motor 1.6 16V 4A-FE 79kW svicky

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Zdeněk Lefner
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

motor 1.6 16V 4A-FE 79kW svicky

Příspěvek od Zdeněk Lefner »

Ahoj, byl byste mi někdo schopen poradit, které svíčky by se co nejvíce hodily pro tento motor? Každý mi říká něco jiného a radši bych nějaké co nejvhodnější.

Předem děkuji za rady.
Carina E 1.6 16V 1992
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

bud DENSO nebo NGK , ja mam c Celice - stejnej motor ty DENSA a jsou za tu cenu (priblizne 100 ,- ) uplne super

viz: http://dicompracing.com/nd/
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Denso L1K20RU
NGK L2BKR6EY
Obrázek
Zdeněk Lefner
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

a co treba: zapalovací svíčka BRISK PLATIN ? viz auto kelly
Carina E 1.6 16V 1992
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Já mám stejný motor a brisk platin yttrium používám. Rozdíl mezi nimi iridiovými denso jsem na chodu motoru či spotřebě nezaznamenal žádný. Nicméně u toyoťáků nejsou brisky oblíbené. V některých motorech (zejména supráckých, že Idaho? ;)) starší modely těchto svíček nevydržely nebo nejely dobře. Nicméně se najde spousta radilů, kteří ti je nedoporučí, protože slyšeli od kamaráda, který slyšel od kamaráda, který četl na fóru...
Takže máš dve možnosti. Buď je můžeš vyzkoušet a posoudit sám, nebo si kup odpovídající Denso/NGK, kdy zaplatíš víc, ale budeš mít jistotu.

Seznam brisk svíček pro japan vozy je zde: http://www.brisk.cz/downloader.php?id=1&idx=9
Obrázek
Pilulkin
Člen Týmu

Příspěvek od Pilulkin »

Mám dobrou zkušenost u motoru 4A-FE (LEAN BURN) se svíčkami: BRISK PREMIUM DR 14ZC, najet cca 40000 km, motor je opravdu trošku pružnější, sám výrobce, tyto svíčky i pro tento motor doporučuje, při tuningu.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

chlapi nechci vám brát iluze ale zkoušel jsme nekolik modelu svíček téhle "značky" na nekolika vozech ( motory BMW, Mercedes, Toyota a Honda ) a pokud si koupíš nová densa ( obyč kolem 100 kč ) projedeš se s nima cca 150- 200km a potom je vymeníš za sebetuningovější brisky atk se skutečne nic nekoná. To co většina uživatelu popisuje ( tím nechco nijak rejpat do místních uživatelu jen písu svuj názor ) je proste placebo efekt který vznikl výmenou svící co už neco mají za sebou za nové.
Je třeba si uvedomit že i když svíce není na konci své životnosti tak s e její specifikace silne mění a pokdu človek skutečne "cítí" motor, tak když vymení svíčky po najetí 5tis km tak okamžite pozná rozdíl ( mluvím o výmene tech samých svíček za nové toho samého typu ).
Ja jsem rozdíl nezaznamenal a dokonce u jendoho motoru BMW ( 2.5 192 PS bez vanosu 24V ) jsem cítil citelné zhoršení vlastností motoru.
Ja proste Brisky, Beru a podobné šmejdy nedoporučuju protože si říkám motoru to co mu patří a žádná svíčka nebude i nic lepší než svíce pro ketrou byl ten motor vyprojektován.
pokdu se jedná o starší motory ( jako je tvuj případ ) kde se dá předpokládat že technologie výroby svící sla dopředu tak vždy bduu věřit pouze svíčkám firem, které vyrábeli svíce v prvovýrobe pro ten daný motr když byl nový, porotže mají jiste velmi bohatý archiv z testování tech puvodních svící a vedí kde co zlepšit než nejakej radoby značkovej výrobce který veme jejich svíčku, zmeří si elektrodu, zjistí materiál a udelá "svojí" verzi.
proste když tam v provovýrobe dávali denso ci ngk budu brát "lepší" svíce od nich jelikož vím že je meli podle ceho vyrábet a že to nejsou nejaké "unversální" tunigové svíčky..

a ted mne třeba ukamenujte ..
Pilulkin
Člen Týmu

Příspěvek od Pilulkin »

Idaho: pěkně jsi to napsal. není nad vlastní zkušenost o tom žádná, nicméně musím znova opakovat že s těma jmenovanýma svíčkama (BRISK DR 14ZC) to jezdí dobře, snad to bude taky trochu tím, že jsou vůči Densu trochu delší a tím víc zasahují do spalovacího prostoru. Tož tak :o)
Naposledy upravil(a) Pilulkin dne ned 04.05.2008, 10:20, celkem upraveno 2 x.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Pilulkin píše:Idaho: pěkně jsi to napsal. není nad vlastní zkušenost o tom žádná, nicméně musím znova opakovat že s těma jmenovanýma svíčkama (BRISK DR 14ZC) to jezdí dobře, snad to bude taky trochu tím, že jsou vůči Densu trochu delší a tím víc zasahují do spalovacího prostoru. Tož tak :o)
pokud více zasahujou tak bych se bál kvuli místu ale pokud vse beží jak má tak jsi měl docela stestí, každopádne nedoporucuju nekomu takhkle hazardovat ( tím myslím délku )
Zdeněk Lefner
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

No ja se ptal i jinde a hlavne me doporucovali svicky NGK (s oznacenim Y) podobne jako Idaho a Ombre. Cili mam jasneho viteze ;). Radsi si priplatim at jsou fakt poradny.

Mockrat dik za rady :wink:
Carina E 1.6 16V 1992
Odpovědět

Zpět na „Carina“