachy nemal,musel by som šetriť -neviem ako dlo -tých 30tisíc,lebo mi samozrejme auto nevidajú,pokial nezaplatím...
Takže zváž !!! Nie je taká drahá poistka na yarisa(mňa stála -kompletná -7000Sk na rok...)-a má to aj iné výhody...Stačí ak sa počasie zblázní a vyvráti strom-to je dnes normálne :cry: :cry:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“