SPOTREBA

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Yaris 2007
Navigátor

Příspěvek od Yaris 2007 »

Ten dojazd na palubnom PC by mal zobrazovať počet km do momentu, kedy začneš čerpať rezervu posledných 7 litrov. Aspoň na mojom Yarisovi to tak funguje, ale je pravda, že ukazovateľ paliva začne blikať keď mám dojazd okolo 22 - 25 km. Ale ak natankujem, v momente, kedy presne zobrazí 0 km, tak sa mi tam nikdy nepodarí dotankovať viac ako 35 litrov, niekedy menej, záleži to aj od priemernej spotreby ako tu písal tomko. Ak ti môžem poradiť, najlepšie je tankovať, keď zbadáš, že ukazovateľ paliva začal blikať.

Ja stále keď prepočítavam spotrebu podľa dotankovaného paliva (vždy tankujem plnú) tak mi vždy vychádza spotreba o 0,6 l vyššia ako ukazuje palubný PC. Napríklad teraz som si poznačil, kedy som naposledy tankoval (keďže palubný PC sa vynuluje pri každom tankovaní) prešiel som vzdialenosť 618 km a natankoval som 37,36 litra, kedy priemerná spotreba vychádza 6,05 litra ale palubný PC ukazoval 5,5 litra. Vždy tankujem plnú nádrž a stále rozdiel 0,6 litra až na 2 prípady z 15, kedy ten rozdiel bol len 0,3 litra. Asi pri najbližšej garančnej prehliadke poprosím technikov v servise aby tomu palubnému PC pridali 0,6 litra.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Dík ! Môže to tak vychádzať,ako píšeš.Ale nedaval by som v servise prestavovať PC. Pekne to hreje pri srdci,keď ti ukazuje 5,9 litrov a nie 6,5 l... :lol: :lol: :lol: :lol:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
KiciDevil
Navigátor

Příspěvek od KiciDevil »

Yaris 2007 píše:priemerná spotreba vychádza 6,05 litra ale palubný PC ukazoval 5,5 litra. Vždy tankujem plnú nádrž
Tak potom možno nieje problém v palubnom PC ale v meradle na čerpacej stanici. :D
3/07 Toyota Yaris 1.3 5D Terra (Black Mica)
Yaris 2007
Navigátor

muco píše:Dík ! Môže to tak vychádzať,ako píšeš.Ale nedaval by som v servise prestavovať PC. Pekne to hreje pri srdci,keď ti ukazuje 5,9 litrov a nie 6,5 l... :lol: :lol: :lol: :lol:
Hehe, to máš pravdu, hlavne teraz, keď ukazuje 4,4 ale pri tankovaní nastane mierne sklamanie keď zistím, že je to 5,0 :D
KiciDevil píše:Tak potom možno nieje problém v palubnom PC ale v meradle na čerpacej stanici. :D
Niekde som čítal, že meradlá na čerpacích staniciach by mali byť dosť presné. Tankoval som na 5 rôznych čerpacích staniciach, tak to by bolo čudné, keby každá ukazovala nesprávne.
KiciDevil
Navigátor

Příspěvek od KiciDevil »

Kua tak mne bezne ukazuje 7,5 - 8,2 l na 100 km tak to mam este o pol litra vacsiu kua sak to auto vratim. No este pockam po prvej garancke to by vraj malo vyrazne klesnut ale ma to trosku stve ked v papieroch je kombinovana 6 l
mio
Věčnej rejpal

Příspěvek od mio »

KiciDevil píše:Kua tak mne bezne ukazuje 7,5 - 8,2 l na 100 km tak to mam este o pol litra vacsiu kua sak to auto vratim.
Ach jej, ta to som este nepocul,a to mas pravidelne dlhodobo?A ako jazdis?vytacas to?lebo ja mam sice 1,0L ale tak spotreba skoro rovnaka ako ked som kupil do 5L.v Zime je trosku viac,ale nie 6 ani 7. Ked ty mas 1,3L tak to by si nemal mat 8.ale neviem ako jazdis no...
a ako olej? nepapa ti velmi olej? skontroluj....
Yaris´07, 1.0L basecool,LED,armrest+K&N+orig. hlavica Toyota r.p+orig.tlmic vyfuku pre radost.
karol
Člen Týmu

Příspěvek od karol »

Mám motor 1,3 a včera som si zrovna prepočítaval reálnu spotrebu od posleného tankovania. Prešiel som 430 km, tankoval som 31 l až po hrdlo. Na PPC som mal priemer 7,2 (kombinovaná, z toho cca 2/3 mesto-krátke trasy). Po výpočte mi vyšla spotreba 7,2093 l/100 km. Spokojnosť.
KiciDevil
Navigátor

Příspěvek od KiciDevil »

Pravda je ze nejazdim najsetrnejsie. Olej nepapa zatial ked som kontroloval pri 10 000 tak bolo ok. Ale niektory chalosi tu pisali jak davaju do 5 tis otacok a maju 6,2 l no bud salia alebo neviem. Alebo jazdim az tak hrozne drsno? Ale to sa mi nezda.
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Pridam svoj poznatok: 6,5 kombinovana. Dost ma inak stve, ze po tankovani sa pocitadlo vynuluje.

KiciDevil: Otrepana fraza, ale napisem ju: spotreba prudko zavisi od stylu jazdy. Ale tam sa rata aj to, ci brzdis motorom, ci mas nejaky dojazd k cervenej (alebo proste dupnes na brzdu), potom ake otackove pole vyuzivas atd...
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
Yaris 2007
Navigátor

KiciDevil píše:Kua tak mne bezne ukazuje 7,5 - 8,2 l na 100 km tak to mam este o pol litra vacsiu kua sak to auto vratim. No este pockam po prvej garancke to by vraj malo vyrazne klesnut ale ma to trosku stve ked v papieroch je kombinovana 6 l
Fúha, tak to máš obrovskú spotrebu. Na Toyotu mi príde priveľa. Pred Yarisom som mal Swifta 1,3, ktorý sám o sebe mal dosť vysokú spotrebu, ale bežne som aj v zime jazdil za 7 litrov. Dosť záleži od jazdného štýlu, ja napr. využívam skvelú aerodynamiku Yarisa a jeho obrovský dojazd bez rýchlosti. No nechcem zbytočne provokovať, ale dotankoval som plnú nádrž, odjazdil som už 627 km a palubný PC mi ukazuje dojazd 100 km, myslím, že dojazd 720 km na plnú nádrž 35 litrov je vynikajúca hodnota. :D
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ono zalezi ako jazdis, kde jazdis, akym benzinom jazdis, ake mas gumy, aka je hustota aut, ci tu trasu poznas (vies kde mas vyradit, kde a ako ubrat),....teda vela faktorov. u mna je naj hodnota podla palubneho 4,5l/100km medzi tankovaniami a dnes odskusavam iny benzin shel v-pover. zatial skusenost je ze auto je sviznejsie ale aka bude spotreba? uvidim
ullja
Člen Týmu

Příspěvek od ullja »

Ahoj všem. Budu mít Y. Base Cool 1.0, tříválec jsem nikdy neměla. Mám dotaz na spotřebu, tedy spíš jak jezdit s tímto motorem aby si udržel hbitost a zároveň mě finančně nepoložil. S Feldou 1,3 jsem jezdila dálku kolem 5l, jinak 6,5l, ale s Peugeotem 1,1 jsem město měla pořád kolem 8l, což mě netěšilo. Mám "lehkou" nohu, brzdím motorem, nejezdím volnoběh, ale vím, že by se toto autíčko mělo vytáčet. Uváděná spotřeba by byla moc fajn, jen ji mít :-), dík předem.
ullja
introvert4
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od introvert4 »

ahoj,když nechceš mít velkou spotřebu tak ho rozhodne nevytáčej.že je to 1.litr ani nepoznáš.
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

ullja píše:Ahoj všem. Budu mít Y. Base Cool 1.0, tříválec jsem nikdy neměla. Mám dotaz na spotřebu, tedy spíš jak jezdit s tímto motorem aby si udržel hbitost a zároveň mě finančně nepoložil. S Feldou 1,3 jsem jezdila dálku kolem 5l, jinak 6,5l, ale s Peugeotem 1,1 jsem město měla pořád kolem 8l, což mě netěšilo. Mám "lehkou" nohu, brzdím motorem, nejezdím volnoběh, ale vím, že by se toto autíčko mělo vytáčet. Uváděná spotřeba by byla moc fajn, jen ji mít :-), dík předem.
takto ti poviem-kludna jazda, preradzovanie a drzanie otacok medzi 2000-3000. ale pozor, raz za cas vytoc auto do 6000otacok, aby ti auto nezlenivelo. mne sa spotreba pohybuje okolo 4,6l/100km
Andrej
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrej »

KiciDevil píše:Kua tak mne bezne ukazuje 7,5 - 8,2 l na 100 km tak to mam este o pol litra vacsiu kua sak to auto vratim. No este pockam po prvej garancke to by vraj malo vyrazne klesnut ale ma to trosku stve ked v papieroch je kombinovana 6 l
No nechcem ta strasit, ale moze sa stat ze aj TOYOTA vyrobi vadny kus. Jeden kamos mal Avensis - diesel a spotrebu mal stale okolo 9 az 10 litrov. Snazil sa to aj reklamovat a nepomohol si... Nakoniec vyhlasil ze pocka kym skonci lizing, preda ju a TOYOTA uz nikdy viac... s cim samozrejme nesuhlasim lebo ja som s mojim YARISKOM spokojny a aj vacsina TOYOTAKOV co pocuvam, ale moze sa stat aj toto...
Moja dlhodoba spotreba 5,6 litra (80% po meste).
Odpovědět

Zpět na „Yaris“