Bylo mi sděleno, že se do brzdy dostane prach a když se otočí naplno volantem doleva a mírně při rychlosti cca 2km/h přibrzdí, tak to píská. Moc se mi toto zdůvodnění autorizovaného servisu nezdá, ale nemám čas to řešit... Dělá to jen někdy.piglet píše:brzdy? a co to ma s tym ze sa to prejavuje hlavne ked sa zabaca?
plny volant = piskanie
Nazov temy je podobny, takze to davam sem:
Ide mi o volant, ale nie o piskanie. Skor o cvakanie. V posledne dni som spozoroval, ze pri vacsej zakrute (nemusi to byt plny rajd) mi cosi vo volante cvaka. Je to pravidlene cvakanie nie velmi hlucne - aby bolo pocut, musim vypnut radio. Pocujem ho najma pri parkovani. Po vrateni volantu do rovnej polohy cvakanie prestane. Zvuk vo mne vyvolava ilustraciu, ako keby sa nejaky umely predmet otacal a pravidelne narazal do inej suciastky. Pre srandistov - zapnuty blinker to nie je.
Mate niekto podobnu skusenost?
Ide mi o volant, ale nie o piskanie. Skor o cvakanie. V posledne dni som spozoroval, ze pri vacsej zakrute (nemusi to byt plny rajd) mi cosi vo volante cvaka. Je to pravidlene cvakanie nie velmi hlucne - aby bolo pocut, musim vypnut radio. Pocujem ho najma pri parkovani. Po vrateni volantu do rovnej polohy cvakanie prestane. Zvuk vo mne vyvolava ilustraciu, ako keby sa nejaky umely predmet otacal a pravidelne narazal do inej suciastky. Pre srandistov - zapnuty blinker to nie je.
Mate niekto podobnu skusenost?
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
Mechanicka zabrana tam nie je, aspon vo viditelnej casti.
Aby som to upresnil, cvakanie prebieha tak, ze otocim volantom napriklad vlavo takmer plny rajd, necham volant v tejto polohe a vtedy to pravidelne cvaka. S volantom teda uz nemusim vykonavat ziadny pohyb a len pocujem pravidelne cvak...cvak....cvak - ako ked maju chodci cervenu a cvaka zvukovy signal pre nevidiacich.
Aby som to upresnil, cvakanie prebieha tak, ze otocim volantom napriklad vlavo takmer plny rajd, necham volant v tejto polohe a vtedy to pravidelne cvaka. S volantom teda uz nemusim vykonavat ziadny pohyb a len pocujem pravidelne cvak...cvak....cvak - ako ked maju chodci cervenu a cvaka zvukovy signal pre nevidiacich.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
Ci to nemoze byt nejaka vec od posilovaca riadenia....hmm.ked to mas naplno otocene,nejake kolieska,motorcek, sa tam mozu potom o nieco triet...urcite to nebude normalny jav a v servise to nezabudni spomenut....
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
-
- Člen Týmu
Pískání až kvičení je skutečně klínovým, drážkovým řemenem, hlavně ráno po natočení a rozsvícení světel a stejně tak plném rejdu, prokluzuje nejspíš na řemenici alternátoru, stačí v tomto okamžiku zkusit vypnout světla a snížit zatížení alternátoru, mělo by to přestat pokud ano zajet do servisu na kontrolu. Stejně tak se může přidírat některé ložisko nebo napínací kladka.