Japonsky vs. Francuzsky yaris
skus mrknut na http://en.wikipedia.org/wiki/Vehicle_id ... ion_number
ja som z mojho vin vylustil akurat ze france, ale motor tiez belgicko
k tomu VIN by bolo treba asi iny dekoder
lebo inak som sa nedozvedel nic, ani model year
ja som z mojho vin vylustil akurat ze france, ale motor tiez belgicko
k tomu VIN by bolo treba asi iny dekoder

No, veď heej-inak mimochodom,máš pekné auto! Čierna je dobrá
Bál som sa jej trochu,lebo manželka chcela čiernu met.Mal som za to,že predsa len čierna menej"vidieť"...Ale potom som si hovoril-mali sme bielu corsu-tá bola myslím z hladiska viditeľnosti dokonca aj horšie na tom.
Nakoniec aj tak svietim,tak je to potom jedno.(ale je pekné
)

Bál som sa jej trochu,lebo manželka chcela čiernu met.Mal som za to,že predsa len čierna menej"vidieť"...Ale potom som si hovoril-mali sme bielu corsu-tá bola myslím z hladiska viditeľnosti dokonca aj horšie na tom.
Nakoniec aj tak svietim,tak je to potom jedno.(ale je pekné

Já si myslím , že se to pozná podle VIN (viz.: http://www.krcmaauto.cz/index.php?nid=4 ... oid=698258) , kde se píše :Canabik píše:mno ja teraz fakt neviem lebo moj yaris ma v technicaku ze:
vyrobca vozidla(podvozku) : TOYOTA MOTOR E.M., BELGICKO![]()
vyrobca motora : TOYOTA MOTOR E.M. EUROPE, BELGICKO![]()
vyrobca (karoseria): TOYOTA MOTOR E.M. EUROPE, BELGICKO![]()
ja mam belgickeho yarisa![]()
![]()
![]()
Struktura VIN (číslice znamená poředí znaku VIN kódu):
1 ... Země (T...ČR, W...Německo, V...Francie, J...Japonsko, K...Korea ...)
2-3 ... Výrobce (MB...Škoda MB, FA...Fiat, VW...Wolksvagen, MB...Mercedes Benz, AU...Audi, FO...Ford, OL...Opel, BA...BMW ...)
4-9 ...Typ vozidla (Zakódovano výrobcem, někdy i konstanty bez významu - XXX, 00000, ZZZ ...)
10 ... Modelový rok (Zakódováno výrobcem, např u VW: "S"=1995, "Y"=2000, "4"=2004...)
11 ... Montážní závod (Zakódováno výrobcem).
12-17 ... Výrobní číslo
Tedy my všichni co máme na začátku VIN "V" tak máme Francouze

be/fr?
A není to tak, že díly se vyrábí v Belgii (http://www.auto.auto-news.cz/toyota-ma- ... 18930.html) a montují to Francouzi?
Taky mám podle VIN Francouze, ale všude nálepky Belgie...
Taky mám podle VIN Francouze, ale všude nálepky Belgie...
Re: be/fr?
No,logicky vzaté by to aj mohlo byť.Keďže sa vyrábajú(podla toho článku) nahr.diely v Belgicku,možno je to tak,že vyrábaju diely v Belgicku a skladajú to vo francúzsku
Mali by mať v tom prsty obaja-podla papierov
Apropo:-A to "V" je Vrancúzsko(logické- vyslovuje sa "F"-ako fčela)

Mali by mať v tom prsty obaja-podla papierov
Apropo:-A to "V" je Vrancúzsko(logické- vyslovuje sa "F"-ako fčela)

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
- KiciDevil
- Navigátor
No strasne pekna je ta cierna len sa bojim leta a horucavmuco píše:No, veď heej-inak mimochodom,máš pekné auto! Čierna je dobrá![]()
![]()
![]()

3/07 Toyota Yaris 1.3 5D Terra (Black Mica)
Nie,to by som ti tiež zatancoval.Ja som naposledy bol na "cestách" pred týždňom po yariska v Komárne
(o 17,00 hod.máme výročie...sme už jeden týždeň svoji
)
A na Blavu vlastne ani nechodím,len do Nitry na návštevu rodičom raz za čas...-na mńa môžeš trúbiť viac-menej v B.Bystrici
Toho leta sa neboj.myslím si sice tiež,že sa tam upečiem,ale máš to jedno...plech ako plech.Na rok dám čierne folie,ak mi to vydá.Mám sice klimu,ale predsa-1.0 je trochu slabá na to...
No na tie škrabance veru davaj pozor,na čiernom to pekne vidieť
Mne sa stalo na novom forde-min.rok,že som nalepil na okraje narazníkov takú gumu,lebo sa odliepali ,tak som konce prilepil chemoprénom(pýtal som sa,či to nerozleptá farbu...že vraj-nie
) kúsok mi stiekol po nárazníku a ostala mi tam pekná čiara-rozleptal striebornu met.-skoro ma vystrelo

Mimochodom akurát idem z vonka-trochu som ho umyl s vodou,lebo bol pekne zaje...samozrejme s jelenicou som utrel vodu.Kráááásne sa to dá utrieť-na prvý šup.Ináč,ako som utieral dvere,tak som cítil,ako keby boli dvere z umelej hmoty...Zvláštny plech...Pod dverami keď som utieral(rantlík zospodu dverí)kvapky,tak som si všimol,že sú stečené z vnútra dverí antikorozne natery,takže by to malo byť ošetrené na zimu eňo.ňuňo.Máš aj ty na podbehoch ako-keby prilepené umelé hmoty,alebo niečo takého?Čo to je?
(o 17,00 hod.máme výročie...sme už jeden týždeň svoji

A na Blavu vlastne ani nechodím,len do Nitry na návštevu rodičom raz za čas...-na mńa môžeš trúbiť viac-menej v B.Bystrici

Toho leta sa neboj.myslím si sice tiež,že sa tam upečiem,ale máš to jedno...plech ako plech.Na rok dám čierne folie,ak mi to vydá.Mám sice klimu,ale predsa-1.0 je trochu slabá na to...
No na tie škrabance veru davaj pozor,na čiernom to pekne vidieť

Mne sa stalo na novom forde-min.rok,že som nalepil na okraje narazníkov takú gumu,lebo sa odliepali ,tak som konce prilepil chemoprénom(pýtal som sa,či to nerozleptá farbu...že vraj-nie

Mimochodom akurát idem z vonka-trochu som ho umyl s vodou,lebo bol pekne zaje...samozrejme s jelenicou som utrel vodu.Kráááásne sa to dá utrieť-na prvý šup.Ináč,ako som utieral dvere,tak som cítil,ako keby boli dvere z umelej hmoty...Zvláštny plech...Pod dverami keď som utieral(rantlík zospodu dverí)kvapky,tak som si všimol,že sú stečené z vnútra dverí antikorozne natery,takže by to malo byť ošetrené na zimu eňo.ňuňo.Máš aj ty na podbehoch ako-keby prilepené umelé hmoty,alebo niečo takého?Čo to je?
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
- Jiří Pánek
- Navigátor
Belgie je v TP proto, že v Bruselu sídlí zastoupení Toyoty pro Evropu pod které spadá i montážní linka ve Francii, Anglii a Turecku, takže podle techničáku nepoznáš kde se ti auto narodilo, ale VIN je jediné pravdivé o místě narození, teda vím o jedné vyjímce a to je AYGO, jeho VIN začín JT a pochází od nás, ale vzhledem k tomu že česká provenience začíná na T tak by to bylo značně matoucí

- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Yaris vyrobeny v japonsku ma VIN zacinajici na J, to je jednoznacny identifikator.
Kdyz jsem daval dohromady Yarise (koupili jsem ho po bouracce), tak rozdil mezi francouzkym a japonskym yarisem je (nejen) ve svetlech, jak prednich, tak i zadnich. A rozdil je i v konektorech.
Jinak Yaris se montoval ve Francii od ledna 2001, kdy byla slavnostne otevrena tovarna. My mame 11/2000, takze jednoho z poslednich z japonska.
Kdyz jsem daval dohromady Yarise (koupili jsem ho po bouracce), tak rozdil mezi francouzkym a japonskym yarisem je (nejen) ve svetlech, jak prednich, tak i zadnich. A rozdil je i v konektorech.
Jinak Yaris se montoval ve Francii od ledna 2001, kdy byla slavnostne otevrena tovarna. My mame 11/2000, takze jednoho z poslednich z japonska.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
- Jiří Pánek
- Navigátor
Není poslední z Japonska, v Japonsku se dělají vyšší verze, např.Sol nebo malý psychopat TS, obyčejné a prostřední se dělají ve Francii a bohužel je to na tom znát, myslím kvalitu 

Toyota JORGE
Mazda 5 1,8 Comfort ´05
Toyota Corolla 1,6 GTi ´88 - toho času v rekonstrukci
...nafta patří do kamen a do traktoru !!!
...a na spotřebu, tak na tu s...
...zvuky a pazvuky vyřeší VOLUME doprava
Mazda 5 1,8 Comfort ´05
Toyota Corolla 1,6 GTi ´88 - toho času v rekonstrukci

...nafta patří do kamen a do traktoru !!!
...a na spotřebu, tak na tu s...
...zvuky a pazvuky vyřeší VOLUME doprava
- Jiří Pánek
- Navigátor